Tervetuloa Tikkurilan seurakunnan rippikouluun!

Nuori, olet tervetullut rippikouluun pohtimaan elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa. Jokaiseen rippikouluun sisältyy ennen intensiivijaksoa etukäteisopetusta sekä tutustumista seurakunnan toimintaan. Näiltä sivuilta löydät tietoja Tikkurilan seurakunnan vuoden 2019 rippikouluista. Ilmoittautuminen rippikouluihin on 1.–14.10. Linkki löytyy Ilmoittautuminen otsikon alta.

Rippikouluvaihtoehdot

Päivärippikoulut

Päivärippikoulu sopii sinulle, joka et halua tai voi lähteä leirille. Päiväripari kestää reilun viikon ja opetusta on klo 9–15. Päivärippikouluja järjestetään sekä talvilomalla, että kesällä. Ryhmät kokoontuvat Tikkurilan seurakunnan tiloissa.

Rippikoululeirit

Leirejä järjestetään talvilomalla ja kesällä. Opiskelun lisäksi leireillä on iltaohjelmia, hartauksia, uimista, saunomista ja ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa.

Vantaan seurakuntien yhteiset rippikoulut

Vuonna 2019 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä.

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulu on mahdollista käydä myös toisessa seurakunnassa tai esim. jonkin järjestön kautta. Tällöin ilmoittaudut suoraan kyseiseen rippikouluun (ko. rippikoulun ilmoittautumisohjeiden mukaisesti) sekä SEN LISÄKSI Tikkurilan seurakunnan yhteysjaksoon. Yhteysjaksoon ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia Tikkurilan seurakunnan rippikoulupastorille osoitteeseen veikko.karhumaa@evl.fi. Kirjoita viestiin yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja rippikoulusi tiedot. Saat marraskuun alkupuolella kirjeen, jossa sinut kutsutaan ensimmäiseen niin sanottuun ”muualla käyvien” ryhmän tapaamiseen. Lisätietoja saat rippikoulupastorilta (ks. yhteystiedot). Tikkurilan seurakunta ei osallistu muiden seurakuntien tai järjestöjen rippikoulumaksuihin.

Tikkurilan seurakunnan leiririppikoulut

HAUKILAMPI 1, leirijakso 16.–22.2. Konfirmaatio su 3.3. klo 14 Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa

HAUKILAMPI 2, leirijakso 2.–8.6. Konfirmaatio su 16.6. klo 12

KOPOLA 1, leirijakso 2.–8.6. Konfirmaatio su 16.6. klo 15

KOPOLA 2, leirijakso 8.14.6. Konfirmaatio la 29.6. klo 9.30

HAUKILAMPI 3, leirijakso 8.14.6. Konfirmaatio su 30.6. klo 12

KOPOLA 3, leirijakso 14.20.6. Konfirmaatio su 30.6. klo 15

HAUKILAMPI 4, leirijakso 14.20.6. Konfirmaatio la 6.7. klo 9.30

KOPOLA 4, leirijakso 25.6.–1.7. Konfirmaatio su 7.7. klo 12

HAUKILAMPI 5, leirijakso 25.6.1.7. Konfirmaatio su 7.7. klo 15

HAUKILAMPI 6, leirijakso 2.8.7. Konfirmaatio su 14.7. klo 12

KOPOLA 5, leirijakso 2.–8.7. Konfirmaatio su 14.7. klo 15

KOPOLA 6, leirijakso 9.15.7. Konfirmaatio su 21.7. klo 12

HAUKILAMPI 7, leirijakso 9.15.7. Konfirmaatio su 21.7. klo 15

HAUKILAMPI 8, leirijakso 16.22.7. Konfirmaatio su 28.7. klo 12

KOPOLA 7, leirijakso 16.22.7. Konfirmaatio su 28.7. klo 15

KOPOLA 8, leirijakso 23.29.7. Konfirmaatio su 4.8. klo 12

HAUKILAMPI 9, leirijakso 23.29.7. Konfirmaatio su 4.8. klo 15

HAUKILAMPI 10, leirijakso 30.7.5.8. Konfirmaatio su 11.8. klo 12

KOPOLA 9, leirijakso 30.7.5.8. Konfirmaatio su 11.8. klo 15

Päivärippikoulu

Päivärippikoulu tarkoittaa rippikoulua, johon ei sisälly leirijaksoa. Päivärippikoulu on oikea vaihtoehto sinulle, jos et halua tai pysty lähtemään rippikoululeirille. Päivärippikoulun intensiivijakso kestää yleensä reilun viikon ja opetusta on päivittäin kello yhdeksästä kolmeen. Hiihtoloman päivärippikoulu on jaettu useammalle päivälle ja hiihtolomaviikolla opetusta on viitenä päivänä. Rippikouluryhmät kokoontuvat Tikkurilassa. Päivärippikoulu on ilmainen. Halutessasi voit ostaa ateriapaketin koko rippikoulun ajalle hintaan 40 euroa (sis. lounaan ja päiväjuoman). Voit myös ottaa omat eväät mukaan.

Tikkurilan seurakunnan päivärippikoulut:

PÄIVÄRIPARI 1, 13.1., 19.1., 3.2. ja 18.–22.2.  Konfirmaatio su 24.2. klo 14 Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa

PÄIVÄRIPARI 2, 3.–7.6. ja 10.–12.6. Konfirmaatio la 15.6. klo 9.30

PÄIVÄRIPARI 3, 29.7.–2.8. ja 5.–7.8. Konfirmaatio su 18.8.  klo 12

 

Hyvä tietää

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Rippikoulu antaa sinulle mahdollisuuden tutustua siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Voit samalla pohtia elämään ja uskoon liittyviä kysymyksiä kirkon työntekijöiden sekä ikäistesi nuorten kanssa.

Mitä kaikkea rippikoulussa on?

Rippikoulu kestää noin kuusi kuukautta. Siihen kuuluu aloitusjakso, johon sisältyy ennakkotapaamisia, jumalanpalveluskäyntejä ja tutustumista oman seurakunnan toimintaan. Aloitusjaksoa seuraa leiririppikouluissa leirijakso ja päivärippikouluissa intensiivijakso, joka kestää noin viikon. Sen aikana rippikouluinen suorittaa ulkoläksyt ja saa opastusta kristinuskon keskeisimpiin kysymyksiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon.

Mihin minä rippikoululaisena sitoudun?

Rippikouluun ilmoittautuminen on vapaaehtoista, mutta rippikoulupaikan saatuasi sinun tulee sitoutua ryhmäsi aikatauluun. Ennakkotapaamisista ei voi olla pois ilman hyväksyttävää syytä ja kaikki poissaolot korvataan.

Missä Tikkurilan seurakunnan rippikoulut ovat?

Leirimuotoisia rippikouluja järjestämme kahdessa eri leiripaikassa. Nämä ovat: Kopolan leirikeskus Kuhmoisissa ja Haukilammen leirikeskus Nurmijärvellä. Paikoista saat parhaiten tietoa niiden omilta internet-sivuilta.

Mitä rippikoulu maksaa?

Päivärippikoulu on ilmainen.

Leiririppikoulun omavastuuosuus on 150 euroa, joka erääntyy maksettavaksi hiihtolomaleirin osalta tammikuussa ja kesän leirien osalta maaliskuussa. Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan seurakunnan perimällä kirkollisverolla. Leirimuotoisten rippikoulujen osalta rippikoululaisen maksettavaksi jäävä omavastuuosuus kattaa noin kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.

Sähköinen maksulinkki rippikoululaskua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon.

Leirimaksusta on mahdollisuus anoa alennusta. Nettisivuilta, kirkkoherranvirastosta tai nuorisotoimistosta saa lomakkeen, johon on liitettävä selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Anomukset toimitetaan Tikkurilan seurakunnan diakoniatoimistoon, PL 69, 01301 Vantaa. Hiihtolomaleirin osalta anomukset liitteineen palautetaan 2.1.2019 mennessä ja kesän leirien osalta 8.2.2019 mennessä. Vain asianmukaisesti täytetyt hakemukset liitteineen voidaan huomioida.

Onko minut rippikoululaisena vakuutettu?

Seurakuntayhtymä vakuuttaa Vantaan seurakuntien rippikoululaiset tapaturman varalta. Vakuutus on pienimuotoinen tapaturmavakuutus, joka kattaa tapaturmien hoidon julkisen terveydenhuollon piirissä, eikä korvaa esimerkiksi fysikaalista hoitoa.

Kerätäänkö rippikoululaisesta joitakin tietoja?

Rippikoululaisen huoltajat vastaavat ennen rippikoulun alkua turvallisuuskyselyyn. Kyselyn tiedot tulevat ainoastaan rippikoulun ohjaajan käyttöön. Turvallisuuskysely hävitetään asianmukaisella tavalla rippikoulun jälkeen. Voit tutustua turvallisuuskyselyyn ja sen liitteeseen tästä.

Pelisäännöt

Tikkurilan seurakunnan rippikoulujen pelisäännöt löydät tästä.

Konfirmaatiot

Talven rippikoulujen konfirmaatiomessut Pidetään Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa, koska Pyhän Laurin kirkko on remontissa. Kaikki kesän konfirmaatiomessut pidetään Pyhän Laurin kirkossa.

Ripari-infot kouluilla ja vanhemmille

Kierrämme kaikilla Tikkurilan seurakunnan alueen kouluilla pitämässä ripari-infoja viikoilla 38 ja 39.

Vanhemmille  infotilaisuudet:

19.9. klo 18 Ylästön seurakuntatalolla (Lehtikummuntie 2)
26.9. klo 18 Ilolan srk-kodilla (Soittajankuja 1)
27.9. klo 17.30 seurakuntien * talon auditoriossa (Unikkotie 5C)
27.9. klo 19 Seurakuntien talon auditoriossa (Unikkotie 5C)
 
Valitse itsellesi sopivin ajankohta ja tule kuulemaan lisää ripareista!
* Tilaisuus striimataan nähtäväksi Facebook Liven kautta Tiksin srk-nuoret -sivulle. Tykkää sivusta nähdäksesi striimauksen. Tilaisuuden osallistujia ei kuvata.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 1.–14.10.2018 välisenä aikana.

Ilmoittautumisohjeet:

  1. Täytä ilmoittautumislomake huolellisesti yhdessä huoltajasi kanssa.
  2. Voit toivoa rippikouluusi kahta kaveria. Ilmoittautuessasi saat ns. kaverikoodin, jonka voit antaa kahdelle ystävällesi. Kaverisi syöttävät ilmoittautumislomakkeeseen saamansa koodin, minkä perusteella ohjelma sijoittaa kaverit samoihin ryhmiin.
  3. Lomakkeeseen on valittava vähintään 5 vaihtoehtoa.
  4. Täytä huolellisesti lomakkeen kaikki kohdat. Henkilötunnus tulee olla oikein, jotta ilmoittautumisesi onnistuu.
  5. Rippikoululeirin lasku lähetetään huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Laskutusta varten tarvitaan myös huoltajan henkilötunnus.
  6. Saat varmistuksen ilmoittautumisestasi ilmoittamaasi omaan sekä huoltajan sähköpostiosoitteeseen.
  7. Tieto rippikouluryhmästä tulee kirjeitse kotiin marraskuun alussa.
  8. Jos käyt rippikoulun muualla, niin ilmoita yhteystietosi etusivulta löytyvällä lomakkeella.
  9. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä rippikoulupastori Veikko Karhumaahan tai nuorisosihteeri Heli Varstalaan.

Tiedon omasta rippikouluryhmästäsi saat kirjeitse marraskuun alussa.

HUOM! Ilmoittautumislomakkeessa on ilmennyt ongelma. Jos jätät kohdan "Ajankohta, joka minulle ei sovi" tyhjäksi, ohjelma kopioi automaattisesti valitsemasi rippikouluvaihtoehdot kyseiseen kohtaan. TÄMÄ EI VAIKUTA ILMOITTAUTUMISEEN. Kohtaan voi kuitenkin ilmoittaa ne ajankohdat, jotka eivät sovi. Tällöin kyseistä ongelmaa ei ole.

Ilmoittautuminen Vantaan seurakuntien yhteisiin rippikouluihin, erityisoppijoiden pienryhmäripariin ja kehitysvammaisten ripariin sivulla www.vantaanriparit.fi/yhteiset.

Ennen ilmoittautumista lue huolellisesti sivulta löytyvät ohjeet. Vastaa yhdessä huoltajasi kanssa kaikkiin kysymyksiin, jotka on merkitty tähdellä. Jos sinulla ei ole Internetin käyttömahdollisuutta, voit soittaa Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastoon (p. 09 830 6717 ma–pe klo 9–15) ja pyytää, että sinulle lähetetään ilmoittautumislomake postitse. Rippikouluryhmiin jako tapahtuu vasta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Kaikkien rippikouluryhmien riparistartit pidetään 25.11. ja 1.12.2018. Tarkan ajankohdan kellonaikoineen saat samassa kirjeessä, josta selviää myös rippikouluryhmäsi.

Yhteystiedot

Ota rohkeasti yhteyttä kaikissa rippikoulua koskevissa kysymyksissä!

Veikko Karhumaa, rippikoulupastori, p. 050 331 7227, veikko.karhumaa@evl.fi

Heli Varstala, nuorisosihteeri, p. 050 575 8684, heli.varstala@evl.fi

 

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen saanut toimia pappina vuosikymmenen verran monenlaisissa tilanteissa, iloissa ja suruissa, arjessa ja juhlassa. Tikkurilassa olen ollut vuodesta 2012.

Rippikoulupappina luotsaan osaltani Tikkurilan seurakunnan rippikoulutyötä. Lue lisää erilaisista mahdollisuuksista suorittaa rippikoulu ja rippikouluun ilmoittautumisesta tästä.

nuorisosihteeri
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6204
PL 69
01301 Vantaa

Tavoitat minut myös WhatsAppissa.

Olen ollut vuodesta 1996 lähtien töissä tässä seurakunnassa. Työnkuvaani kuuluu rippikouluvuoden koordinointi. Minua näkee myös Tikkurilan jokaperjantaisessa Walkers-kahvilassa, isoskoulutuksissa sekä itse ripareilla.

Pidän työssäni siitä, että saan olla paljon tekemisissä sekä nuorten että heidän perheidensä kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä, moikataan, kun nähdään!

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

ERITYISEN TUEN RIPPIKOULU


Erityisen tuen riparin opetus tapahtuu pienryhmässä. Se soveltuu vantaalaisille erityisille oppijoille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun päiväleirijakso on 8.–12.6.2020. Lisäksi keväällä on muita yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 14.6. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Riparin henkilökohtaisena avustajana voi toimia nuoren tuttu aikuinen. Rippikoulun paikat ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Rippikoulu on maksuton. Lisätietoa erityisen tuen rippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautuminen 30.9.–13.10.2019 vantaanriparit.fi/yhteiset.


INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH


Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä!
This camp is organized together with St. Asaph Diocese of the Church of Wales, some of the Isoset are going to be from Wales. This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English. Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä. The camp will be in two parts:  15.–16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. in Päivölä opisto. The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Church on 1.8. at 12 am. Price 150 e. Enquiries Vantaankoski ev.lut. parish pastor Mark Saba t. 050 347 2962. Registration 30.9.–13.10.2019 vantaanriparit.fi/vantaankoski or vantaanriparit.fi/yhteiset.

 

RIPARI ПО-РУССКИ


Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Leirijakso Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.