Hyppää sisältöön

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit

Vantaan seurakunnat järjestävät myös yhteisiä ripareita. Näille yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta.

Ripareille hakeudutaan erityisperusteluin ja siksi on tärkeää, että ilmoittaudut myös oman kotiseurakuntasi ripareille. Kun osallistumisesi Vantaan yhteiseen riparille vahvistuu, voit perua kotiseurakuntasi rippikouluilmoittautumisen.

nuoret kävelevät metsässä ja hymyilevät.

 

Erityisen tuen rippikoulu

Erityisen tuen riparin opetus tapahtuu pienryhmässä. Tämä ripari soveltuu vantaalaisille erityisille oppijoille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.

  • Rippikoulun päiväleirijakso on 13.–17.6.2022.
  • Lisäksi kevään aikana on yhteisiä tapaamisia.
  • Konfirmaatio on 19.6.

Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Opetus ta­pahtuu pienryhmässä yhteistyössä Vantaan kaupungin vammaispalveluiden lomatoiminnan kanssa. Riparin henkilökohtaisena avustajana voi toimia lomatoiminnan ohjaaja tai nuoren tuttu aikuinen. Rippikoulun paikat ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Rippikoulu on maksuton.

Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluun on päättynyt. Lisätietoa erityisen tuen rippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. 

International confirmation camp in English and Finnish

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Pihlava! This camp is organized together with St. Asaph Diocese of the Church of Wales, some of the Isoset are going to be from Wales. This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English. 

  • Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä.
  • The camp will be in two parts: 7.–8.7. in Vantaa and the second 11.–17.7. in Pihlava.
  • The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Virta-Church on july 23. at 10 am.
  • Price 150 €.

    Enquiries Vantaankoski ev.lut. youth leader Riikka Hillebrand 044 422 0445 and parish pastor Margit Helin 050 310 7401.

Registration 4.–17.10. 2021:  vantaanriparit.fi/vantaankoski Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjän­kielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Muutama kaupunkitapaaminen ja leirijakso kesällä 2022. Lisätie­toja: Anna Lewing p. 050 380 1175.

Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. Азы христианства, размышления о смысле жизни и этических вопросах. В обучение входит несколько занятий и неделя в лагерном цен­тре летом 2022. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.

Yhteisiä rippikouluja koordinoi

Kasvatusasiainsihteeri
Seurakuntatyön erityispalvelut
Vaihde 09-83061
Asematie 12 a
01300 Vantaa

fb Iris Sotamaa, tw @IrisSotamaa, ig irissotamaa


Koordinoin Vantaan seurakuntien lapsi-, nuoriso- ja rippikoulutyötä, ja kokoan kasvatuksen eri työntekijäryhmiä yhteisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja prosesseihin. Olen mukana järjestämässä myös erityisryhmien rippikouluja. 

Minuun voit olla yhteydessä jos sinulla on kysyttävää seurakuntien kasvatustyöstä tai haluat tehdä yhteistyötä lapsi- ja nuorisotyöhön liittyen. 

// ]]>