Hyppää sisältöön

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit 2024

Yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta. 

Yhteisille ripareille voivat hakea kaikki vantaalaiset. Sinun tulee ilmoittautua myös oman kotiseurakuntasi ripareille. Kun osallistumisesi Vantaan yhteiseen riparille vahvistuu, voit perua kotiseurakuntasi rippikouluilmoittautumisen. Kaikissa rippikoululmoittautumisissa käytetään huoltajan vahvaa tunnistautumista ja rekisteröitymistä. 

Iltarippikoulu pienryhmässä

Saavutettava ripari: Opetus tapahtuu pienryhmässä. Opetus on selkokielistä ja toiminnallista. Pienryhmässä nuorten henkilökohtaiset tuen tarpeet voidaan huomioida hyvin. Rippikoulu on maksuton. Rippikoululaisen tukena voi olla mukana oma tuttu aikuinen tai avustaja. Tämä rippikoulu soveltuu nuorille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen jonkin erityisen tuen tarpeen vuoksi. Tämä rippikoulu sopii myös niille nuorille, joilta rippikoulun käyminen on  jostain syystä keskeytynyt tai muuta sopivaa rippikouluvaihtoehtoa ei ole löytynyt. 
Ajankohta: Rippikouluun kuuluu ilta- ja viikonlopputapaamisia syksyn 2024 aikana (25.9., 6.10., 23.10., 2.11., 13.11. ja 27.11.). Konfirmaatio on 30.11.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:  kasvatuksen asiantuntija Iris Sotamaa, 050 378 0318 tai iris.sotamaa@evl.fi. Ilmoittautuminen tästä ilmoittautumislinkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

International confirmation camp in English and Finnish

Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä.

This is a great opportunity for you to learn about the Evangelical Lutheran Christian faith in both Finnish and English. The camp is organised by Vantaankoski Parish, and will be held in two parts: city days on July 18th and 19th in Vantaa, and the camp from July 21st to 27th in Parinpelto near Lahti. The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Virtakirkko on July 28th. The price for the camp is 160 euros. For enquiries you can contact Vantaankoski Parish pastor Margit Helin on +358 50 310 7401. The regristration period was 2.–15.10.2023.

Erityisen tuen päivärippikoulu 

Saavutettava ripari: Erityisen tuen rippikoulu soveltuu vantaalaisille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen kehitysvamman tai muun erityisen tuen tarpeen vuoksi. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Rippikoulu toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin kesäajan lomatoiminnan kanssa. Rippikoulu on maksuton.

Ajankohta: Rippikoulun päiväleirijakso on Vantaalla 10.6 – 14.6.2024, jonka lisäksi kevään aikana on yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 16.6.2024. Muutokset ovat mahdollisia. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: kehitysvammaistyön diakoni Sami Suhonen, 050 433 4232. Ilmoittautuminen on päättynyt. 

Ripari ПО-РУССКИ 

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Lisätietoja: Anna Lewing, 050 380 1175. 

Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18 лет. Запись и информация: Anna Lewing, 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Ifall du vill gå skriftskolan på svenska, kontakta Vanda svenska församlingLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

nuoret kävelevät metsässä ja hymyilevät.

 

 

Yhteisiä rippikouluja koordinoivat

Kasvatuksen asiantuntija
Seurakuntatyön erityispalvelut
Vaihde 09-83061
Asematie 12 a
01300 Vantaa


Koordinoin Vantaan seurakuntien varhaiskasvatus-, nuoriso- ja rippikoulutyötä, ja kokoan kasvatuksen eri työntekijäryhmiä yhteisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja prosesseihin. Olen mukana järjestämässä myös erityisryhmien rippikouluja. 

Minuun voit olla yhteydessä jos sinulla on kysyttävää seurakuntien kasvatustyöstä tai haluat tehdä yhteistyötä varhaiskasvatus- ja nuorisotyöhön liittyen. 

Vammaistyön hankekoordinaattori
Seurakuntatyön erityispalvelut
Asematie 12a
01300 Vantaa

Olen vammaistyön hankekoordinaattori 31.12.2025 saakka. Kehitysvammaistyön diakonin sijaisena toimii Sami Suhonen.

Ota rohkeasti yhteyttä kaikenlaisissa asioissa.

// ]]>