Hyppää sisältöön

Välkommen till skriftskolan!

Skriftskolan (eller skriban kort och gott) riktar sig år 2022 till ungdomar födda år 2007 eller tidigare.

Skriftskolan börjar med läger, antingen på sportlovet eller på sommaren. Efter lägret samlas gruppen några gånger, därefter börjar kyrkogången och slutligen är det dags för konfirmation. Skriftskolan byggs mycket långt upp från konfirmandernas egna funderingar, tankar och frågor och skall också vara en trygg miljö att kunna fundera på allt mellan himmel och jord.

 

Varför skall man då gå i skriban?

Skriban är och har så länge den funnits varit en möjlighet att lära sig mera om kristendomen. Mycket kommer att handla om just kristendomen fast sättet det kommer att behandlas på varierar stort. Dessutom kommer vi också att beröra saker som är viktiga för ungdomar, vi kommer att fundera och diskutera kring allt mellan himmel och jord (bokstavligen). Skriftskolan är en möjlighet att ställa de frågor man annars inte vet hur eller var eller åt vem man skall ställa dem.

Grunden för skriftskolan är att lära sig mer om kristendomen. Förstås händer också mycket annat i skriftskolan och det är också en bra möjlighet att lära känna sina kompisar bättre och att dessutom lära känna nya människor.

// ]]>