Uutislistaukseen

Lahjoita kesän riemua lapselle!

Voit jälleen tukea avun tarpeessa olevan perheen yhteistä kesähetkeä. Lahjoita diakoniatyön kautta Linnanmäen ranneke korsolaiselle lapselle.

Apua! Sitä voi saada: lahjoita kesän riemua lapselle Korson seurakunnan diakoniatyön kautta.

Toiselle normaalia kesätekemistä, toiselle saavuttamaton unelma. 

Erityisesti lasten ja nuorten kohdalla erot kodin tarjoamissa mahdollisuuksissa tulevat näkyviin: monilla lapsilla ei ole mahdollisuuksia harrastuksiin tai moniin pieniinkään iloihin, jotka ovat toisille perheille arkipäivää.

Nyt sinulla on mahdollisuus tarjota yhdenvertaisia mahdollisuuksia myös heikommista lähtökohdista aloittaville lapsille nuorille: lahjoita Linnanmäen ranneke Korson seurakunnan diakoniatyön kautta.

Korson seurakunnan kontaktien kautta lahjoituksesi menee sinne, missä avun tarve on kaikkein suurin.

Lahjoittamalla Linnanmäen rannekkeen avaat alueen lapsiperheille ainutkertaisen mahdollisuuden: harvinaisen elämyksen, joka toisille perheille pääkaupunkiseudulla on tavanomainen osa kesänviettoa.

– Linnanmäen ranneke voi tuntua oudolta lahjoituskohteelta, kun monella perheellä on pulaa elämän perusasioista kuten ruoasta, sanoo Korson seurakunnan diakonissa Sirkka Väätäinen.

– Ruoka-apua pystymme kuitenkin jakamaan esimerkiksi Leijonien ja Komeettojen kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta. Minusta on tärkeää muistaa, että ilon kokeminen on yhtä lailla elämän perustarpeita. Lahjoittamalla Linnanmäen rannekkeen voi lapselle yhdenvertaisia mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen ja itsensä arvostetuksi kokemiseen. Niillä, jotka meidän kauttamme näitä rannekkeita voivat saada, on usein kaikkein heikoimmat lähtökohdat rakentaa elämäänsä. Heillä ei olisi mitään mahdollisuutta päästä huvipuistoon ilman tällaista tukea.

Miten lahjoitan?

Osta Linnanmäen lahjakortti Linnanmäen omasta verkkokaupasta. Toimita pdf-muodossa saamasi lahjakortti sähköpostin liitteenä osoitteeseen korson.seurakunta@evl.fi 
Tilaa ranneke Linnanmäen verkkokaupasta tai osta se esimerkiksi seuraavista kaupoista:

  • Prisma Jumbo
  • Prisma Kerava
  • Prisma Järvenpää
  • S-Market Nikkilä
  • Sokos Helsinki

Tuo ranneke Korson kirkolle toukokuun loppuun mennessä.

Voit tuoda rannekkeen Korson kirkkoherranvirastoon arkisin 9–14 tai kirkon ollessa muutoin auki vahtimestarille.

Korson kirkko on auki tapahtumien yhteydessä esimerkiksi torstaisin klo 17.45–19 (Korso-messu) ja sunnuntaisin 9.30–12 (sunnuntain jumalanpalvelus).

Voit myös sopia rannekkeen toimituksesta erikseen diakoniatyöntekijöidemme kanssa. Katso yhteystiedot.

Miten apu menee perille?

Diakoniatyöntekijämme jakavat rannekkeita diakoniatyön asiakkaille. Diakoniatyössä autamme Korson alueen asukkaita riippumatta siitä, mistä taustasta he tulevat tai ovatko he seurakunnan jäseniä.

Auttaminen perustuu siihen, että apua pyydetään. Diakoniatyön kautta koko Korson seurakunta toteuttaa yhtä osaa kristillisestä palvelutehtävästä ja lähimmäisenrakkaudesta. 

Lue lisää diakoniatyön käytännöistä Korson seurakunnassa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Miten muuten voin auttaa?

Korson seurakunnan diakonia auttaa apua tarvitsevia ympäri vuoden. Taloudellisen ja materiaalisen avun lisäksi myös henkinen, hengellinen ja sosiaalinen tuki on tärkeää. 

Esimerkki toiminnastamme on kirkolla keskiviikkoisin järjestettävä yhteisölounas, joka tehdään Yhteinen pöytä ry:n hävikkiruoasta. Lounas syntyy seurakuntalaisten voimin. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tekemään yhteisölounasta, ole yhteydessä diakoniatyöntekijöihimme. 

Katso diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Voit myös liittyä myös Retkeilijät Korson seurakunnassa ryhmään. Liikumme, retkeilemme ja teemme kertaluonteisia vapaaehtoistehtäviä alueen ihmisten hyväksi. Kesäisin viemme mm. viemme laitoksessa asuvia vanhuksia ulkoilemaan. Joulun aikaan toimitamme ikäihmisten koteihin joulukukkia. Retkeilijöillä on oma kirkkopyhä, joka toteutetaan yhdessä. Tervetuloa mukaan aktiiviseen joukkoon! 

Retkeilijät Korson seurakunnassa - Vantaan seurakunnat

Voit myös auttaa lahjoittamalla valtakunnalliseen Yhteisvastuukeräykseen. Korson seurakunnan oma lahjoituskanava löytyy täältä: 

yhteisvastuu.fi/korsoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi; Ahvenanmaalla ÅLR/2023/7525 1.1.–31.12.2024 asti.

Sirkka Väätäinen
Sirkka Väätäinen
Johtava diakoniatyöntekijä
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työskentelen Korson seurakunnan johtavana diakoniatyöntekijänä. Minulta voit kysyä kaikkea auttamistyöhön ja Kirkonkulman kahvilaan liittyvää. Diakonian päivystysajat Korsossa löytyvät tältä sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

7.5.2024 11.15