Tervetuloa Korson seurakunnan rippikouluun!

Tule rippikouluun pohtimaan elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten nuorten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa, ja viettämään mukavaa aikaa! Täältä löydät tiedot Korson seurakunnan vuoden 2020 rippikouluista ja ohjeet ilmoittautumisesta.

Rippikouluvaihtoehdot:

1. Leiririppikoulut

Leirimuotoisia rippikouluja järjestetään sekä hiihtolomalla että kesällä. Korsossa leiripaikkoina vuonna 2020 toimivat Marttisen nuorisokeskus Virroilla, Oivangin nuorisokeskus Kuusamossa, Pajulahden liikuntakeskus Nastolassa ja Riihon Majatalo Keuruulla. Leirillä on monenlaista yhdessäoloa: oppihetkiä, iltaohjelmia, hartauksia, uimista, pelaamista ja yhteistä vapaa-ajan viettoa. Leirijakson lisäksi rippikouluun kuuluu erilaisia tapahtumia ja yhteisiä kokoontumisia, kuten kaupunkipäiviä. Kaikki nämä tapaamiset ovat tärkeä osa rippikoulua. Niissä tutustutaan ryhmään, käydään läpi rippikoulussa opittavia asioita, ja pidetään konfirmaatioharjoitus. Leiririppikoulun ryhmäkoko on noin 25 henkeä.

2. Päivärippikoulu

”Päiväleiri” sopii sinulle, jolle ei ole mahdollista tai et halua lähteä leirille esimerkiksi harrastusten takia. Päivärippikoulussa kokoonnutaan yhteen päivittäin viikon ajan, maanantaista sunnuntaihin. Päivät koostuvat oppi- ja hartaushetkistä, ja isosten vetämistä ohjelmista. Seurakunta tarjoaa rippikoulupäivinä lounaan. Tapaamisia on myös kevään aikana. Ryhmä kokoontuu Korson seurakunnan nuorisotiloissa. Päivärippikoulussa on mahdollisuus suorittaa rippikoulu myös pienryhmässä.

3. Laskettelurippikoulu

Hiihtolomalla järjestämme hiihto-/lasketteluriparin Kuusamossa. Leirimatkan teemme linja-autolla ja majoitumme Kuusamossa Oivangin nuorisokeskukseen. Leirin aikana laskettelemme/hiihdämme Rukalla neljänä päivänä. Tästä johtuen, osallistuaksesi leirille sinun on osattava lasketella tai hiihtää. Leiriin kuuluu useampi kaupunkipäivä Korsossa.
Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet ja moninaiset elämäntilanteet otetaan huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi niistä on tärkeää keskustella ja tehdä yhteistyötä oman seurakunnan rippikoulutyöntekijöiden kanssa.

 

Korson seurakunnan rippikoulut vuonna 2020

Talven rippikoulut

Marttinen-talvi

Nuorisokeskus, Virrat 15.­-21.2.
Kaupunkipäivä 19.1.
Konfirmaatioharjoitus 16.4. klo 16.30
Konfirmaatio 18.4. klo 11

Kuusamon hiihto-/laskettelurippikoulu

Oivangin nuorisokeskus 15.-22.2. Leirillä hiihdetään ja lasketellaan Rukalla neljänä leiripäivänä.
Kaupunkipäivät Korsossa 25.-26.1. ja 5.4.
Konfirmaatioharjoitus 15.4. klo 16.30
Konfirmaatio 18.4. klo 14
 

Kesän rippikoulut

Päivärippikoulu

Korson kirkolla 1.-7.6.
Kaupunkipäivä Korsossa 17.5. Konfirmaatioharjoitus 11.6. klo 14
Konfirmaatio la 13.6. klo 11

Pajulahti 1

Liikuntakeskus, Nastola 31.5.-6.6.
Kaupunkipäivä Korsossa helatorstaina 21.5. Konfirmaatioharjoitus 11.6. klo 16
Konfirmaatio la 13.6. klo 14

Marttinen 1

Nuorisokeskus, Virrat 7.-13.6.
Kaupunkipäivä Korsossa 1.6. konfirmaatioharjoitus 25.6. klo 14
Konfirmaatio la 27.6. klo 11

Pajulahti 2

Liikuntakeskus, Nastola 12.-18.6.
Kaupunkipäivä Korsossa 8.6. konfirmaatioharjoitus 25.6. klo 16
Konfirmaatio la 27.6. klo 14

Marttinen 2

Nuorisokeskus, Virrat 22.-28.6.
Kaupunkipäivä Korsossa 15.6. Konfirmaatioharjoitus 2.7. klo 14
Konfirmaatio la 4.7. klo 11

Riiho 1

Riihon Majatalo, Keuruu 22.-28.6.
Kaupunkipäivä Korsossa 16.6. Konfirmaatioharjoitus 2.7. klo 16
Konfirmaatio la 4.7. klo 14

Riiho 2

Riihon Majatalo, Keuruu 28.6.-4.7.
Kaupunkipäivä Korsossa 24.6. konfirmaatioharjoitus 9.7. klo 14
Konfirmaatio la 11.7. klo 11

RIiho 3

Riihon Majatalo, Keuruu 4.-11.7.
Kaupunkipäivä Korsossa 29.6. Konfirmaatioharjoitus 16.7. klo 14
Konfirmaatio la 18.7. klo 11

Marttinen 3

Nuorisokeskus, Virrat 10.-16.7.
Kaupunkipäivä Korsossa 6.7. konfirmaatioharjoitus 16.7. suoraan leiriltä, n. klo 16
Konfirmaatio la 18.7. klo 14

Riiho 4

Riihon Majatalo, Keuruu 27.7.-2.8.
Kaupunkipäivä Korsossa 20.7. konfirmaatioharjoitus 6.8. klo 14
Konfirmaatio la 8.8. klo 11

 

Huomioitavaa

Kaikkiin rippikouluihin kuuluu keväällä useita tapaamisia ja osallistumista seurakunnan toimintaan. Kesän leirijaksolle osallistuminen edellyttää kevään tapaamisiin osallistumista. Ryhmäkohtaiset aikataulut ilmoitetaan marras-joulukuussa.

Rippikoulu kuuluu kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii yksilöllistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan henkilökohtaisen tuen tarpeen ja opetussuunnitelman laatimiseksi. Inkluusiorippikouluja koordinoi Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232.

Vantaan seurakuntien yhteiset rippikoulut

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret. Lisätietoa yhteisistä rippikouluista ja ilmoittautuminen niihin tapahtuu tästä.

Rippikoulun käyminen muualla kuin Korsossa

Rippikoulu on mahdollista käydä myös toisessa seurakunnassa tai esim. jonkin järjestön kautta. Tällöin ilmoittaudut suoraan kyseiseen rippikouluun (heidän ilmoittautumisohjeiden mukaisesti) ja SEN LISÄKSI Korson seurakunnan yhteysjaksoon. Yhteysjaksoon ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia Korson seurakunnan rippikoulupastorille osoitteeseen sanna.ahjosaari@evl.fi. Kirjoita viestiin yhteystietosi (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja rippileirisi tiedot. Saat sen jälkeen postitse yhteysjakson ohjelman. Yhteysjakso pidetään tammi–toukokuussa 2020. Sen aikana tutustutaan oman seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin. Lisätietoja saat rippikoulupastorilta (ks. yhteystiedot). Korson seurakunta ei osallistu muiden seurakuntien tai järjestöjen rippikoulumaksuihin.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan seurakunnan perimällä kirkollisverolla. Rippikoululaisen maksettavaksi jäävä omavastuuosuus kattaa noin kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista, opetuksesta ja oppimateriaaleista.

  • päivärippikoulu on maksuton
  • Marttisen, Pajulahden ja Riihon rippikoulun omavastuuosuus on 150 e
  • Kuusamon laskettelurippikoulun omavastuuosuus on 210 e


Sähköinen maksulinkki rippikoulua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon.

Vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa oleva perhe voi hakea osittaista tai täydellistä maksuvapautusta kaikista maksullisista rippikouluista. Ota yhteyttä Korson seurakunnan diakoniatoimistoon, josta saat hakemuksen. Hakemus on palautettava liitteineen diakoniatoimistoon talven leirien osalta 13.12.2019 mennessä ja kesän leirien osalta helmikuun 2020 loppuun mennessä.

Ilmoittautuminen 30.9. 13.10.2019

Täytä sähköinen ilmoittautumislomake tästä.

Keskustele ensin vanhempiesi kanssa eri rippikouluvaihtoehdoista. Pyri valitsemaan eri ajankohtina olevia vaihtoehtoja listaasi (hiihtoloma, alkukesä, keskikesä, loppukesä). Listaa vähintään kuusi rippikoulua, joihin mieluiten osallistuisit. Useammankin voit valita, mutta vähintään kuusi on valittava. Korsossa on vuosittain n. 300 rippikoululaista, joten valitettavasti emme voi taata, että pääset ensimmäiseksi valitsemaasi ryhmään. Pääset kuitenkin jollekin näistä kuudesta vaihtoehdosta, jotka valitset ilmoittautuessasi. Ilmoittautuessasi tarvitset huoltajasi henkilötunnuksen laskutusta varten.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu sähköisesti. Huoltaja/vanhempi luo ilmoittautumisjärjestelmään käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnusten luominen tapahtuu suomi.fi -palvelun kautta (esim. verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Rekisteröitymisen yhteydessä luotua käyttäjätunnusta ja salasanaa tarvitaan myöhemmin rippikoulun maksamisvaiheessa.

 

Mikäli haluat kaverisi kanssa samalle rippileirille, sinun tulee käyttää kaverikoodia ilmoittautuessa. Muista kirjoittaa kaverikoodi ylös.

Kaverikoodin käyttö

1. Valitkaa, kuka kaveriporukasta (max. kolme henkilöä) ilmoittautuu ensimmäiseksi - ilmoittautuminen edellä olevien ohjeiden mukaisesti.

2. Ilmoittautumisen jälkeen saat netistä ilmoittautumislomakkeesta kaverikoodin. Anna tämä koodi yhdelle tai kahdelle kaverillesi. Muista kirjoittaa kaverikoodi muistiin, jos olet sitä käyttämässä!

3. Muut kaveriporukassa ilmoittautuvat netissä kaverikoodilla (lomakkeessa on tälle kohta), jolloin ei tarvitse valita netistä leirivaihtoehtoja vaan ne tulevat automaattisesti ensimmäisen ilmoittautujan mukaisesti.

Rippikouluryhmiin jako tapahtuu vasta ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä eli kaikki ajoissa ilmoittautuneet ovat samalla viivalla. Tiedot rippikoulujaoista ilmoitetaan antamaasi omaan sekä huoltajan sähköpostiosoitteeseen.

On siis erityisen tärkeää, että SÄHKÖPOSTITIEDOT ovat oikeinkirjoitetut ja ajan tasalla!

Ripari-infot kouluilla

Vierailemme Korson alueen yläkouluissa viikoilla 38-39 kertomassa rippikouluista. Tarkista uskonnon opettajalta, koska koulussanne pidetään ripari-info.

 

Kaikissa kysymyksissä voit myös ottaa yhteyttä!

Sanna Ahjosaari, johtava kasvatuksen viranhaltija
p. 050 336 5865, sanna.ahjosaari@evl.fi

Johtava kasvatuksen viranhaltija
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

Erityisen tuen rippikoulu

Erityisen tuen  rippikoulu soveltuu vantaalaisille  erityisille oppijoille, jotka  tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun   päiväleirijakso on ma 8.6 -pe 12.6.2020.  Lisätietoja ja ilmoittautuminen Yhteiset rippikoulun -välilehdeltä.   

INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä! Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi. The camp will be in two parts:  15.-16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. Enquiries and registration vantaanriparit.fi/yhteiset.

LISÄKSI

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.