Hyppää sisältöön

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit

Yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta.

Erityisen tuen iltarippikoulu syksyllä 2023

Erityisen tuen rippikoulu soveltuu vantaalaisille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen jonkin erityisen tuen tarpeen vuoksi. Tai jos rippikoulu on jäänyt väliin tai kesken, kun nuoren on haastava jaksaa osalllistua rippikouluun isossa ryhmässä. Tässä rippikoulussa voimme tarvittaessa räätälöidä rippikoulun kokonaisuutta ja työskentelyjä osaallistuvien nuorten tarpeiden mukaan.

Opetus tapahtuu pienryhmässä. 

 • Rippikouluun kuuluu ilta- ja viikonlopputapaamisia Vantaalla Asolan seurakuntatalolla (Asolantie 6) syksyn 2023 aikana: 
  • Ke 20.9. klo 17
  • su 8.10. klo 12
  • ke 25.10. klo 17
  • la 4.11. pyhäinpäivänä Pyhän Laurin kirkolla
  • ke 15.11. klo 17
  • ke 29.11. klo 17 
 • konfirmaatio on 2.12. 2023 iltapäivällä

Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma.   Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Mikäli nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa tehdään hakemuksessa  yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa,. Riparin henkilökohtaisena avustajana voi toimia myös nuoren tuttu aikuinen. Rippikoulu on maksuton.

Lisätietoa erityisen tuen iltarippikoulusta kasvatusasiainsihteeri Iris Sotamaa p. 050 378 0318 tai iris.sotamaa@evl.fi.

Ilmoittautuminen tästä linkistä

 

 

nuoret kävelevät metsässä ja hymyilevät.

Ripareille hakeudutaan erityisperusteluin ja siksi on tärkeää, että ilmoittaudut myös oman kotiseurakuntasi ripareille. Kun osallistumisesi Vantaan yhteiseen riparille vahvistuu, voit perua kotiseurakuntasi rippikouluilmoittautumisen. Kaikissa rippikoululmoittautumisissa käytetään huoltajan vahvaa tunnistautumista ja rekisteröitymistä. 

International confirmation camp in English and Finnish

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Parinpelto Hollola. This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English.

 • Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä.
 • The camp will be in two parts: 10.-20.7. in Vantaa and the second 24.-30.7. In Parinpelto.
 • The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Virta-Church on 30.7. at 2 pm.
 • Price 160 e.

Enquiries Vantaankoski ev.lut. parish pastor Margit Helin t +35850 310 7401. 

Inkluusioripari omassa kotiseurakunnassa 

Inkluusioripari on joustava tapa käydä ripari omassa seurakunnassa, jos nuori tarvitsee riparille erityistä tukea, mutta pystyy toimimaan tuetusti myös isossa ryhmässä. Opetus tapahtuu henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti oman seurakunnan rippikoulussa. Kun nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa, tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa. Rippikoulumaksu kotiseurakunnan rippikoulumaksujen mukaisesti. 

Lisätietoja kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232. Ilmoittautuminen  tästä linkistä.

Erityisen tuen päivärippikoulu

Erityisen tuen riparin opetus tapahtuu pienryhmässä. Tämä ripari soveltuu vantaalaisille erityisille oppijoille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi tai muun erityisen tuen tarpeen vuoksi.

 • Rippikoulun päiväleirijakso on Vantaalla 12.6-16.6.2023.
 • Lisäksi kevään aikana on yhteisiä tapaamisia.
 • Konfirmaatio on 18.6.

Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Opetus ta­pahtuu pienryhmässä. Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa. Riparin henkilökohtaisena avustajana voi toimia myös nuoren tuttu aikuinen. Rippikoulu on maksuton.

Lisätietoa erityisen tuen päivärippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautuminen on päättynyt, rippikouluryhmä on täynnä ja kokoontumiset ovat alkaneet. 

Viittomakielinen rippikoulu

Viittomakielinen rippikoululeiri toteutuu mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi. Viittomakielinen nuori voi aina halutessaan osallistua myös oman seurakuntansa rippikouluun tai käydä yksityisrippikoulun. Rippikoulu suunnitellaan aina yksilöllisesti. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 1.11.2022 mennessä kuurojenpappi Janne Rissanen, janne.rissanen@evl.fi, viestit 050 3711 314 tai dövpräst Maria Lindberg, maria.lindberg@evl.fi, p. 050 342 7129. 

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Muutama kaupunkitapaaminen ja leirijakso 26.6-3.7.2023 Porkkalan leirikeskuksessa.  Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175.   

Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18 лет. Азы христианства, размышления о смысле жизни и этических вопросах. В обучение входит несколько занятий и неделя 26.6-3.7.2023 в лагерном центре Porkkala . Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.  

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.

Yhteisiä rippikouluja koordinoi

Kasvatuksen asiantuntija
Seurakuntatyön erityispalvelut
Vaihde 09-83061
Asematie 12 a
01300 Vantaa

fb Iris Sotamaa, tw @IrisSotamaa, ig irissotamaa


Koordinoin Vantaan seurakuntien lapsi-, nuoriso- ja rippikoulutyötä, ja kokoan kasvatuksen eri työntekijäryhmiä yhteisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja prosesseihin. Olen mukana järjestämässä myös erityisryhmien rippikouluja. 

Minuun voit olla yhteydessä jos sinulla on kysyttävää seurakuntien kasvatustyöstä tai haluat tehdä yhteistyötä lapsi- ja nuorisotyöhön liittyen. 

// ]]>