Uutislistaukseen

Seurakuntien viikkotoimintaa aloitetaan syksyllä turvavälein

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja aluehallintoviraston määräyksen mukaan turvavälejä suositellaan pitämään edelleen.

Neljä lasta puhaltaa kynttilää

Kerhot, retket, piirit ja ryhmät alkavat jälleen pääosin syyskuun alussa, mikäli koronatilanne sen sallii. Jumalanpalvelusten verkkolähetyksiä ja etäosallistumismahdollisuus järjestetään myös syksyllä samalla kun jumalanpalveluksiin pääsee osallistumaan paikan päälle.  

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja aluehallintoviraston määräyksen mukaan turvavälejä suositellaan pitämään edelleen. Myös piispat ovat ohjeistaneet samansuuntaisesti. Lisäksi tilaisuuksissa on noudatettava hyvää käsihygieniaa. Sairaana tulee jäädä kotiin. Elokuusta alkaen yli 500 henkilön tilaisuuksia on mahdollista järjestää myös sisätiloissa, mutta turvavälejä suositellaan pitämään. Häiden, hautajaisten ja ristiäisten sekä muiden yksityistilaisuuksien kohdalla osallistujamäärää ei enää rajata. Niissäkin kuitenkin suositellaan noudattamaan turvavälejä ja hyvää hygieniaa. 

Kutakin toimintoa koskevat aloitusajankohdat ja ohjeet päivitetään seurakuntien nettisivuille ja tapahtumakalenteriin elo-syyskuun aikana. Epidemiatilannetta seurataan tarkkaan seurakunnissa ja uusia ohjeistuksia annetaan, mikäli tarvetta ilmenee.  

30.7.2020 15.45