Uutislistaukseen

Kuvassa ihmishahmoja. Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana toimii Eve Rämö.

Vantaan kirkollisveroprosentti säilyy 1 prosentissa

22.9.2020 18.01

Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti tulevan vuoden tuloveroprosentin kokouksessaan 22.9.2020.

 

Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui läsnäolevana 22.9.2020.

Koronapandemia vaikuttaa Vantaan seurakuntien talouteen vielä pitkään. Seurakuntien tuloveroprosentti haluttiin kuitenkin pitää edelleen ennallaan yhdessä prosentissa. Sama tuloveroprosentti on käytössä myös Helsingin ja Espoon seurakunnissa. 

Valtuutetut äänestivät ylimääräisestä kokouspalkkiosta 

Yhteinen kirkkovaltuusto keskusteli ja lopulta äänesti ylimääräisen kokouspalkkion maksamisesta valtuutetuille tasapuolisesti koronan vuoksi järjestettyjen sähköisten harjoituskokousten vuoksi. Poikkeustila keväällä 2020 vei kaikki päätöskokoukset verkkoon, ja tätä varten järjestettiin useita harjoituskokouksia etäkokousympäristössä. Äänestyksen jälkeen ylimääräinen kokouspalkkio päätettiin maksaa kaikille valtuutetuille. Sen määrä on 60 euroa. Kirkkovaltuutettu Soili Haverinen jätti asiasta eriävän mielipiteen, johon liittyi useita valtuutettuja. 

Vantaan seurakuntien yhteisen kirkovaltuuston kokouksia voi jatkossa seurata suorana lähetyksenä kirkkovantaalla.fi -verkkosivuilta. Koska julkisiin kokouksiin ei voida epidemiasyistä ottaa yleisöä, kokoukset lähetetään suorana verkkoon. Kokouksen tallenne on katsottavissa verkkosivuilla ja YouTuben Kirkko Vantaalla -kanavalla muutamia päiviä kokouksen jälkeen.