Tervetuloa rippikouluun Vantaankosken seurakuntaan!

Rippikoulussa juuri sinulla on mahdollisuus saada elämääsi uutta ajateltavaa ja sisältöä, uutta rohkeutta elää kristittynä sekä kokea hiljaisuutta ja pyhyyden läsnäoloa. Nyt on sinun vuorosi päästä riparille!

 

Unohtuiko ilmoittautuminen riparille? 

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta muutamia paikkoja vielä on.

Kaikissa riparikysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä riparipappiin: Margit Helin 050 310 7401

 

KÄYNNISSÄ JUST NYT!

Riparisunnuntaita vietettiin 27.1. noin 300 nuoren kanssa ja paljon isosiakin oli  tullut uusia riparilaisia moikkaamaan. Ohjaajiakin jännitti! :D Riparit 2019 ovat siis startanneet.

Jos sinultä jäi eka käynti käymättä, älä huoli! Ensimmäisessä tapaamisessa jaetut kevään ohjelmat, turvatietolomakkeet ja kuvausluvat saat postissa kotiisi. Käynnin voit korvata menemällä johonkin toiseen sunnuntain jumalanpalvelukseen (Myyrmäen kirkko sunnuntaisin klo.10). Näpsi itsestäsi ja jumishetkestä kuvia, ja laita ne omalle ohjaajalle WhatsAppilla tai tekstarilla. Muista laittaa viestiin myös nimesi ja joku ajatus jumalanpalveluskokemuksesta.

Kevään ohjelma jatkuu jokaisella ryhmällä oman aikataulun mukaan, yhteisiäkin tapahtumia on. Mikäli hukkaat oman ryhmäsi kevään ohjelman, ole yhteydessä omaan ohjaajan tai riparipappi Margitiin. Kaikkien ryhmien alkukäynnit kuuluvat olennaisena osana rippikouluun. Jos joudut jäämään pois tapaamisesta (esim. sairastut), ole yhteydessä omiin ohjaajiin. Kaikki poissaolot korvataan tehtävillä tai toisilla käynneillä. Kivointa on kuitenkin osallistua oman ryhmän kanssa juuri teidän omiin riparijuttuihin!

 

HUOM!

Myyrmäen kirkko menee peruskorjaukseen ja poistuu käytöstä maaliskuun aikana. Ryhmien ohjaajat informoivat nuoria ja perheitä tiloihin liittyen kevään aikana.

 

Rippikoulut Vantaankoskella 2019

Rippikoulun voi käydä monella eri tavalla. Noin puolivuotisen rippikoulun aikana osallistut monin tavoin oman seurakuntasi toimintaan. Vantaankosken seurakunnassa voit valita seuraavista rippikouluvaihtoehdoista:

Talven rippikoulut

Talven rippikoulut sopivat erityisesti nuorille, joiden on esimerkiksi urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankala tulla rippikouluun kesällä. Hiihtolomalla järjestetään leirimuotoinen rippikoulu ja päivärippikoulu. Talven riparien ensimmäiset tapaamiset ovat jo marras-joulukuussa 2018.

Päivärippikoulut

Päivärippikoulu sopii sinulle, jos et halua lähteä leirille ja olla öitä poissa kotoa. Päiväripari kestää päivittäin noin kuusi tuntia. Kivistön ja Myyrmäen päiväripareille riparilaisia otetaan ryhmiin 15. Martinristin päiväriparilla riparilaisille paikkoja on 10. Kaikilla päiväripareilla isoset ovat mukana rippikoulun työskentelyssä. Seurakunta järjestää rippikoulupäivinä lounaan. Päiväriparille voit osallistua joko hiihtolomalla tai kesällä.

Rippileirit

Vantaankosken seurakunnassa järjestetään kesällä 2019 yhteensä 11 leirimuotoista rippikoulua. Leireillä majoitutaan leirikeskuksissa. Seurakunta järjestää myös kansainvälisen, kaksikielisen (suomi-englanti) riparin, jonne kaikki ovat tervetulleita taustastaan ja kielitaidostaan riippumatta. Mannilan leireille nuoria mahtuu 30, muille leireille 25 riparilaista. Lisäksi menoa ja meininkiä pitävät yllä huiput isoset ja kivat ohjaajat. Luvassa on vauhtia ja hauskaa menoa! :)

Iltarippikoulu

Iltarippikoulu alkaa viikonlopun aikana järjestettävällä alkujaksolla Myyrmäen kirkolla. Muuten iltaripari järjestetään illalla koulun jälkeen. Kun ryhmä on kasassa ja pidämme ensimmäisiä tapaamisia, sovimme yhdessä nuorten ja perheiden kanssa, mille päiville ja millaisen rippikoulun rakennamme. Ryhmään otetaan viisi nuorta. Iltaripari sopii sinulle, jos et koe oloasi mukavaksi isossa ryhmässä ja haluat ottaa selvää asioista kokemuksen kautta. Iltariparit ovat maksuttomia.

Vantaankosken seurakunnan rippileirien leirikeskukset 2019

1. Holman kurssikeskus, Klaukkala, Nurmijärvi: vantaanseurakunnat.fi/kurssikeskukset

2. Mannila, Punkaharju: maatilamatkailumannila.com

3. Seitsyen leirikeskus, Pälkäne: palkaneenseurakunta.fi/leirikeskus

Rippikoulu kotiseurakuntasi ulkopuolella

Rippikoulu on mahdollista käydä myös jossain toisessa seurakunnassa tai järjestön kautta. Ennakkokäynnit suoritetaan omassa kotiseurakunnassa Ripari maailmalla -ryhmässä, jossa ehdit kevään aikana tutustua muihin seurakuntasi samanhenkisiin nuoriin.

Vaikka käyt riparin muualla, ilmoittaudu vantaanriparit.fi/vantaankoski/ilmoittautuminen kautta Ripari maailmalla -ryhmään. Siten osaamme kutsua sinut tuleviin kevään tapahtumiin ja infota ennakkokäynneistä.

Ilmoittautuminen Ripari maailmalla -ryhmään TÄSTÄ!

Rippikoulu kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet ja moninaiset elämäntilanteet otetaan huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi niistä on tärkeää keskustella ja tehdä yhteistyötä oman seurakunnan rippikoulutyöntekijöiden kanssa.

Kun rippikoulusi alkaa

Kevään ja kesän rippikoulut alkavat Rippikoulusunnuntaina 27.1. klo 13 Myyrmäen kirkossa järjestettävällä jumalanpalveluksella. Merkitse tämä päivä jo nyt koko perheen kalenteriin! Rippikoulusunnuntaina tapaat ensimmäistä kertaa rippikouluryhmäsi ja saat tarkempaa tietoa alkujakson tapaamisista ja aikatauluista. Samana päivänä järjestetään myös rippikoululaisten vanhemmille oma tapaaminen, vanhempien riparistartti, klo 16–17.30 kirkkosalissa. Tervetuloa!

Kaikki rippikouluajan tapaamiset (alkujakson yhteiset tapaamiset, kaupunkipäivät ja leirijakso) ovat yhtä tärkeitä rippikoulun osia. Jos joudut olemaan poissa jostakin tapaamisesta esimerkiksi sairauden takia, ilmoitathan poissaolostasi sekä sovit korvaavasta tehtävästä oman ryhmäsi vastaavan työntekijän kanssa. Muistathan, että rippikoulu on vapaaehtoista, mutta ilmoittautuessasi rippikouluun sinun tulee sitoutua ryhmän aikatauluun.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan kirkollisveroilla. Rippikoulumaksu kattaa vajaan kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.

  • Päivärippikoulun omavastuuosuus on 30 e (ateriat)
  • Leiririppikoulujen omavastuuosuus on 150 e
  • Syksyn iltarippikoulu on ilmainen

Vantaankosken seurakunnassa laskutus tapahtuu verkkomaksulinkin kautta, joka lähetetään huoltajan sähköpostiin kevään 2019 aikana. Ilmoittautuessa on erityisen tärkeää, että huoltaja ilmoittaa ajantasaisen sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron.

Riparimaksusta on mahdollisuus anoa avustusta!

Kirkkoherranvirastosta, rippikoulupapilta ja diakoniatoimistosta saa lomakkeen, johon on liitettävä selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Anomukset toimitetaan rippikoulutyön pappi Margit Helinille kirkkoherranvirastoon tai postitse osoitteeseen Vantaankosken seurakunta, rippikoulutyö PL 13, 01601 Vantaa.

Lomakkeen voit tulostaa myös tästä.

Hiihtoloman rippikoulujen osalta anomukset liitteineen palautetaan 28.2. mennessä ja kesän rippikoulujen osalta 30.4. mennessä.

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Tarkan aikataulun saat ryhmäsi rippikoulukirjeistä. Valokuvaaja tilataan paikalle sekä yksityiskuvaa, että yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiomessua. Kirkkoon mahtuu koko suku, kaikki ystävät ja kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.

 

Ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen on 1.–14.10.2018 välisenä aikana.

 

ILMOITTAUDU RIPPIKOULUUN TÄSTÄ

 

Jos haluat samalle riparille kaverin kanssa, muista käyttää ilmoittautumisessa saatavaa kaverikoodia. Samaan kaverikoodiporukkaan voi kuulua yhteensä kolme henkilöä. Jos teitä on isompi porukka, tulee teidän miettiä miten jakautuisitte niin, että kaikilla olisi joku kaveri riparilla.

Ilmoittautumiseen kaverikoodin kanssa saat tarkat ohjeet esiin tästä.

 

HUOM!

Jos sinulla on erityisiä perusteita rippikouluryhmän valintaan (esimerkiksi harrastukset, sairaus, perheen tilanne, koulukiusaaminen), kirjaa tiedot kohtaan tarkempia tietoja tai ota yhteyttä rippikoulupappiin. Kaikki antamasi tiedot ovat luottamuksellisia. Rippikoulupaikat jaetaan ilmoittautumisen päätyttyä. Tiedon omasta ripariryhmästäsi saat kirjeitse marraskuun aikana. Kaikki ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautuneet saavat paikan. Tarvittaessa saat apua ilmoittautumiseen rippikoulutyön papilta Margit Heliniltä 050 310 7401.

 

Vantaankosken seurakunnan rippikoulut 2019

Rippikoululeireihin kuuluvat kaupunkipäivät. Kaupunkipäivät pidetään kirkon tiloissa yleisimmin klo 9–15. Välissä on tunnin ruokatauko omin eväin. Konfirmaatiot järjestetään Kivistön kirkossa tai uudessa Myyrmäen Virta-kirkossa.

HUOM!

Myyrmäen kirkko menee peruskorjaukseen ja poistuu käytöstä alkukevään aikana. Ryhmien ohjaajat informoivat nuoria ja perheitä tiloihin liittyen kevään aikana.

Hiihtoloman päiväripari (päättynyt)

kaupunkijakso 9.–10.2.

leirijakso 16.–22.2.

konfirmaatio 2.3. klo 10

Hiihtoloman leiri (päättynyt)

kaupunkijakso 9.–10.2.

leirijakso 16.–22.2.

konfirmaatio 2.3. klo 14

Myyrmäen päiväripari

kaupunkijakso 25.–26.5.

leirijakso 3.–9.6.

konfirmaatio 15.6. kl.10

Martinristin päiväripari (peruttu)

kaupunkijakso 25.–26.5.

leirijakso 3.–9.6.

konfirmaatio 15.6. kl.14

Kivistön päiväripari

(HUOM! ajankohta aikaistunut viikolla!)

kaupunkijakso 25.-26.5.

leirijakso 3.-9.6

konfirmaatio 15.6 klo.14                               

Mannila 1 (täynnä)

kaupunkijakso 6.–7.6.

leirijakso 13.–20.6.

konfirmaatio 29.6. kl.10

Anna Tapio, International

kaupunkijakso 10.–11.6.

leirijakso 14.–20.6.

konfirmaatio 29.6. kl. 14

Holma 2 (täynnä)

kaupunkijakso 19.–20.6.

leirijakso 24.–30.6.

konfirmaatio 6.7. kl. 10

Mannila 2 (täynnä)

kaupunkijakso 19.–20.6.

leirijakso 24.6.–1.7.

konfirmaatio 6.7. kl.14

Mannila 3 (täynnä)

kaupunkijakso 27.–28.6.

leirijakso 1.7.–8.7.

konfirmaatio 14.7. kl.10

Holma 3/ Päivölä (täynnä)

kaupunkijakso 4.–5.7.

leirijakso 8.–14.7.

konfirmaatio 20.7. kl.10

Holma 4/ Marttinen (täynnä)

kaupunkijakso 11.–12.7.

leirijakso 15.–21.7.

konfirmaatio 27.7. kl.14

Pälkäne (täynnä)

kaupunkijakso 11.–12.7.

leirijakso 15.–21.7.

konfirmaatio 27.7. kl.10

Holma 5A (täynnä)

(esitteessä ollut Ramsdahl on korvattu tällä Holman leirillä)

kaupunkijakso 18.–19.7.

leirijakso 22.–28.7.

konfirmaatio 3.8. kl.14

Holma 5B (peruttu)

kaupunkijakso 18.–19.7.

leirijakso 22.–28.7.

konfirmaatio 3.8. kl.10

Holma 6 (peruttu)

kaupunkijakso 25.–26.7.

leirijakso 29.7.–4.8.

konfirmaatio 11.8. kl.10

Syksyn iltaripari

kaupunkijakso 7.–8.9.

leirijakso sovitaan

konfirmaatio sovitaan

 

PIDÄTÄMME OIKEUDEN MUUTOKSIIN.

Rippikoulu kuuluu kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan, yksilöllisen tuen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman laatimiseksi.  Integroituja rippikouluja koordinoi Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232.

Kaikissa ripariin liittyvissä kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä!

Iloisin ripariterveisin

Margit-pappi

050 310 7401

margit.helin@evl.fi

 

Marika, nuorisotyönohjaaja

050 346 0727

marika.pasanen@evl.fi

Ota rohkeasti yhteyttä kaikissa kysymyksissä!

Pappi, rippikoulutyö
Vantaankosken seurakunta

Olen Margit Helin, Vantaankosken rippikoulutyön pastori. Nuorten keskuudessa olen saanut lempinimen Rippimamma, pidän tätä lempinimeä suuresti arvossa.

Minut on vihitty papiksi vuonna 2012 ja Vantaankoskella olen työskennellyt vuodesta 2014. Pidän valtavasti työstäni, minulla on ilo työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu erilaiset toimitukset, messut ja hartaudet, mutta erityisesti seurakuntamme rippikoulujen järjestäminen, kehittäminen ja ripareiden pitäminen. Nautin kovasti työstä nuorten parissa, siinä oppii aina jotain uutta!

Vantaan seurakuntien yhteiset rippikoulut

Vuonna 2019 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

Rippikoulu kesäajan päivätoiminnassa

Päivätoimintaripari on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka opiskelevat Vantaalla vammaisopetuksen ryhmissä tai tarvitsevat erityistä tukea rippikoulun käymiseen.  Rippikoulu  pidetään la 13.4. Holman kurssikeskuksessa Klaukkalassa ja ma–pe 10.–14.6.2019 Jokiniemen koulussa yhteistyössä Vantaan kaupungin kesäajan päivätoiminnan kanssa. Lisäksi keväällä on muita yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on 16.6. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Rippikoulu on maksuton. Lisätietoja kehitysvammaistyön diakonilta, p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautumiset sähköisesti 1.–14.10.2018 tästä linkistä.

International confirmation camp in english and finnish

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Holma! This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English. Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä.  The camp will be in two parts: 10.–11.6.2019 in Vantaa and the second 14.–20.6.2019. in Holma. The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Church on 30.6 at 10 am. Price 150 e. Enquiries Vantaankoski ev.lut. parish pastor Mark Saba t. 050 347 2962 Registration 1.–14.10.2018 vantaanriparit.fi/vantaankoski or vantaanriparit.fi/yhteiset.

Venäjänkielinen rippikoulu

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen nuorten rippikoulu kesällä 2019. Lisätietoja: Eveliina Roznovski p. 041 518 1244 ja Anna Lewing p. 050 380 1175

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.