Tervetuloa Korson seurakunnan rippikouluun!

Tule rippikouluun pohtimaan elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten nuorten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa, sekä viettämään mukavaa aikaa! Tässä esitteessä on tiedot Korson seurakunnan vuoden 2019 rippikouluista sekä ohjeet ilmoittautumisesta. Lisää infoa Korson rippikouluista löytyy myös osoitteesta www.vantaanriparit.fi/korso.

 

Unohditko ilmoittautua?

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta vielä löytyy muutamista ryhmistä tilaa. (esim.TalviHolma hiihtolomalla, Kuusamo1-2, Holma 5) Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotyönohjaaja Satu Mukalaan 050 3564838.

Rippikouluvaihtoehdot

Rippikoululeirit

Leirimuotoisia rippikouluja järjestetään sekä hiihtolomalla että kesällä. Leiripaikkoina Korsossa vuonna 2019 ovat Holman leirikeskus Klaukkalassa, Oivangin nuorisokeskus Kuusamossa, Perheniemen evankelinen opisto Iitissä ja Ramsdalin leirikeskus Lappohjassa. Opiskelun lisäksi leirillä on yhteistä vapaa-ajan viettoa, iltaohjelmia, hartauksia, uimista, pelaamista ja yhdessäoloa.  Osa opiskelusta tapahtuu jo ennen leiriä ja kaikki tapaamiset ovat tärkeä osa rippikoulua. Lisäksi jokaiseen leiriin kuuluu kaksi kaupunkipäivää, jolloin opiskellaan ja tutustutaan ryhmään ja pidetään konfirmaatioharjoitus. Leiririppikoulun ryhmäkoko on noin 25 henkeä.

Päivärippikoulu

”Päiväleiri” sopii sinulle, jolle ei ole mahdollista tai et halua lähteä leirille esimerkiksi harrastusten takia. Päivärippikoulussa opiskellaan päivittäin viikon ajan, maanantaista sunnuntaihin. Tapaamisia on myös keväällä. Seurakunta tarjoaa rippikoulupäivinä lounaan. Ryhmä kokoontuu Korson seurakunnan nuorisotiloissa.

Kuusamon laskettelurippileiri

Hiihtolomalla järjestämme hiihto-/lasketteluriparin Kuusamossa. Leirimatkan teemme linja-autolla ja Kuusamossa majoitumme Oivangin nuorisokeskukseen. Leirin aikana lähdemme laskettelemaan tai hiihtämään neljänä päivänä Rukalle. Tämän takia sinun tulee osata lasketella tai hiihtää osallistuaksesi leirille. Leiriin kuuluu myös neljä kaupunkipäivää Korsossa.

Kuusamon rippikoulu kesällä

Kesällä on mahdollisuus lähteä kauniisiin Kuusamon maisemiin seikkailu- ja liikuntapainotteiselle riparille. Leirimatkan teemme linja-autolla ja majoitumme Oivangin nuorisokeskukseen.

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet ja moninaiset elämäntilanteet otetaan huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi niistä on tärkeää keskustella ja tehdä yhteistyötä oman seurakunnan rippikoulutyöntekijöiden kanssa.

Korson seurakunnan rippikoulut vuonna 2019

Talven rippikoulut

Talviholma

Klaukkalassa Holman leirikeskuksessa (Jukola) 16. –22.2.

Kaupunkipäivä 3.2. ja konfirmaatioharjoitus 4.4.klo 17

Konfirmaatio la 6.4. klo 11

Kuusamon laskettelu-/hiihtorippikoulu

Oivangin nuorisokeskuksessa 16. –23.2. Leirillä on mahdollisuus hiihtoon ja lasketteluun Rukalla neljänä leiripäivänä.

Kaupunkipäivät Korsossa 9. –10.2., 24.3. ja konfirmaatioharjoitus 3.4. klo 16.30

Konfirmaatio la 6.4. klo 14

Kesän rippikoulut

Päivärippikoulu

Korson seurakuntakeskuksessa (kirkolla) 3. –9.6.

Kaupunkipäivä Korsossa 12.5. ja konfirmaatioharjoitus 13.6.klo 14

Konfirmaatio la 15.6. klo 11

Holma 1

Holman leirikeskuksessa (Jukola) 2. –8.6.

Kaupunkipäivä Korsossa 19.5. ja konfirmaatioharjoitus 13.6. klo 16

Konfirmaatio la 15.6. klo 14

Holma 2

Klaukkalassa Holman leirikeskuksessa (Jukola) 8.-14.6.

Kaupunkipäivä Korsossa 26.5. ja konfirmaatioharjoitus 14.6 klo 13.30

Konfirmaatio su 16.6. klo 14

Kuusamo 1

Oivangin nuorisokeskuksessa 24. –30.6.

Kaupunkipäivä Korsossa 2.6. ja konfirmaatioharjoitus 4.7. klo 14

Konfirmaatio 6.7. klo 11

Kuusamo 2

Oivangin nuorisokeskuksessa 24. –30.6.

Kaupunkipäivä Korsossa 2.6. ja konfirmaatioharjoitus 4.7. klo 16

Konfirmaatio 6.7. klo 14

Holma 3

Klaukkalassa Holman leirikeskuksessa (Jukola) 1. –7.7.

Kaupunkipäivä Korsossa 30.6. ja konfirmaatioharjoitus 11.7. klo 14

Konfirmaatio la 13.7. klo 11

Holma 4

Klaukkalassa Holman leirikeskuksessa (Jukola) 8. –14.7.

Kaupunkipäivä Korsossa 7.7. ja konfirmaatioharjoitus 18.7. klo 14

Konfirmaatio la 20.7. klo 11

Holma 5

Klaukkalassa Holman leirikeskuksessa (Jukola) 15. –21.7.

Kaupunkipäivä Korsossa 14.7. ja konfirmaatioharjoitus 25.7. klo 14

Konfirmaatio la 27.7. klo 11

Perheniemi 1

Perheniemen evankelisella opistolla, Iitissä. 15. –21.7.

Kaupunkipäivä Korsossa 14.7. ja konfirmaatioharjoitus 25.7. klo 16

Konfirmaatio la 27.7. klo 14

Perheniemi 2

Perheniemen evankelisella opistolla, Iitissä 22. –28.7.

Kaupunkipäivä Korsossa 21.7. ja konfirmaatioharjoitus 1.8. klo 14

Konfirmaatio la 3.8. klo 11

Huomioitavaa!

Kaikkiin rippikouluihin kuuluu keväällä useita tapaamisia ja osallistumista seurakunnan toimintaan. Ryhmäkohtaiset aikataulut ilmoitetaan marras-joulukuussa.

Rippikoulun käyminen muualla kuin Korsossa

Rippikoulu on mahdollista käydä myös toisessa seurakunnassa tai esim. jonkin järjestön kautta. Tällöin ilmoittaudut suoraan kyseiseen rippikouluun (heidän ilmoittautumisohjeiden mukaisesti) sekä SEN LISÄKSI Korson seurakunnan yhteysjaksoon. Yhteysjaksoon ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia Korson seurakunnan rippikoulupastorille osoitteeseen riikka.wikstrom@evl.fi. Kirjoita viestiin yhteystietosi (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja rippileirisi tiedot. Saat sen jälkeen postitse yhteysjakson ohjelman. Yhteysjakso pidetään tammi–toukokuussa 2019. Sen aikana tutustutaan oman seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin. Lisätietoja saat rippikoulupastorilta (ks. yhteystiedot). Korson seurakunta ei osallistu muiden seurakuntien tai järjestöjen rippikoulumaksuihin.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan seurakunnan perimällä kirkollisverolla. Rippikoululaisen maksettavaksi jäävä omavastuuosuus kattaa noin kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista, opetuksesta ja oppimateriaaleista.

- päivärippikoulu on maksuton

- Holman ja Perheniemen rippikoulun omavastuuosuus on 150 e

- Kuusamon laskettelurippikoulun omavastuuosuus on 210 e

- Kuusamon seikkailu- ja liikuntarippikoulun omavastuuosuus on 190 e

Sähköinen maksulinkki rippikoulua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon.

Vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa oleva perhe voi hakea osittaista tai täydellistä maksuvapautusta kaikista maksullisista rippikouluista. Ota yhteyttä Korson seurakunnan diakoniatoimistoon, josta saat hakemuksen. Hakemus on palautettava liitteineen diakoniatoimistoon talven leirien osalta 15.12.2018 mennessä ja kesän leirien osalta helmikuun 2019 loppuun mennessä.

Ilmoittautuminen 1. –14.10.2018

Rippikoulu kuuluu kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan, yksilöllisen tuen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman laatimiseksi.  Integroituja rippikouluja koordinoi Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet:

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu netissä. Keskustele ensin vanhempiesi kanssa eri rippikouluvaihtoehdoista. Pyri valitsemaan eri ajankohtina olevia vaihtoehtoja listaasi (hiihtoloma, alkukesä, keskikesä, loppukesä). Listaa vähintään kuusi rippikoulua, joihin mieluiten osallistuisit. Useammankin voit valita, mutta vähintään kuusi on valittava. Korsossa on vuosittain n. 300 rippikoululaista, joten valitettavasti emme voi taata, että pääset ensimmäiseksi valitulle leirille, mutta pääset jollekin näistä kuudesta vaihtoehdosta, jotka valitset ilmoittautuessasi. Ilmoittautumista varten tarvitset myös huoltajasi henkilötunnuksen laskutusta varten. Ilmoittaudu netissä osoitteessa www.vantaanriparit.fi/korso.

Mikäli haluat kaverisi kanssa samalle rippileirille, sinun tulee käyttää kaverikoodia ilmoittautuessa. Muista kirjoittaa kaverikoodi ylös.

Kaverikoodin käyttö:

1. Valitkaa, kuka kaveriporukasta (max. kolme henkilöä) ilmoittautuu ensimmäiseksi - ilmoittautuminen edellä olevien ohjeiden mukaisesti.

2. Ilmoittautumisen jälkeen saat netistä ilmoittautumislomakkeesta kaverikoodin. Anna tämä koodi yhdelle tai kahdelle kaverillesi. Muista kirjoittaa kaverikoodi muistiin, jos olet sitä käyttämässä!

3. Muut kaveriporukassa ilmoittautuvat netissä kaverikoodilla (lomakkeessa on tälle kohta), jolloin ei tarvitse valita netistä leirivaihtoehtoja vaan ne tulevat automaattisesti ensimmäisen ilmoittautujan mukaisesti.

Rippikouluryhmiin jako tapahtuu vasta ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä eli kaikki ajoissa ilmoittautuneet ovat samalla viivalla. Tiedot rippikoulujaoista ilmoitetaan antamaasi omaan sekä huoltajan sähköpostiosoitteeseen.

On siis erityisen tärkeää, että SÄHKÖPOSTITIEDOT ovat oikeinkirjoitetut ja ajan tasalla!

Ilmoittaudu TÄSTÄ linkistä!

Ripari-infot kouluilla

Vierailemme Korson alueen yläkouluissa viikoilla 38–39 kertoen rippikouluista.

26.9. klo 9.00 Ruusuvuoren koulu liikuntasali

26.9. klo 13.20 Korson koulu liikuntasali

27.9. klo 13.15 Mikkolan koulu Vegan ruokala

Kaikissa kysymyksissä voit myös ottaa yhteyttä!

Satu Mukala, vs. johtava nuorisotyönohjaaja 050-3564838, satu.mukala@evl.fi

 

Riikka Wikström, rippikoulu- ja nuorisopastori (virkavapaalla 30.4. asti)

p. 050 521 7462, riikka.wikstrom@evl.fi

Sijaisena pastori Eveliina Ojala 1.1.2019 lähtien

Erityisnuorisotyönohjaaja
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työskentelen Korson seurakunnan nuorisotyössä, ja vastuullani on erityisnuorisotyö sekä Nikinmäen nuorten perjantai eli NuPe. Teen yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa, ja minuun voitkin törmätä paitsi seurakuntamme Nuortenkulmassa, myös mm. Korson alueen kouluilla ja nuorisotaloilla.

Jos kaipaat luotettavaa aikuista, jonka kanssa puhua pienestä pulmasta tai suuremmastakin solmusta elämässäsi, ota rohkeasti yhteyttä! Tavoitat minut myös Whatsappilla.

 

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

ERITYISEN TUEN RIPPIKOULU


Erityisen tuen riparin opetus tapahtuu pienryhmässä. Se soveltuu vantaalaisille erityisille oppijoille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun päiväleirijakso on 8.–12.6.2020. Lisäksi keväällä on muita yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 14.6. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Riparin henkilökohtaisena avustajana voi toimia nuoren tuttu aikuinen. Rippikoulun paikat ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Rippikoulu on maksuton. Lisätietoa erityisen tuen rippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautuminen 30.9.–13.10.2019 vantaanriparit.fi/yhteiset.


INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH


Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä!
This camp is organized together with St. Asaph Diocese of the Church of Wales, some of the Isoset are going to be from Wales. This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English. Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä. The camp will be in two parts:  15.–16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. in Päivölä opisto. The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Church on 1.8. at 12 am. Price 150 e. Enquiries Vantaankoski ev.lut. parish pastor Mark Saba t. 050 347 2962. Registration 30.9.–13.10.2019 vantaanriparit.fi/vantaankoski or vantaanriparit.fi/yhteiset.

 

RIPARI ПО-РУССКИ


Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Leirijakso Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.