Hyppää sisältöön

Tukea riparin käymiseen

Oppimisen haasteet ja tuki

Rippikouluun on jokainen tervetullut!

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii yksilöllistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan henkilökohtaisen tuentarpeen ja opetussuunnitelman laatimiseksi.  Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa. Tärkeää on että nuoren huoltajat hakevat itse henkilökohtaista avustajaa nuorelle rippikoulua varten riittävän ajoissa.   Lisätietoa henkilökohtaisen avun hakemisesta rippikouluun saat vammaisneuvonnasta. 

Inkluusioripari omassa kotiseurakunnassa

Inkluusioripari on joustava tapa käydä ripari omassa kotiseurakunnassa, kun nuori tarvitsee riparille erityistä tukea, mutta pystyy toimimaan tuetusti myös isossa ryhmässä.  Inkluusioriparilla opetus tapahtuu henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti oman seurakunnan ripariryhmässä.

Saavutettavuus on huomioitu erityisellä tavalla ripareilla, jotka on merkitty saavutettava ripari- tekstillä. Saavutettavat riparit löydät myös Saavutettavien riparien listasta. Riparin hinta määräytyy kotiseurakunnan riparimaksujen mukaisesti. Riparilla tehdään yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, jos nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen henkilökohtaista ohjausresurssia tai avustajaa.  

Lisätietoja: kotiseurakunnan rippikoulutyöstä vastaavalta tai kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa, 050 433 4232.  Ilmoittautuminen on päättynyt. Jälki-ilmoittautuminen tästä ilmoittautumislinkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Erityisen tuen päivärippikoulu 

Saavutettava ripari: Erityisen tuen rippikoulu soveltuu vantaalaisille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen kehitysvamman tai muun erityisen tuen tarpeen vuoksi. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Rippikoulu toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin kesäajan lomatoiminnan kanssa. Rippikoulu on maksuton.

Ajankohta: Rippikoulun päiväleirijakso on Vantaalla 10.6 – 14.6.2024, jonka lisäksi kevään aikana on yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 16.6.2024. Muutokset ovat mahdollisia. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa, 050 433 4232. Ilmoittautuminen on päättynyt. Jälki-ilmoittautuminen tästä ilmoittautumislinkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Erityisen tuen iltarippikoulu 

Saavutettava ripari: Erityisen tuen rippikoulu soveltuu vantaalaisille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen jonkin erityisen tuen tarpeen vuoksi. Opetus tapahtuu pienryhmässä. Opetus on selkokielistä ja toiminnallista ja toteutuu nuoren henkilökohtaisen opetussuunitelman mukaisesti. Rippikoulu on maksuton.
Ajankohta: Rippikouluun kuuluu ilta- ja viikonlopputapaamisia syksyn 2024 aikana ja konfirmaatio on joulukuussa. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:  kasvatuksen asiantuntija Iris Sotamaa, 050 378 0318 tai iris.sotamaa@evl.fi. Ilmoittautuminen on päättynyt. Jälki-ilmoittautuminen tästä ilmoittautumislinkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Viittomakielinen rippikoulu

Viittomakielinen rippikoulu järjestetään mikäli ilmoittautuneita tulee riittävästi. Viittomakielinen nuori voi aina halutessaan osallistua myös oman seurakuntansa rippikouluun.

Ilmoittautuminen: Vantaalla viittomakieliseen rippikouluun ilmoittautuminen 1.11. 2023 mennessä  kuurojen pappi Janne Rissanen, 050 3711 314 tai janne.rissanen@evl.fi 

Yksityisrippikoulu

Joskus  nuorella voi olla sellainen elämäntilannetta, ettei mikään tarjolla olevista rippikouluvaihtoehdoista ole soveltuva. Silloin rippikoulu pyritään järjestämään yksityisrippikouluna nuoren kotiseurakunnassa.

Lisätietoja: kotiseurakunnan rippikoulutyöstä vastaavalta tai kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa, 050 433 4232. 

 

Taloudellinen tuki

Valtaosa riparin kustannuksista katetaan kirkollisveroilla. Riparimaksu kattaa vajaan kolmasosan riparin kustannuksista kuten täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.


Riparimaksusta on mahdollisuus anoa avustusta! 

Riparia ei tarvitse jättää käymättä perheen taloudellisen tilanteen takia. Seurakunnassa diakoniatyö tukee vaikeassa tilanteesssa olevia perheitä. Tarkammat ohjeet saat oman kotiseurakuntasi rippikoulutyöstävastaavilta. 

 

 

// ]]>