Hyppää sisältöön

Tukea riparin käymiseen

Rippikouluun on jokainen tervetullut!

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii yksilöllistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan henkilökohtaisen tuentarpeen ja opetussuunnitelman laatimiseksi.  Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa. Tärkeää on että nuoren huoltajat hakevat itse henkilökohtaista avustajaa nuorelle rippikoulua varten riittävän ajoissa.   

Inkluusioripari omassa kotiseurakunnassa

Inkluusioripari on joustava tapa käydä ripari omassa kotiseurakunnassa, kun nuori tarvitsee riparille erityistä tukea, mutta pystyy toimimaan tuetusti myös isossa ryhmässä. Inkluusiorippikoulussa opetus tapahtuu henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti oman seurakunnan rippikouluryhmässä. Rippikoulun hinta määräytyy kotiseurakunnan rippikoulumaksujen mukaisesti. Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa.  Lisätietoja kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232. Ilmoittautuminen 3.-16.10.2022 vantaanriparit.fi/yhteiset -välilehdellä.

Erityisen tuen päiväripari kesällä

Erityisen tuen päivärippikoulu soveltuu vantaalaisille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen kehitysvamman tai muun erityisen tuen tarpeen vuoksi.  Rippikoulun päiväleirijakso on Vantaalla 12.6-16.6.2023. Lisäksi kevään aikana on yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 18.6. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa.  Rippikoulu on maksuton.  Lisätietoa erityisen tuen päivärippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautuminen 3.-16.10.2022 vantaanriparit.fi/yhteiset -välilehdellä.

Erityisen tuen iltaripari syksyllä

Erityisen tuen monimuotoinen iltarippikoulu soveltuu vantaalaisille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen jonkin erityisen tuen tarpeen vuoksi. Opetus tapahtuu pienryhmässä. Rippikouluun kuuluu ilta- ja viikonlopputapaamisia syksyn 2023 aikana ja konfirmaatio on joulukuussa. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma.   Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa. Rippikoulu on maksuton. Lisätietoa erityisen tuen iltarippikoulusta kasvatusasiainsihteeri Iris Sotamaa p. 050 378 0318 tai iris.sotamaa@evl.fi. Ilmoittautuminen 3.-16.10.2022 vantaanriparit.fi/yhteiset -välilehdellä. 

 

 

// ]]>