Hyppää sisältöön

Rippikoulujen kesän leirijaksoihin muutoksia Vantaan seurakunnissa

20.4.2020

Piispainkokous päätti 15.4.2020, että kesän 2020 rippikoulut toteutetaan poikkeusolojen jatkuessa siten, että rippikoululeirien ja päivärippikoulujen lähiopetusta siirretään myöhempään ajankohtaan sekä käytetään etäopetusta tarvittaessa tukitoimena.

Vantaan seurakunnissa ennen juhannusta olevat leirit siirretään(hallituksen viimeisimmät linjaukset katsotaan ensin) tai toteutetaan monimuotoisesti etäopetuksena ja myöhemmin järjestettävinä kokoontumisina tai muulla vaihtoehtoisella tavalla. Siirrot pyritään ajoittamaan loppukesään tai alkusyksyyn. 

Seurakunnat informoivat kutakin rippikouluryhmää erikseen. Juhannuksen jälkeisistä rippikoulusta informoidaan 20.5. mennessä.

Ajankohtainen ohjeistus pandemian tilanteesta otetaan huomioon 

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ihmisten terveys ja sitä turvaavat viranomaismääräykset ohjaavat valmistautumistamme tulevaan rippikoulukesään. Leirejä ja muita rippikoulukokoontumisia järjestetään vasta, kun viranomaiset ovat antaneet siihen selkeän luvan. Emme tällä hetkellä tiedä, miten tilanne tulee kehittymään, mutta varautuminen vaihtoehtoisiin toteutuksiin käynnistetään.  

Kevään aikana pidämme yhteyttä rippikouluihin ilmoittautuneisiin nuoriin, heidän huoltajiinsa sekä isosiin. Jokaiselle rippikouluryhmälle pyritään järjestämään mahdollisuus osallistua leirille tai muulle lähiopetusjaksolle sitten kun se on turvallista ja tilanteen puolesta mahdollista.

Päivitämme tietoja hallituksen linjausten mukaan!

 

Tervetuloa Rekolan seurakunnan rippikouluun!

On rippikoulun aika. Olet tervetullut rippikouluun pohtimaan yhdessä toisten nuorten kanssa elämän suuria kysymyksiä. Tästä esitteestä löydät tiedot Rekolan seurakunnan vuoden 2020 rippikouluista. Saat ohjeet myös rippikouluun ilmoittautumiseen. Tietoa Vantaan seurakuntien rippikouluista löydät osoitteesta  vantaanriparit.fi.

Seurakunnassamme järjestetään vuoden 2020 aikana kuusi leiririppikoulua, joissa on yhteensä kuusi opetusryhmää. Näiden lisäksi on päivärippikoulu. Tässä esitteessä ovat tiedot leiripaikoista sekä ajankohdista, joista voit valita sinulle sopivimman ajankohdan ja rippikoulumuodon.

Jos et ole seurakuntamme jäsen, saat joulu–tammikuun alkukokoontumisessa lisätietoja kirkkoon liittymisestä ja mahdollisesta kasteesta.

Leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Leirikeskuksissa tupakointi on kielletty. Jos et voi olla polttamatta, päivärippikoulu on sinulle ainoa sopiva rippikoulumuoto.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Vuonna 2020 rippikoulua käymään kutsutaan vuonna 2005 syntyneet seurakuntamme jäsenet.

Rippikoulun voivat Rekolassa tämän lisäksi käydä myös:

- vuonna 2006 syntyneet 8-luokkalaiset erityishakemuksesta

- vuonna 2004 syntyneet, joilta jäi rippikoulu käymättä v. 2019

- toisen seurakunnan jäsen (esim. Korso, Tikkurila)

Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen. Rippikoulun aikana voit liittyä kirkkoon.

Rippikoulumuodot

Päivärippikoulu

Päivärippikoulu pidetään Rekolan kirkolla hiihtoloman aikana. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet esimerkiksi kesän töissä tai et halua leirille. Päivärippikoulu on maksuton ja seurakunta tarjoaa päivisin lounaan.

Leiripaikat ja leirit

Piispala on nuoriso-, matkailu- ja liikuntakeskus Kannonkoskella, Jyväskylän suunnalla noin 380 kilometrin päässä Rekolasta. Siellä on monipuoliset liikunta- ja harrastemahdollisuudet. Paikka sijaitsee järven rannalla. Leireille Piispala 1, Piispala 2, Piispala 3, Piispala 4 ja Piispala 5 mahtuu max 25 nuorta/leiri. Majoitus neljän hengen huoneissa.

Vormsin seurakunta Virossa on ollut jo useita vuosia Rekolan ystävyysseurakunta. Saaren 400 asukasta toivottavat leirin tervetulleeksi seurakuntatalon uusiin majoitustiloihin. Valoisissa neljän–kuuden hengen huoneissa on tilaa 18 leiriläiselle. Samassa pihapiirissä leirirakennuksen kanssa sijaitsee keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko. Leirin aikana on mahdollisuus tehdä retkiä ja tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon. Laivamatkojen vuoksi leirimaksu on hieman korkeampi kuin muissa vaihtoehdoissa.

Leiriä valitessa huomioi vanhempien lomat ja muut kesämenot. Perustelut leirivalinnoillesi kannattaa laittaa sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoihin.

Yhteysjakso - omaan seurakuntaan tutustuminen

Kaikissa rippikouluissa on keväällä lisäksi:

- alkutapaaminen

- seurakuntaan tutustumista tammikuusta alkaen (nuorten toiminta, messut,  ym.)

- ripariviikonloppu kirkolla

- vanhemmille kaksi ryhmäkohtaista vanhempaintapaamista

Maksut

Rekolan seurakunnan rippikoululeirien hinnat ovat:

- Piispala 150 e

- Vormsi 200 e

- Päivärippikoulu on maksuton

Maksamalla maksun eräpäivään mennessä varmistat pääsyn leirille. Sähköinen maksulinkki rippikoulua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon.

Leirimaksusta voidaan erityishakemuksesta myöntää vapautus kevään aikana, sillä leirille osallistuminen ei saa jäädä kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta. Ohjeet vapaapaikan hakemisesta kerrotaan alkutapaamisessa.

Rippikoulujen ja konfirmaatioiden ajankohdat

Päivärippikoulu

ma–pe 17.–21.2. (hiihtoloma)                     Konfirmaaatio su 19.4. klo 10

+ viikonloppu keväällä

Leirit:

Piispala 1: su–la 31.5.–6.6.                         Konfirmaatio la 13.6. klo 13

Piispala 2: la–pe 6.–12.6.                           Konfirmaatio su 14.6. klo 10

Vormsi: pe-pe 5.–12.6.                               Konfirmaatio su 14.6. klo 14

Piispala 3: la–pe 27.6–3.7.                         Konfirmaatio su 5.7. klo 10

Piispala 4: ma–su 20.–26.7.                       Konfirmaatio su 2.8. klo 10

Piispala 5: su–la 26.7.–1.8.                        Konfirmaatio su 9.8. klo 10

 

Konfirmaatiot pidetään Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa, Kustaantie 22 Vantaa

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 30.9 - 13.10.2019 välisenä aikana.

 

LUE TÄMÄ ENSIN!!

Kun "ilmoittautumislomake aukeaa tästä on painettu" niin, rekisteröidy ensin, sitten pankkitunnuksilla tunnistaudu. Tämän jälkeen pääset luomaan käyttäjätunnuksen ja salasanan (pidä nämä tallessa, tarvitaan kun keväällä maksatte leirimaksun). Täytä lomake  ja katso että pakolliset kohdat on täytetty,  sekä ryhmävalinnat oikeassa järjestyksessä.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE AUKEAA TÄSTÄ!

 

- muista tarkistuksen jälkeen painaa ILMOITTAUDU-painiketta!

Lue mukana tulevat ohjeet huolella. (Ohjeet löydät TÄSTÄ)

Täytä sähköinen ilmoittautumislomake huolellisesti. Jaamme nuoret toiveiden perusteella ryhmään, joka ei valitettavasti aina ole se ensisijainen vaihtoehto. Laita siis viisi sinulle parhaiten sopivaa vaihtoehtoa. Samalle leirille voit valita kaksi ystävää. Ensiksi ilmoittautunut saa ns. kaverikoodin, jonka muut ystävät tarvitsevat ilmoittautuakseen. Valinnat tulevat näin automaattisesti kaikille samoiksi. Rippikoulupaikat jaetaan vasta ilmoittautumisajankohdan päätyttyä.

Jos et voi, tai et ole onnistunut ilmoittautumaan sähköisesti voit ilmoittautua ke 9.10. klo 18–19. Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla, Kustaantie 22, C-ovesta sisään kirkon sivulta (Nuorten tila). Toivomme, että tulisit paikalle yhdessä huoltajan kanssa. Vastaamme paikan päällä rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin.

Rippikoululaisille lähetetään tieto omasta rippikouluryhmästä ja rippikoulun aloituskerrasta marraskuun loppuun mennessä.

Jos käyt rippikoulusi muualla, ilmoita myös siitä meille. Jos käyt esimerkiksi jonkin järjestön tai muun kuin Vantaan seurakuntien pitämän rippikoulun, tulee sinun kuitenkin suorittaa keväällä yhteysjakso eli omaan seurakuntaasi tutustuminen Rekolassa. Tästä saat tarkemmat tiedot kirjeessä marraskuun loppuun mennessä.

Kun käyt rippikoulusi muualla, tulee sinun itse huolehtia ilmoittautumisesta suoraan kyseiseen seurakuntaan tai järjestöön, ei siis Rekolan seurakunnan kautta.

Ripariviikonloppua varten tarvitsemme tiedot erityisruokavalioista ja mahdollisista ruoka-aineherkkyyksistä

 

Rippikouluterveisin!

Ota rohkeasti yhteyttä jos on kysyttävää.

Ben Ahlroos, Rekolan seurakunnan rippikoulu- ja nuorisopappi, p. 050 535 2450, ben.ahlroos@evl.fi

 

Rippikoulu- ja nuorisopastori
Rekolan seurakunta
09 830 6721
Kustaantie 22
01400 Vantaa

Myös WhatsApp.

Olen toiminut pastorina Rekolan seurakunnassa vuodesta 2003.

Pappina minulla on etuoikeus osallistua ihmisten juhlaan ja iloon ja kulkea vierellä myös silloin, kun on vaikeuksia, surua ja kaipausta. Erityisesti sydän sykkii rippikoululle ja nuorille! Rekolan rippikoulutyö on vastuullani.

Olen paljasjalkainen itävantaalainen, asunut Korso–Rekola-alueella koko ikäni. Perheeseni kuuluu vaimo, tytär ja poika. Harrastan salibandya, musiikkia, elokuvia, kitaransoittoa ja valokuvausta. Mottoni pappina voisi olla Paavalin puheesta ateenalaisille: ”Hänessä me elämme, olemme, liikumme.” Jumala ei ole kaukana meistä, vaan keskellä elämäämme.

On sanottu, että olen semmoinen aika lempeä ja helposti lähestyttävä tapaus. Ota siis rohkeasti yhteyttä. Ruotsiakin on kotona puhuttu, vaikka koulut on käyty suomeksi, joten asiat hoituvat också på svenska.

Rekolan nuorten verkkosivu

Vantaan riparit

Rekolan nuoret -ryhmä Facebookissa

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

Erityisen tuen rippikoulu

Erityisen tuen  rippikoulu soveltuu vantaalaisille  erityisille oppijoille, jotka  tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun   päiväleirijakso on ma 8.6 -pe 12.6.2020.  Lisätietoja ja ilmoittautuminen Yhteiset rippikoulun -välilehdeltä.   

INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä! Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi. The camp will be in two parts:  15.-16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. Enquiries and registration vantaanriparit.fi/yhteiset.

LISÄKSI

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.

//Fonecta Insight Tagi lisätty 7.5.18 // ]]>