Hyppää sisältöön

Oletko menossa riparille? Onneksi olkoon, sinulla on ainutkertainen kokemus edessä! Siksi ripariin kannattaakin asennoitua niin, että siitä tulisi sinulle mahdollisimman mukava kokemus - oma asenne kun vaikuttaa kaikkeen olemiseen. Hyvä asenne voi olla esimerkiksi utelias, odottava, avoin tai innostunut. Jännittäminen ei haittaa, se kuuluu asiaan! 

Riparilla pääset tutustumaan itseesi ja muihin. Pääset miettimään, mitä ajattelet Jumalasta ja kristinuskosta, millaisia arvoja sinulla on ja miten suhtaudut elämään ja sen moniin puoliin. Saat kuulla myös muiden ajatuksia. Erilaiset mielipiteet eivät ole ongelma, vaan keskustelu erilaisista suhtautumistavoista antaa ajattelemisen aihetta ja perspektiiviä asioihin. On hyvä kuulla erilaisia näkökulmia, jotta osaa muodostaa omansa. Saat tutkailla ja tunnustella ajatuksiasi rauhassa, eikä riparilla pakoteta sinua ajattelemaan tietyllä tavalla. Saat olla oma itsesi. 

Ripari alkaa keväällä yhteisillä tapaamisilla. Saat kotiin marraskuussa kirjeen, jossa kerrotaan näiden tapaamisten ajankohdat. Tapaamisia on useita, jotta ehditte tutustua toisiinne jo ennen leiriä tai päiväleiriä.

Leirimuotoisella riparilla ollaan viikko yhdessä noin kolmenkymmenen hengen porukalla. Tilanne voi olla uusi ja herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Voit aina keskustella fiiliksistäsi ohjaajan kanssa. Kannattaa myös kertoa, jos tunnet tarvitsevasi jotain, mihin leirillä ei ole mahdollisuutta. Keskustelemalla asiat usein helpottuvat tai ratkeavat.

Esimerkki leiripäivän kulusta:

8.00 herätys
8.30 aamupala
9.30 helmihartaus
10.00 Oppimistuokio
11.30 lounas
12.30 Oppimistuokio
14.00 päiväjuoma ja vapaata (pelailua, uimista...)
15.30 Jumalanpalveluksen suunnittelua isosryhmittäin
16.00 Jumalanpalvelus
16.30 skaba isosryhmittäin
17.00 päivällinen
18.00 Raamis isosryhmittäin
18.45 Raamiksen purku, jonka jälkeen vapaata
20.00 iltapala
21.00 iltaohjelma (leikkejä, laulua ja sketsejä isosten johdolla)
22.30 iltahartaus
23.00 unten maille

Kaikki leirit ovat erilaisia, tämä on vain esimerkki päivän kulusta!

// ]]>