Elsa Sysser: KaiPUU

to 4.4. klo 10.00 – 14.00
Elsa Sysserin taideteos Abrahamin vieras

Café Pähkinä /Hämeenkylän seurakunta

Kahvilagalleria Café Pähkinässä on kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Näyttelyt ovat avoinna ma-to klo 10-14 kahvilan ollessa auki. Sydämellisesti tervetuloa!

Maalis-huhtikuun 2024 taiteilijamme on Elsa Sysser.

Taiteilijan kuvaus:

"Olen koulutukseltani graafinen suunnittelija (Taideteollinen Korkeakoulu 1974) ja luokanopettaja (Helsingin yliopisto 1993). Työurani olen tehnyt enimmäkseen opettajana Helsingissä, mutta 

vuosina 1980-84 olin Etiopiassa raamatunkäännöstyössä Suomen Lähetysseuran kautta 

1985-90 olin Suomen Lähetysseurassa näyttelytoimittajana 

2006-18 olin lukutaitotyössä Wycliffe Raamatunkääntöjien ja Kylväjän lähettinä entisen Neuvostoliiton alueella. 

Vaikka en ole päätoimisesti tehnyt taidetta työvuosinani, olen kuitenkin harrastanut ja opiskellut sitä, mm. kuvanveistoa Helsingin työväenopiston kursseilla. 

Eläkkeelle jäätyäni vuodesta 2018 olen tehnyt aktiivisesti puupiirroksia, mutta myös maalannut ikoneita. Puupiirroksiin olen hakenut lisäoppia Helsinhgin taiteilijaseuran ja Vantaan aikuisopiston kursseilta, sekä ikoninmaalaukseen Helsingin työväenopistossa. Aihepiirineinäni ovat olleet usein enkelit, lapset sekä puu, jonka lähistöllä on ihmisiä. 

Kuulun Suomen Puupiirtäjien Seuraan, Itä-Helsingin taidesaeuraan ja Iittalan naivisteihin."

Sysserin taidenäyttely on nähtävillä Café Pähkinässä 8.4. asti kahvilan ollessa auki.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Olen taidemaalari, pappi, retriittiohjaaja ja hengellinen ohjaaja.

Hämeenkylän seurakunnassa on tullut työskenneltyä vuodesta 2013. Teen papin työtä osa-aikaisesti voidakseni työskennellä myös taiteilijana. 

Asun luonnon rauhassa ja maalaan vanhassa leipomossa. Sanat saavat merkityksensä hiljaisuudesta, on joku viisas sanonut. Tervetuloa siis mukaan joskus Hämeenkylän kirkolle arki-illan retriitti-iltaan, joita minulla on ilo ohjata keväisin ja syksyisin. Seuraa tapahtumakalenteria! Hiljaisuudesta nousee myös hyviä keskusteluja. On suuri kunnia ja luottamustehtävä saada kuunnella teitä, joiden kanssa tiet kohtaavat.