Hyppää sisältöön

Tervetuloa Tikkurilan seurakunnan rippikouluun!

 

Tikkurilan seurakunnassa on poikkeusoloissa päätetty seuraaavasti:

- Etkot pidetään kokonaisuudessaan etänä. Kukin rippikouluryhmä on saanut tai saa oman ohjeistuksensa etkoista oman rippikouluryhmänsä ohjaajilta.

- Ennen juhannusta olevat rippileirit on siirretty myöhemmäksi kesään tai syyslomalle. Kullekin ryhmällä on tiedotettu muuttuneesta leiriajankohdasta ja muuttuneesta konfirmaatioajankohdasta.

- Konfirmaation järjestelyistä päätetään toukokuussa ja niistä tiedotetaan ryhmäkohtaisesti.

Tämänhetkiset mukautetutkin suunnitelmat voivat muuttua. Seuraamme tarkasti hallituksen ja piispojen ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaan. Informoimme jokaista perhettä päätöksistä ja muutoksista. Tällä hetkellä teemme valmisteluja, jotta kesän riparit sujuisivat mukavasti ja turvallisesti.

 

 

Nuori, olet tervetullut rippikouluun pohtimaan elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa. Jokaiseen rippikouluun sisältyy ennen intensiivijaksoa etukäteisopetusta sekä tutustumista seurakunnan toimintaan. Näiltä sivuilta löydät tietoja Tikkurilan seurakunnan vuoden 2020 rippikouluista. Ilmoittautuminen rippikouluihin on 30.9.–13.10. Linkki löytyy Ilmoittautuminen otsikon alta.

Rippikouluvaihtoehdot

Päivärippikoulut

Päivärippikoulu sopii sinulle, joka et halua tai voi lähteä leirille. Päiväripari kestää reilun viikon ja opetusta on klo 9–15. Päivärippikouluja järjestetään sekä talvilomalla, että kesällä. Ryhmät kokoontuvat Tikkurilan seurakunnan tiloissa.

SuperPark ripari

Lähde mukaan toiminnantäyteiselle riparimatkalle. Osa opetuksessta toteutetaan Vantaan SuperParkissa. Puisto on käytössäsi myös vapaa-ajalla ja tauoilla. Varsinaisten SuperPark-päivien lisäksi toimitaan seurakunnan omissa tiloissa ja tehdään retkiä lähialueen kohteisiin.

Rippikoululeirit

Leirejä järjestetään talvilomalla ja kesällä. Opiskelun lisäksi leireillä on iltaohjelmia, hartauksia, uimista, saunomista ja ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa.

Vantaan seurakuntien yhteiset rippikoulut

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä.

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulu on mahdollista käydä myös toisessa seurakunnassa tai esim. jonkin järjestön kautta. Tällöin ilmoittaudut suoraan kyseiseen rippikouluun (ko. rippikoulun ilmoittautumisohjeiden mukaisesti) sekä SEN LISÄKSI Tikkurilan seurakunnan yhteysjaksoon. Yhteysjaksoon ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia Tikkurilan seurakunnan rippikoulupastorille osoitteeseen veikko.karhumaa@evl.fi. Kirjoita viestiin yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja rippikoulusi tiedot. Saat marraskuun alkupuolella kirjeen, jossa sinut kutsutaan ensimmäiseen niin sanottuun ”muualla käyvien” ryhmän tapaamiseen. Lisätietoja saat rippikoulupastorilta (ks. yhteystiedot). Tikkurilan seurakunta ei osallistu muiden seurakuntien tai järjestöjen rippikoulumaksuihin.

Tikkurilan seurakunnan leiririppikoulut

HAUKILAMPI 1, leirijakso 15.–21.2. Konfirmaatio la 21.3. klo 10

HAUKILAMPI 5, leirijakso 23.–29.6. Konfirmaatio su 5.7. klo 12

KOPOLA 4, leirijakso 23.–29.6. Konfirmaatio su 5.7. klo 15

HAUKILAMPI 6, leirijakso 30.6.–6.7. Konfirmaatio su 12.7. klo 15

KOPOLA 5, leirijakso 30.6.–6.7. Konfirmaatio su 12.7. klo 12

HAUKILAMPI 3 (Kopolassa), leirijakso 6.-12.7. Konfirmaatio la 18.7. klo 10

HAUKILAMPI 7, leirijakso 7.13.7. Konfirmaatio su 19.7. klo 12

KOPOLA 2 (Eerikkilässä), leirijakso 7.13.7. Konfirmaatio la 25.7. klo 10

HAUKILAMPI 8, leirijakso 14.20.7. Konfirmaatio su 26.7. klo 12

HAUKILAMPI 2 (Kopolassa), leirijakso 16.–22.7. Konfirmaatio su 26.7. klo 15

EERIKKILÄ 1, leirijakso 20.-26.7. Konfirmaatio la 1.8. klo 10

HAUKILAMPI 9, leirijakso 21.27.7. Konfirmaatio su 2.8. klo 15

KOPOLA 6, leirijakso 22.–28.7. Konfirmaatio su 2.8. klo 12

HAUKILAMPI 10, leirijakso 28.7.–3.8. Konfirmaatio su 16.8. klo 12

KOPOLA 7, leirijakso 28.7.–3.8. Konfirmaatio su 9.8. klo 12

EERIKKILÄ 2, leirijakso 3.-9.8. Konfirmaatio su 23.8. klo 12

KOPOLA 3, leirijakso 3.-9.8. Konfirmaatio su 16.8. klo 15

HAUKILAMPI 4, leirijakso 4.–10.8. Konfirmaatio la 22.8. klo 10

KOPOLA 1, leirijakso 10.–16.10. Konfirmaatio su 25.10. klo 12

EERIKKILÄ 3, leirijakso 10.-16.10. Konfirmaatio la 24.10. klo 11

 

Päivärippikoulu

Päivärippikoulu tarkoittaa rippikoulua, johon ei sisälly leirijaksoa. Päivärippikoulu on oikea vaihtoehto sinulle, jos et halua tai pysty lähtemään rippikoululeirille. Päivärippikoulun intensiivijakso kestää yleensä reilun viikon ja opetusta on päivittäin kello yhdeksästä kolmeen. Hiihtoloman päivärippikoulu on jaettu useammalle päivälle ja hiihtolomaviikolla opetusta on viitenä päivänä. Rippikouluryhmät kokoontuvat Tikkurilassa. Päivärippikoulu on ilmainen.

Tikkurilan seurakunnan päivärippikoulut:

PÄIVÄRIPARI 1, 11.1., 25.1., 17.–21.2. ja 22.3.  Konfirmaatio la 4.4. klo 10

PÄIVÄRIPARI 2, 22.–24.7. ja 27.–31.7. Konfirmaatio su 9.8. klo 15

SUPERPARK RIPARI, 22.-26.6. ja 29.6.-1.7. Konfirmaatio la 11.7. klo 10

Hyvä tietää

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Rippikoulu antaa sinulle mahdollisuuden tutustua siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Voit samalla pohtia elämään ja uskoon liittyviä kysymyksiä kirkon työntekijöiden sekä ikäistesi nuorten kanssa.

Mitä kaikkea rippikoulussa on?

Rippikoulu kestää noin kuusi kuukautta. Siihen kuuluu aloitusjakso, johon sisältyy ennakkotapaamisia, jumalanpalveluskäyntejä ja tutustumista oman seurakunnan toimintaan. Aloitusjaksoa seuraa leiririppikouluissa leirijakso ja päivärippikouluissa intensiivijakso, joka kestää noin viikon. Sen aikana rippikouluinen suorittaa ulkoläksyt ja saa opastusta kristinuskon keskeisimpiin kysymyksiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon.

Mihin minä rippikoululaisena sitoudun?

Rippikouluun ilmoittautuminen on vapaaehtoista, mutta rippikoulupaikan saatuasi sinun tulee sitoutua ryhmäsi aikatauluun. Ennakkotapaamisista ei voi olla pois ilman hyväksyttävää syytä ja kaikki poissaolot korvataan.

Missä Tikkurilan seurakunnan rippikoulut ovat?

Leirimuotoisia rippikouluja järjestämme kolmessa eri leiripaikassa. Nämä ovat: Kopolan leirikeskus Kuhmoisissa, Haukilammen leirikeskus Nurmijärvellä ja Eerikkilän urheiluopisto Tammelassa. Paikoista saat parhaiten tietoa niiden omilta internet-sivuilta.

Mitä rippikoulu maksaa?

Päivärippikoulu on ilmainen. SuperPark riparin omavastuuosuus on 100 euroa ja se erääntyy maksettavaksi touko-kesäkuussa.

Leiririppikoulun omavastuuosuus on 150 euroa, joka erääntyy maksettavaksi hiihtolomaleirin osalta tammikuussa ja kesän sekä syysloman leirien osalta touko-kesäkuussa. Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan seurakunnan perimällä kirkollisverolla. Leirimuotoisten rippikoulujen osalta rippikoululaisen maksettavaksi jäävä omavastuuosuus kattaa noin kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.

Leirimaksusta on mahdollisuus anoa alennusta. Nettisivuilta, kirkkoherranvirastosta tai nuorisotoimistosta saa lomakkeen, johon on liitettävä selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Anomukset toimitetaan Tikkurilan seurakunnan diakoniatoimistoon, PL 69, 01301 Vantaa. Hiihtolomaleirin osalta anomukset liitteineen palautetaan 2.1.2020 mennessä ja kesän leirien sekä SuperPark riparin osalta 7.2.2020 mennessä. Vain asianmukaisesti täytetyt hakemukset liitteineen voidaan huomioida.

Onko minut rippikoululaisena vakuutettu?

Seurakuntayhtymä vakuuttaa Vantaan seurakuntien rippikoululaiset tapaturman varalta. Vakuutus on pienimuotoinen tapaturmavakuutus, joka kattaa tapaturmien hoidon julkisen terveydenhuollon piirissä, eikä korvaa esimerkiksi fysikaalista hoitoa.

Kerätäänkö rippikoululaisesta joitakin tietoja?

Rippikoululaisen huoltajat vastaavat ennen rippikoulun alkua turvallisuuskyselyyn. Kyselyn tiedot tulevat ainoastaan rippikoulun ohjaajan käyttöön. Turvallisuuskysely hävitetään asianmukaisella tavalla rippikoulun jälkeen. Voit tutustua turvallisuuskyselyyn ja sen liitteeseen tästä.

Pelisäännöt

Tikkurilan seurakunnan rippikoulujen pelisäännöt löydät tästä.

Konfirmaatiot

Kaikki Tikkurilan seurakunnan konfirmaatiomessut pidetään Pyhän Laurin kirkossa.

Ripari-infot kouluilla ja vanhemmille

Kierrämme kaikilla Tikkurilan seurakunnan alueen kouluilla pitämässä ripari-infoja viikoilla 38 ja 39.

Vanhemmille  järjestetään infotilaisuuksia:

18.9. klo 18 Koskikeskuksessa (Vernissakatu 4). Tämä tilaisuus streemataan Facebook Liven kautta Tikkurilan seurakunta -sivulle. Tilaisuuden osallistujia ei kuvata.

22.9. klo 16 Koskikeskuksessa (Vernissakatu 4)

24.9. klo 18 Ylästön seurakuntatalolla (Lehtikummuntie 2)

26.9. klo 18 Ilolan srk-kodilla (Soittajankuja 1)

Valitse itsellesi sopivin ajankohta ja tule kuulemaan lisää ripareista! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 30.9.–13.10.2019 välisenä aikana.

Ilmoittautumisohjeet:

  1. Huoltaja / vanhempi luo ilmoittautumisjärjestelmään käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnusten luominen tapahtuu esim. verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmentella. Rekisteröitymisen yhteydessä luotua käyttäjätunnusta ja salasanaa tarvitaan myöhemmin rippikoulun maksamisvaiheessa.
  2. Nuori voi toivoa rippikouluun kahta kaveria. Ilmoittautuessa saa ns. kaverikoodin, jonka voi halutessaan antaa kahdelle ystävälle. Kaverit syöttävät ilmoittautumislomakkeeseen saamansa koodin, minkä perusteella ohjelma sijoittaa kaverit samoihin ryhmiin.
  3. Lomakkeeseen on valittava vähintään 5 vaihtoehtoa.
  4. Täytä huolellisesti lomakkeen kaikki kohdat. Henkilötunnus tulee olla oikein, jotta ilmoittautumisesi onnistuu.
  5. Saat varmistuksen ilmoittautumisestasi huoltajan sähköpostiosoitteeseen.
  6. Tieto rippikouluryhmästä tulee kirjeitse kotiin marraskuun alussa.
  7. Jos käyt rippikoulun muualla, niin ilmoita yhteystietosi veikko.karhumaa@evl.fi
  8. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä rippikoulupastori Veikko Karhumaahan tai nuorisosihteeri Heli Varstalaan.

Tiedon omasta rippikouluryhmästäsi saat kirjeitse marraskuun alussa.

 

Ilmoittautuminen Vantaan seurakuntien yhteisiin rippikouluihin, erityisoppijoiden pienryhmäripariin ja kehitysvammaisten ripariin sivulla www.vantaanriparit.fi/yhteiset.

Ennen ilmoittautumista lue huolellisesti sivulta löytyvät ohjeet. Vastaa yhdessä huoltajasi kanssa kaikkiin kysymyksiin, jotka on merkitty tähdellä. Jos sinulla ei ole Internetin käyttömahdollisuutta, voit soittaa Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastoon (p. 09 830 6717 ma–pe klo 9–15) ja pyytää, että sinulle lähetetään ilmoittautumislomake postitse. Rippikouluryhmiin jako tapahtuu vasta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Kaikkien rippikouluryhmien riparistartit pidetään 17.11. ja 23.11.2019. Tarkan ajankohdan kellonaikoineen saat samassa kirjeessä, josta selviää myös rippikouluryhmäsi.

Yhteystiedot

Ota rohkeasti yhteyttä kaikissa rippikoulua koskevissa kysymyksissä!

Veikko Karhumaa, rippikoulupastori, p. 050 331 7227, veikko.karhumaa@evl.fi

Heli Varstala, nuorisosihteeri, p. 050 575 8684, heli.varstala@evl.fi

 

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen saanut toimia pappina vuosikymmenen verran monenlaisissa tilanteissa, iloissa ja suruissa, arjessa ja juhlassa. Tikkurilassa olen ollut vuodesta 2012.

Rippikoulupappina luotsaan osaltani Tikkurilan seurakunnan rippikoulutyötä. Lue lisää erilaisista mahdollisuuksista suorittaa rippikoulu ja rippikouluun ilmoittautumisesta tästä.

nuorisosihteeri
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6204
PL 69
01301 Vantaa

Tavoitat minut myös WhatsAppissa.

Olen ollut vuodesta 1996 lähtien töissä tässä seurakunnassa. Työnkuvaani kuuluu rippikouluvuoden koordinointi. Minua näkee myös Tikkurilan jokaperjantaisessa Walkers-kahvilassa, isoskoulutuksissa sekä itse ripareilla.

Pidän työssäni siitä, että saan olla paljon tekemisissä sekä nuorten että heidän perheidensä kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä, moikataan, kun nähdään!

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

Erityisen tuen rippikoulu

Erityisen tuen  rippikoulu soveltuu vantaalaisille  erityisille oppijoille, jotka  tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun   päiväleirijakso on ma 8.6 -pe 12.6.2020.  Lisätietoja ja ilmoittautuminen Yhteiset rippikoulun -välilehdeltä.   

INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä! Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi. The camp will be in two parts:  15.-16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. Enquiries and registration vantaanriparit.fi/yhteiset.

LISÄKSI

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.

//Fonecta Insight Tagi lisätty 7.5.18 // ]]>