Hyppää sisältöön

 

Oletko menossa riparille? Onneksi olkoon, sinulla on ainutkertainen kokemus edessä! Siksi ripariin kannattaakin asennoitua niin, että siitä tulisi sinulle mahdollisimman mukava kokemus - oma asenne kun vaikuttaa kaikkeen olemiseen. Hyvä asenne voi olla esimerkiksi utelias, odottava, avoin tai innostunut. Jännittäminen ei haittaa, se kuuluu asiaan! 

Riparilla pääset tutustumaan itseesi ja muihin. Pääset miettimään, mitä ajattelet Jumalasta ja kristinuskosta, millaisia arvoja sinulla on ja miten suhtaudut elämään ja sen moniin puoliin. Saat kuulla myös muiden ajatuksia. Erilaiset mielipiteet eivät ole ongelma, vaan keskustelu erilaisista suhtautumistavoista antaa ajattelemisen aihetta ja perspektiiviä asioihin. On hyvä kuulla erilaisia näkökulmia, jotta osaa muodostaa omansa. Saat tutkailla ja tunnustella ajatuksiasi rauhassa, eikä riparilla pakoteta sinua ajattelemaan tietyllä tavalla. Saat olla oma itsesi. 

Ripari alkaa keväällä yhteisillä tapaamisilla. Saat kotiin marraskuussa kirjeen, jossa kerrotaan näiden tapaamisten ajankohdat. Tapaamisia on useita, jotta ehditte tutustua toisiinne jo ennen leiriä tai päiväleiriä.

Leirimuotoisella riparilla ollaan viikko yhdessä noin neljänkymmenen hengen porukalla. Tilanne voi olla uusi ja herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Voit aina keskustella fiiliksistäsi ohjaajan kanssa. Kannattaa myös kertoa, jos tunnet tarvitsevasi jotain, mihin leirillä ei ole mahdollisuutta. Keskustelemalla asiat usein helpottuvat tai ratkeavat.

Esimerkki leiripäivän kulusta:

8.30 herätys
9.00 aamupala
9.30 aamujumis (hiljentymishetki, jumalanpalvelus)
10.15 kristinuskosta oppimista yhdessä
12.00 lounas
vapaa-aikaa
13.30 medis (rauhoittumishetki)
13.45 konfirmaatiopajat (suunnittelette ja valmistelette konfirmaatiota yhdessä)
14.30 päiväkahvi/välipala
15.15 kristinuskosta oppimista yhdessä
16.30 Raamis (pienryhmissä keskustellaan ja tutkitaan Raamattua)
17.00 päivällinen
18.00 skaba (leikkimielinen kilpailu)
18.30 pienryhmätoimintaa (esim. aamujumiksen valmistelua tai siivoilua)
19.00 sauna, uinti ja vapaa-aika
21.00 iltaohjelma (leikkejä, laulua ja sketsejä isosten johdolla)
22.30 kompletorio (iltahartaus)
23.00 unten maille

Kaikki leirit ovat erilaisia, tämä on vain esimerkki päivän kulusta!

// ]]>