Uutislistaukseen

Majakka-palkinto meni rippikoulun raamattumateriaalin kehittäjille

Opinnäytetyöpalkinto Majakka on myönnetty Tikkurilan seurakunnan rippikoulujen opetusaineistoa kehittäneille opiskelijoille. 

 

Julia ja Minttu (1).JPG

Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran palkinto luovutettiin Diakonia-ammattikorkeakouluun opinnäytetyön tehneille Julia Sundvikille, Paula Piiraiselle ja Minttu Johanssonille. He ovat  kehittäneet raamattumateriaalia, jonka avulla ohjaava isonen kykenee luomaan turvallisen  ryhmätyöskentelyilmapiirin ja luontevan oppimistuokion oman ryhmänsä ympärille.  

Opinnäytetyön idea syntyi kesällä 2018, kun Tikkurilan seurakunnan nykyinen nuorisotyönohjaaja Julia Sundvik oli kesätyöntekijänä seurakunnan rippikoululeirillä. 

- Jäin pohtimaan leirin jälkeen, kuinka raamattumateriaalista saataisiin tehtyä toiminnallisempi ja erilaisia oppijoita tukeva materiaali. Sain idean Raamisboxista, toiminnallisesta materiaalista, Sundvik kertoo. 

Opiskelukaverit Paula Piirainen ja Minttu Johansson innostuivat mukaan kehittämään ideaa. Materiaalia pilotoitiin rippileireillä kesällä 2019 ja sen valmistuttua lopulliseen muotoonsa sitä  

on käytetty materiaalina kaikissa Tikkurilan seurakunnan rippikouluissa. Laatikoissa oleviin aineistoihin kuuluu eri teemoihin suunniteltua materiaalia muun muassa tutustumiskorttien,  lautapelin, legojen, sarjakuvapohjien, kuvitusmateriaalien ja fiiliskorttien muodossa.   

Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran (UKKT) tavoitteena on edistää tutkimusta, joka kohdistuu erityisesti kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen sekä eri katsomusten kasvatusajatteluun ja -toimintaan. Seura jakaa vuosittain tutkimusalaansa liittyvän opinnäytetyöpalkinnon Majakka. Palkinto koskee yliopistojen ja korkeakoulujen pro gradu -tutkielmia ja opinnäytetöitä. 

Kuvassa Palkinnon vastaanottaneet Minttu Johansson ja Julia Sundvik Kuva: Pekka Launonen

26.11.2020 16.39