Rippikoulun voi kokea vain kerran elämässä

Suomalaisista 15-vuotiaista yli 52 000 käy rippikoulun joka vuosi, vantaalaisia heistä on noin 1700. Fiiliksiä ripareilta ympäri Suomen löydät Ripari.fi -sivustolta.

Jokaiselle ensi vuonna 15 vuotta täyttävälle vantaalaiselle seurakunnan jäsenelle on lähetetty Riparit 2020-lehti syyskuussa. Syyskuussa kouluissa kierretään kertomassa rippikouluvaihtoehdoista.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikoiluihin on käynnissä 30.9.–13.10. Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti näiden verkkosivujen kautta oman seurakunnan sivulla. Tietoja rippikouluvaihtoehdoista ja ilmoittautumisesta löydät ylävalikosta oman seurakuntasi kohdalta. Mikäli et ole seurakunnan jäsen, mutta haluat tulla riparille, olet lämpimästi tervetullut ottamaan yhteyttä.

Vantaalla järjestetään myös yhteisiä rippikouluja, joihin voivat hakeutua kaikki Vantaan seurakuntien nuoret. Lisätietoa niistä löydät ylävalikosta Yhteiset kohdalta.

Rippikoulun voi käydä myös muualla kuin Vantaalla, esimerkiksi jonkin järjestön järjestämänä.

Mikäli olet menossa riparille muualle, lue täältä ohjeet miten toimia kotiseurakuntaan päin.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, joko ryhmässä tai yksityisrippikouluna. Ilmoittautua voit asuinalueesi seurakunnan kirkkoherran virastoon.

Usein kysytyt kysymykset