Hyppää sisältöön

Tervetuloa riparille!

Täältä löydät tietoa Vantaan seurakuntien järjestämistä ripareista ja pääset fiilistelemään tärkeää vaihetta elämässäsi. Muista, että sinä olet ihme, suuri ihme!

Ryhmä nuoria makaa laiturilla ringissä.

Riparit Vantaan seurakunnissa

Viime vuonna Vantaan seurakunnissa oli yhteensä 1649 rippikoululaista. Riparin voi käydä monin erilaisin tavoin. 
Oman kotiseurakuntasi sivuilta löydät tietoa siitä, millaisia ripareita sinun seurakuntasi järjestää.

 

Seurakuntasi määräytyy oman asuinalueesi mukaan. Jos et tiedä mihin seurakuntaan kuulut, voit tarkistaa sen joko alta olevalta kartalta tai seuraavalta sivulta: https://evl.fi/seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rippikoulun voi käydä myös muualla kuin omassa kotiseurakunnassa, esimerkiksi jonkin järjestön järjestämänä. Tästä painamalla pääset tutustumaan miten silloin toimitaan.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, joko ryhmässä tai yksityisrippikouluna. Voit ilmoittautua oman asuinalueesi seurakunnan kirkkoherranvirastoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Riparit kuuluvat kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan. Erityistä tukea tarvitsevien nuorten rippikouluvaihtoina ovat inkluusioripari kotiseurakunnassa, seurakuntien yhteinen erityisen tuen päivärippikoulu tai monimuotoinen iltarippikoulu. Lisätietoja erityisripareista ja muista erityisryhmien ripareista löydät tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautuminen vuoden 2024 rippikouluihin on auki 2.-15.10.2023
  • Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti näiden verkkosivujen kautta oman seurakunnan sivulla.
  • Mikäli haluat tulla riparille, mutta et ole seurakunnan jäsen, ota yhteyttä oman asuinalueesi seurakunnan yhteyshenkilöön. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! 

Selaile Vantaan riparit -lehteä

// ]]>