Hyppää sisältöön

Turvallisuus riparilla

Tavoitteenamme on fyysisesti, psyykkisesti ja hengellisesti turvalliset riparit.
 

Turvallinen ilmapiiri tehdään yhdessä!

Ripari on onnistunut silloin, kun kaikilla ryhmän jäsenillä on hyvä ja hyväksytty olo. Jokaisella on oikeus olla riparilla oma itsensä.

Turvallisen ilmapiirin luomiseen tarvitaan jokaista riparin jäsentä. Riparin aikuiset ohjaavat ryhmän jäseniä tutustumaan toisiinsa ja heidän vastuullaan on torjua kiusaamista ja puuttua siihen. Isoset ovat rohkaisevia ja kannustavia kaikkien kavereita. Riparilaiset sitoutuvat kunnioittamaan toisiaan. Jokainen on arvokas ja tärkeä.

Myös vanhempia ja huoltajia tarvitaan turvallisen riparitunnelman luomiseen. Riparin ohjaajien on tärkeää etukäteen tietää, millainen oppija ja ryhmätoimija nuori on. Kun tiedämme nuoren käyttäytymisen, oppimisen ja kiinnostuksenkohteiden erityispiirteistä ja -tarpeista, voimme huomioida niitä parhaamme mukaan. Kerrothan nuorestasi tarpeelliset tiedot ilmoittautumisen yhteydessä, vanhempainvartissa ja turvatietolomakkeella, joka kerätään ennen leirijaksoa.
 

Rippikoululaisten vakuutukset

Seurakunta on vakuuttanut leiriläiset tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa matkojen ajan sekä leirin aikana leirikeskuksen alueella. Vakuutus kattaa tapaturman sattuessa terveydenhoitopalvelut, mutta ei sairastumisesta aiheutuvia kuluja kuten käyntejä lääkärissä tai lääkkeitä. Lääkärikäynneistä sovitaan aina huoltajan kanssa.

// ]]>