Uutislistaukseen

Kuvassa maski ja teksti I (maski) You.

Toimintaa avataan lähiviikkoina henkilömäärärajoitusten puitteissa

1.2.2022 15.17

Tiloihin saa kokoontua kerrallaan pääosin enintään 50 henkilöä. 

Voimme jälleen kokoontua jumalanpalveluksiin, messuihin ja muihin tilaisuuksiin seurakuntien tiloissa. Aluehallintoviraston ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeiden mukaan koronarajoituksia lievennetään ja toimintaa voidaan käynnistää. Uuset ohjeet ovat voimassa 1.2.-15.2.2022. Seurakunnat tiedottavat toiminnastaan omilla sivuillaan. 

Voimassa on vahva maskisuositus.

Seurakuntien tiloissa on voimassa henkilömäärärajoitukset siten, että tilaan saa tulla yhtäaikaisesti enintään 50 henkilöä kerrallaan. Yli 250 henkilön tiloissa voi olla yhtä aikaa paikalla enintään 1/5 tilan enimmäishenkilömäärästä, vaikka se ylittäisi 50 henkilöä. 

Hautajaisissa ja muistotilaisuuksissa käytetään tilannekohtaista harkintaa, jotta kaikki omaiset pääsevät paikalle saattelemaan vainajaa. 


Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu

Aluehallintoviraston antaman päätöksen mukaisesti seurakunnissa voidaan jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Iltapäiväkerhojen lisäksi myös lasten päiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupunkien varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti. Kukin seurakunta tiedottaa erikseen lasten päiväkerho- ja harrastetoiminnan jatkumisesta.


Tilaisuuksissa huolehditaan koronaturvallisuudesta ja käytössä on vahva maskisuositus. Jumalanpalveluksia ja hartauksia lähetetään suorana verkkoon. Tarkemmat tiedot löytyvät Vantaan seurakuntien tapahtumakalenterista.