Tervetuloa Rekolan seurakunnan rippikouluun!

On rippikoulun aika. Olet tervetullut rippikouluun pohtimaan yhdessä toisten nuorten kanssa elämän suuria kysymyksiä. Tästä esitteestä löydät tiedot Rekolan seurakunnan vuoden 2019 rippikouluista. Saat ohjeet myös rippikouluun ilmoittautumiseen. Tietoa Vantaan seurakuntien rippikouluista löydät osoitteesta  vantaanriparit.fi.

Seurakunnassamme järjestetään vuoden 2019 aikana kuusi leiririppikoulua, joissa on yhteensä kuusi opetusryhmää. Näiden lisäksi on päivärippikoulu. Tässä esitteessä ovat tiedot leiripaikoista sekä ajankohdista, joista voit valita sinulle sopivimman ajankohdan ja rippikoulumuodon.

Jos et ole seurakuntamme jäsen, saat joulu–tammikuun alkukokoontumisessa lisätietoja kirkkoon liittymisestä ja mahdollisesta kasteesta.

Leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Leirikeskuksissa tupakointi on kielletty. Jos et voi olla polttamatta, päivärippikoulu on sinulle ainoa sopiva rippikoulumuoto.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Vuonna 2019 rippikoulua käymään kutsutaan vuonna 2004 syntyneet seurakuntamme jäsenet.

Rippikoulun voivat Rekolassa tämän lisäksi käydä myös:

- vuonna 2005 syntyneet 8-luokkalaiset erityishakemuksesta

- vuonna 2003 syntyneet, joilta jäi rippikoulu käymättä v. 2018

- toisen seurakunnan jäsen (esim. Korso, Tikkurila)

Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen. Rippikoulun aikana voit liittyä kirkkoon.

Rippikoulumuodot

Päivärippikoulu

Päivärippikoulu pidetään Rekolan kirkolla hiihtoloman aikana. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet esimerkiksi kesän töissä tai et halua leirille. Päivärippikoulu on maksuton ja seurakunta tarjoaa päivisin lounaan.

Leiripaikat ja leirit

Piispala on nuoriso-, matkailu- ja liikuntakeskus Kannonkoskella, Jyväskylän suunnalla noin 380 kilometrin päässä Rekolasta. Siellä on monipuoliset liikunta- ja harrastemahdollisuudet. Paikka sijaitsee järven rannalla. Leireille Piispala 1, Piispala 2, Piispala 3, Piispala 4 ja Piispala 5 mahtuu max 25 nuorta/leiri. Majoitus neljän hengen huoneissa.

Vormsin seurakunta Virossa on ollut jo useita vuosia Rekolan ystävyysseurakunta. Saaren 400 asukasta toivottavat leirin tervetulleeksi seurakuntatalon uusiin majoitustiloihin. Valoisissa neljän–kuuden hengen huoneissa on tilaa 18 leiriläiselle. Samassa pihapiirissä leirirakennuksen kanssa sijaitsee keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko. Leirin aikana on mahdollisuus tehdä retkiä ja tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon. Laivamatkojen vuoksi leirimaksu on hieman korkeampi kuin muissa vaihtoehdoissa.

Leiriä valitessa huomioi vanhempien lomat ja muut kesämenot. Perustelut leirivalinnoillesi kannattaa laittaa sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoihin.

Yhteysjakso - omaan seurakuntaan tutustuminen

Kaikissa rippikouluissa on keväällä lisäksi:

- alkutapaaminen

- seurakuntaan tutustumista tammikuusta alkaen (nuorten toiminta, messut, ripariveisut ym.)

- ripariviikonloppu kirkolla

- vanhemmille kaksi ryhmäkohtaista vanhempaintapaamista ja kutsumessu

Maksut

Rekolan seurakunnan rippikoululeirien hinnat ovat:

- Piispala 150 e

- Vormsi 200 e

- Päivärippikoulu on maksuton

Maksamalla maksun eräpäivään mennessä varmistat pääsyn leirille. Sähköinen maksulinkki rippikoulua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon.

Leirimaksusta voidaan erityishakemuksesta myöntää vapautus kevään aikana, sillä leirille osallistuminen ei saa jäädä kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta. Ohjeet vapaapaikan hakemisesta kerrotaan alkutapaamisessa.

Rippikoulujen ja konfirmaatioiden ajankohdat

Päivärippikoulu

ma–pe 18.–22.2. (hiihtoloma)                     Konfirmaaatio su 28.4. klo 10

+ viikonloppu joulukuussa

Leirit:

Piispala 1: su–la 2.–8.6.                               Konfirmaatio la 15.6. klo 13

Piispala 2: la–pe 8.–14.6.                            Konfirmaatio su 16.6. klo 10

Vormsi: to-to 6.–13.6.                                 Konfirmaatio su 16.6. klo 14

Piispala 3: la–pe 29.6–5.7.                         Konfirmaatio su 7.7. klo 10

Piispala 4: ma–su 22.–28.7.                       Konfirmaatio su 4.8. klo 10

Piispala 5: su–la 28.7.–3.8.                        Konfirmaatio su 11.8. klo 10

 

Konfirmaatiot pidetään Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa, Kustaantie 22 Vantaa

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 30.9 - 14.10.2018 välisenä aikana.

(tietohallinto ilmoitti, että sivuja päivitetään 29-30.9, jos ilmoittautuminen ei onnistu su 30.9 niin yritä ma 1.10 uudestaan! Pahoittelut häiriöstä jo etukäteen)

ILMOITTAUTUMISLOMAKE AUKEAA TÄSTÄ!

 

- muista tarkistuksen jälkeen painaa ILMOITTAUDU-painiketta!

Lue mukana tulevat ohjeet huolella. (Ohjeet löydät TÄSTÄ)

Täytä sähköinen ilmoittautumislomake huolellisesti. Jaamme nuoret toiveiden perusteella ryhmään, joka ei valitettavasti aina ole se ensisijainen vaihtoehto. Laita siis viisi sinulle parhaiten sopivaa vaihtoehtoa. Samalle leirille voit valita kaksi ystävää. Ensiksi ilmoittautunut saa ns. kaverikoodin, jonka muut ystävät tarvitsevat ilmoittautuakseen. Valinnat tulevat näin automaattisesti kaikille samoiksi. Rippikoulupaikat jaetaan vasta ilmoittautumisajankohdan päätyttyä.

Jos et voi, tai et ole onnistunut ilmoittautumaan sähköisesti voit ilmoittautua ke 10.10. klo 18–19. Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla, Kustaantie 22, C-ovesta sisään kirkon sivulta (Nuorten tila). Toivomme, että tulisit paikalle yhdessä huoltajan kanssa. Vastaamme paikan päällä rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin.

Rippikoululaisille lähetetään tieto omasta rippikouluryhmästä ja rippikoulun aloituskerrasta marraskuun loppuun mennessä.

Jos käyt rippikoulusi muualla, ilmoita myös siitä meille. Jos käyt esimerkiksi jonkin järjestön tai muun kuin Vantaan seurakuntien pitämän rippikoulun, tulee sinun kuitenkin suorittaa keväällä yhteysjakso eli omaan seurakuntaasi tutustuminen Rekolassa. Tästä saat tarkemmat tiedot kirjeessä marraskuun loppuun mennessä.

Kun käyt rippikoulusi muualla, tulee sinun itse huolehtia ilmoittautumisesta suoraan kyseiseen seurakuntaan tai järjestöön, ei siis Rekolan seurakunnan kautta.

Ripariviikonloppua varten tarvitsemme tiedot erityisruokavalioista ja mahdollisista ruoka-aineherkkyyksistä

 

Rippikouluterveisin!

Ota rohkeasti yhteyttä jos on kysyttävää.

Ben Ahlroos, Rekolan seurakunnan rippikoulu- ja nuorisopappi, p. 050 535 2450, ben.ahlroos@evl.fi

 

Rippikoulu- ja nuorisopastori
Rekolan seurakunta
09 830 6721
Kustaantie 22
01400 Vantaa

Myös WhatsApp.

Olen toiminut pastorina Rekolan seurakunnassa vuodesta 2003.

Pappina minulla on etuoikeus osallistua ihmisten juhlaan ja iloon ja kulkea vierellä myös silloin, kun on vaikeuksia, surua ja kaipausta. Erityisesti sydän sykkii rippikoululle ja nuorille! Rekolan rippikoulutyö on vastuullani.

Olen paljasjalkainen itävantaalainen, asunut Korso–Rekola-alueella koko ikäni. Perheeseni kuuluu vaimo, tytär ja poika. Harrastan salibandya, musiikkia, elokuvia, kitaransoittoa ja valokuvausta. Mottoni pappina voisi olla Paavalin puheesta ateenalaisille: ”Hänessä me elämme, olemme, liikumme.” Jumala ei ole kaukana meistä, vaan keskellä elämäämme.

On sanottu, että olen semmoinen aika lempeä ja helposti lähestyttävä tapaus. Ota siis rohkeasti yhteyttä. Ruotsiakin on kotona puhuttu, vaikka koulut on käyty suomeksi, joten asiat hoituvat också på svenska.

Rekolan nuorten verkkosivu

Vantaan riparit

Rekolan nuoret -ryhmä Facebookissa

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

ERITYISEN TUEN RIPPIKOULU


Erityisen tuen riparin opetus tapahtuu pienryhmässä. Se soveltuu vantaalaisille erityisille oppijoille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun päiväleirijakso on 8.–12.6.2020. Lisäksi keväällä on muita yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 14.6. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Riparin henkilökohtaisena avustajana voi toimia nuoren tuttu aikuinen. Rippikoulun paikat ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Rippikoulu on maksuton. Lisätietoa erityisen tuen rippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautuminen 30.9.–13.10.2019 vantaanriparit.fi/yhteiset.


INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH


Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä!
This camp is organized together with St. Asaph Diocese of the Church of Wales, some of the Isoset are going to be from Wales. This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English. Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä. The camp will be in two parts:  15.–16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. in Päivölä opisto. The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Church on 1.8. at 12 am. Price 150 e. Enquiries Vantaankoski ev.lut. parish pastor Mark Saba t. 050 347 2962. Registration 30.9.–13.10.2019 vantaanriparit.fi/vantaankoski or vantaanriparit.fi/yhteiset.

 

RIPARI ПО-РУССКИ


Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Leirijakso Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.