Tervetuloa Vantaankosken rippikouluun!

Rippikoulussa juuri sinulla on mahdollisuus saada elämääsi uutta ajateltavaa ja sisältöä, uutta rohkeutta elää kristittynä sekä kokea hiljaisuutta ja pyhyyden läsnäoloa. Nyt on sinun vuorosi päästä riparille!
 

Kutsu rippikouluuun postitetaan vuonna 2005 syntyneille kirkkoon kuuluville nuorille viikolla 37.

 

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on 30.9-13.10.2019 välisenä aikana.


Rippikoulut Vantaankoskella 2020

Rippikoulun voi käydä monella eri tavalla. Noin puolivuotisen rippikoulun aikana osallistut monin tavoin oman seurakuntasi toimintaan. Vantaankosken seurakunnassa voit valita seuraavista rippikouluvaihtoehdoista:

Talven rippikoulut

Talven rippikoulut sopivat erityisesti nuorille, joiden on esimerkiksi urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankala tulla rippikouluun kesällä. Hiihtolomalla järjestetään leirimuotoinen rippikoulu ja päivärippikoulu. Talven riparien ensimmäinen tapaaminen on jo 17.11.2019 klo 10.

Päivärippikoulut

Päivärippikoulu sopii sinulle, jos et halua lähteä leirille ja olla öitä poissa kotoa. Päiväripari kestää päivittäin noin kuusi tuntia. Talven ryhmään riparilaisia otetaan 15. Kesän ryhmässä on 25 paikkaa, kesän päiväriparilla työskennellään pienryhmissä. Kaikilla päiväripareilla isoset ovat mukana rippikoulun työskentelyssä. Seurakunta järjestää rippikoulupäivinä lounaan. Päiväriparille voit osallistua joko hiihtolomalla tai kesällä.

Rippileirit

Vantaankosken seurakunnassa järjestetään kesällä 2020 yhteensä 12 leirimuotoista rippikoulua, joista 1 on hiihtolomalla ja 11 kesällä. Leireillä majoitutaan leirikeskuksissa. Seurakunta järjestää myös kansainvälisen, kaksikielisen (suomi-englanti) riparin, jonne kaikki ovat tervetulleita taustastaan ja kielitaidostaan riippumatta. Rippileirien ryhmäkoko 25 riparilaista. Lisäksi menoa ja meininkiä pitävät yllä huiput isoset ja kivat ohjaajat. Luvassa on vauhtia ja hauskaa menoa! :)

Syksyn rippikoulu

Syksyn rippikoulu alkaa viikonlopun aikana järjestettävällä alkujaksolla Myyrmäen Virta kirkolla. Muuten iltaripari järjestetään illalla koulun jälkeen. Kun ryhmä on kasassa ja pidämme ensimmäisiä tapaamisia, sovimme yhdessä nuorten ja perheiden kanssa, mille päiville ja millaisen rippikoulun rakennamme. Ryhmään otetaan viisi nuorta. Iltaripari sopii sinulle, jos et koe oloasi mukavaksi isossa ryhmässä ja haluat ottaa selvää asioista kokemuksen kautta. Iltariparit ovat maksuttomia.

Vantaankosken seurakunnan rippileirien leirikeskukset 2020

1. Enä-Sepän leirikeskus, Ojakkala. http://enaseppa.fi/

2. Mannila, Punkaharju. http://www.rantakatti.fi/fi/

3. Päivölän opisto, Valkeakoski. https://www.paivola.fi/fi/

4. Nuorisokeskus Marttinen, Virrat. https://www.marttinen.fi/

Rippikoulu kotiseurakuntasi ulkopuolella

Rippikoulu on mahdollista käydä myös jossain toisessa seurakunnassa tai järjestön kautta. Ennakkokäynnit suoritetaan omassa kotiseurakunnassa Ripari maailmalla -ryhmässä, jossa ehdit kevään aikana tutustua muihin seurakuntasi samanhenkisiin nuoriin.

Vaikka käyt riparin muualla, ilmoittaudu vantaanriparit.fi/vantaankoski/ilmoittautuminen kautta Ripari maailmalla -ryhmään. Siten osaamme kutsua sinut tuleviin kevään tapahtumiin ja infota ennakkokäynneistä.

 

Rippikoulu kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet ja moninaiset elämäntilanteet otetaan huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi niistä on tärkeää keskustella ja tehdä yhteistyötä oman seurakunnan rippikoulutyöntekijöiden kanssa.

Kun rippikoulusi alkaa

Talven rippikoulut alkavat jo ensimmäisen tapaamisen merkeissä 17.11.2019 klo 10 Myyrmäen Virtakirkossa. Tarkemmat tiedot aikataulusta ilmoitetaan ryhmävalintojen yhteydessä.
Kesän rippikoulut alkavat tammikuussa ryhmän omalla tapaamisella, tarkemmat päivämäärät ja tiedot ilmoitetaan ryhmävalintojen yhteydessä.

Kaikki rippikoululaiset kokoontuvat yhteiseen jumalanpalvelukseen Myyrmäen Virtakirkkoon sunnuntaina 9.2.2020 klo 10.
Samana päivänä järjestetään myös rippikoululaisten vanhemmille oma tapaaminen vanhempien riparistartti, klo 15-16.30 Virtakirkossa. Tervetuloa!

Kaikki rippikouluajan tapaamiset (alkujakson yhteiset tapaamiset, kaupunkipäivät ja leirijakso) ovat yhtä tärkeitä rippikoulun osia. Jos joudut olemaan poissa jostakin tapaamisesta esimerkiksi sairauden takia, ilmoitathan poissaolostasi sekä sovit korvaavasta tehtävästä oman ryhmäsi vastaavan työntekijän kanssa. Muistathan, että rippikoulu on vapaaehtoista, mutta ilmoittautuessasi rippikouluun sinun tulee sitoutua ryhmän aikatauluun.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan kirkollisveroilla. Rippikoulumaksu kattaa vajaan kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.

  • Päivärippikoulun omavastuuosuus on 30 e (ateriat)
  • Leiririppikoulujen omavastuuosuus on 150 e
  • Syksyn iltarippikoulu on ilmainen

Vantaankosken seurakunnassa laskutus tapahtuu sähköisesti saman järjestelmän kautta kuin ilmoittautuminen. Huoltaja saa sähköpostiin tiedon leirimaksusta ja siksi ilmoittautumisessa on erityisen tärkeää, että huoltaja ilmoittaa ajantasaisen sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron.

Riparimaksusta on mahdollisuus anoa avustusta!

Kirkkoherranvirastosta, rippikoulupapilta ja diakoniatoimistosta saa lomakkeen, johon on liitettävä selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Anomukset toimitetaan rippikoulutyön pappi Margit Helinille kirkkoherranvirastoon (Rajatorpantie 8) tai postitse osoitteeseen Vantaankosken seurakunta, rippikoulutyö PL 13, 01601 Vantaa.

Lomakkeen voit tulostaa myös tästä.

Hiihtoloman rippikoulujen osalta anomukset liitteineen palautetaan 15.1.2020 mennessä ja kesän rippikoulujen osalta 15.3.2020 mennessä.

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Tarkan aikataulun saat ryhmäsi rippikoulukirjeistä. Valokuvaaja tilataan paikalle sekä yksityiskuvaa, että yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiomessua. Kirkkoon mahtuu koko suku, kaikki ystävät ja kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.

 

Ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen on 30.9-13.10.2019 välisenä aikana.

 

Ilmoittautuminen tulee tehdä yhdessä huoltajan kanssa!

Ilmoittautumista tehdessä huoltajan tulee luoda ilmoittautumisjärjestelmään käyttäjätunnus ja salasana, ennen kuin ilmoittautumista pääsee tekemään. Tunnusten luomista varten täytyy tunnistautua suomi.fi-palvelun kautta käyttämällä pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Rekisteröitymisen yhteydessä luotua käyttäjätunnusta ja salasanaa tarvitaan myöhemmin rippikoulun maksamiseen.

Jos haluat samalle riparille kaverin kanssa, muista käyttää ilmoittautumisessa saatavaa kaverikoodia. Samaan kaverikoodiporukkaan voi kuulua yhteensä kolme henkilöä. Jos teitä on isompi porukka, tulee teidän miettiä miten jakautuisitte niin, että kaikilla olisi joku kaveri riparilla.

Ilmoittautumiseen kaverikoodin kanssa saat tarkat ohjeet esiin tästä.

 

HUOM!

Jos sinulla on erityisiä perusteita rippikouluryhmän valintaan (esimerkiksi harrastukset, sairaus, perheen tilanne, koulukiusaaminen), kirjaa tiedot kohtaan tarkempia tietoja tai ota yhteyttä Marikaan tai Margitiin. Kaikki antamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

Rippikoulupaikat jaetaan ilmoittautumisen päätyttyä. Tiedon omasta ripariryhmästäsi saat kirjeitse marraskuun aikana. Kaikki ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautuneet saavat paikan. Tarvittaessa saat apua ilmoittautumiseen nuorisotyönohjaaja Marika Pasaselta 050 346 0727.

 

Vantaankosken seurakunnan rippikoulut 2020

Rippikoululeireihin kuuluvat kaupunkipäivät. Kaupunkipäivät pidetään seurakunnan tiloissa yleisimmin klo 9–15. Välissä on tunnin ruokatauko omin eväin. Konfirmaatiot järjestetään Myyrmäen Virta-kirkossa (Rajatorpantie 8).

HUOM!

Enä-Seppä 2 leiriä toteutetaan yhdessä YLE:n ja Kirkkohallituksen kanssa, ryhmältä televisioidaan leiriltä leirijumalanpalvelus ja konfirmaatio Virtakirkosta.

Hiihtoloman päiväripari

kaupunkijakso 8.-9.2

leirijakso 15.-21.2.

konfirmaatio 23.2 klo 10

Hiihtoloman leiri 

kaupunkijakso 8.-9.2

leirijakso 15.-21.2.

konfirmaatio 23.2 klo 10

Myyrmäen päiväripari

kaupunkijakso 23.-24.5

leirijakso 31.5-6.6

konfirmaatio 7.6 klo10


Enä-Seppä 1

kaupunkijakso 23.-24.5

leirijakso 31.5-6.6

konfirmaatio 7.6 klo14

Enä-Seppä 2 (TV-konfis)

kaupunkijakso 2.-3.6

leirijakso 6.-12.6

konfirmaatio 14.6 klo 10                             

Mannila 1 

kaupunkijakso 6.–7.6.

leirijakso 11.-17.6

konfirmaatio 27.6. klo 12

Mannila 2

kaupunkijakso 17.-18.6

leirijakso 22.-28.6

konfirmaatio 5.7 klo 10

Mannila 3

kaupunkijakso 24.-25.6

leirijakso 28.6-4.7

konfirmaatio 11.7 klo 10

Marttinen 1

kaupunkijakso 24.-25.6

leirijakso 28.6-4.7

konfirmaatio 11.7 klo 14

Marttinen 2

kaupunkijakso 1.-2.7

leirijakso 4.-10.7

konfirmaatio 12.7 klo 10

Mannila 4

kaupunkijakso 1.-2.7

leirijakso 4.-10.7

konfirmaatio 18.7 klo 10

Enä-Seppä 3

kaupunkijakso 9.-10.7

leirijakso 13.-19.7

konfirmaatio 26.7 klo 10

Päivölä (International)

kaupunkijakso 15.-16.7

leirijakso 19.-25.7

konfirmaatio 1.8 klo 12

Enä-Seppä 4

kaupunkijakso 21.-22.7

leirijakso 25.-31.7

konfirmaatio 2.8. klo 10

Syksyn iltaripari

kaupunkijakso 12.-13.9

leirijakso sovitaan

konfirmaatio sovitaan

 

PIDÄTÄMME OIKEUDEN MUUTOKSIIN.

Rippikoulu kuuluu kaikille

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa erilaiset oppimisen haasteet otetaan huomioon yhteistyössä ripariohjaajien kanssa. Osalle nuorista rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea ja silloin on oltava jo ilmoittautumisvaiheessa yhteydessä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan, yksilöllisen tuen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman laatimiseksi.  Integroituja rippikouluja koordinoi Kristiina Tuohimaa-Salminen, p. 050 433 4232.

Kaikissa ripariin liittyvissä kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä!

Iloisin ripariterveisin

Marika, nuorisotyönohjaaja          Margit-pappi  (VIRKAVAPAALLA 30.9 ASTI)

050 346 0727                                   050 310 7401 

marika.pasanen@evl.fi                   margit.helin@evl.fi  

Ota rohkeasti yhteyttä kaikissa kysymyksissä!

Pappi, rippikoulutyö
Vantaankosken seurakunta

Olen Margit Helin, Vantaankosken rippikoulutyön pastori. Nuorten keskuudessa olen saanut lempinimen Rippimamma, pidän tätä lempinimeä suuresti arvossa.

Minut on vihitty papiksi vuonna 2012 ja Vantaankoskella olen työskennellyt vuodesta 2014. Pidän valtavasti työstäni, minulla on ilo työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu erilaiset toimitukset, messut ja hartaudet, mutta erityisesti seurakuntamme rippikoulujen järjestäminen, kehittäminen ja ripareiden pitäminen. Nautin kovasti työstä nuorten parissa, siinä oppii aina jotain uutta!

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

Erityisen tuen rippikoulu

Erityisen tuen  opetus tapahtuu pienryhmässä. Se soveltuu vantaalaisille  erityisille oppijoille, jotka  tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulu   päiväleirijakso on ma 8.6-pe 12.6.2020 Lisäksi keväällä on muita yhteisiä tapaamisia. Konfirmaatio on su 14.6. Jokaiselle rippikoululaiselle tehdään oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetus on selkokielistä, toiminnallista ja elämyksellistä. Riparilla henkilökohtaisena avustajana voi toimia nuoren tuttu aikuinen. Jos nuori on päivätoiminnan piirissä, voi henkilökohtaista avustajaa rippikouluun hakea myös Vantaan kaupungin päivätoiminnasta. Rippikoulu on maksuton. Lisätietoa erityisen tuen rippikoulusta kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen p. 050 433 4232 tai kristiina.tuohimaa-salminen@evl.fi. Ilmoittautuminen 30.9.-13.10.2019 tästä linkistä.

INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä! This camp is organized together with St. Asaph Diocese of the Church of Wales, some of the Isoset are going to be from Wales. This is a great opportunity for you to learn about the Christian faith in both Finnish and English. Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi, joten tämä on hieno mahdollisuus oppia kristinuskon perusasioita useammalla kielellä. The camp will be in two parts:  15.-16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. in Päivölä opisto. The Confirmation Mass will be held in Myyrmäki Church on 1.8. at 12 am. Price 150 e. Enquiries Vantaankoski ev.lut. parish pastor Mark Saba t. 050 347 2962. Registration 30.9-13.10.2019 vantaanriparit.fi/vantaankoski or vantaanriparit.fi/yhteiset.

LISÄKSI

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu 15–18-vuotiaille nuorille. Leirijakso pidetään Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.