Hyppää sisältöön

Tervetuloa riparille!

Mahtavaa, että olet löytänyt sivuillemme! Täältä löydät tietoa ripareista ja pääset fiilistelemään tärkeää vaihetta elämässäsi. Muista, että sinä olet ihme, suuri ihme!

Ryhmä nuoria makaa laiturilla ringissä.

Riparit Vantaan seurakunnissa

Viime vuonna Vantaan seurakunnissa oli yhteensä 1644 rippikoululaista. Riparin voi käydä monin erilaisin tavoin. 
Oman kotiseurakuntasi sivuilta löydät tietoa siitä, millaisia ripareita sinun seurakuntasi järjestää.

Rippikoulun voi käydä myös muualla kuin omassa kotiseurakunnassa, esimerkiksi jonkin järjestön järjestämänä. Tästä painamalla pääset tutustumaan miten silloin toimitaan.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, joko ryhmässä tai yksityisrippikouluna.
Ilmoittautua voit asuinalueesi seurakunnan kirkkoherranvirastoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Riparit kuuluvat kaikille

  • Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan, yksilöllisen tuen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman laatimiseksi.
  • Inkluusioripari on joustava tapa käydä ripari omassa seurakunnassa, jos nuori tarvitsee riparille erityistä tukea, mutta pystyy toimimaan tuetusti myös isossa ryhmässä. Lisätietoja kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232.  
  • Erityisen tuen ripari soveltuu vantaalaisille erityisille oppijoille, jotka tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Lisätietoja tästä linkistä

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin on auki 4.-17.10.2021
  • Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti näiden verkkosivujen kautta oman seurakunnan sivulla.
  • Mikäli et ole seurakunnan jäsen, mutta haluat tulla riparille, ota yhteyttä oman seurakuntasi yhteyshenkilöön. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! 

Selaile Vantaan riparit -lehteä

// ]]>