Uutislistaukseen

Rippikoulujen kesän leirijaksoihin muutoksia Vantaan seurakunnissa

Piispainkokous päätti 15.4.2020, että kesän 2020 rippikoulut toteutetaan poikkeusolojen jatkuessa siten, että rippikoululeirien ja päivärippikoulujen lähiopetusta siirretään myöhempään ajankohtaan sekä käytetään etäopetusta tarvittaessa tukitoimena.

Rippikoululaisia rippikoululeirillä kesällä 2019.

Kuva: Marianna Siitonen

Vantaan seurakunnissa ennen juhannusta olevat leirit siirretään tai toteutetaan monimuotoisesti etäopetuksena ja myöhemmin järjestettävinä kokoontumisina tai muulla vaihtoehtoisella tavalla. Siirrot pyritään ajoittamaan loppukesään tai alkusyksyyn. 

Seurakunnat informoivat kutakin rippikouluryhmää erikseen. Juhannuksen jälkeisistä rippikoulusta informoidaan 20.5. mennessä.

Ajankohtainen ohjeistus pandemian tilanteesta otetaan huomioon 

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ihmisten terveys ja sitä turvaavat viranomaismääräykset ohjaavat valmistautumistamme tulevaan rippikoulukesään. Leirejä ja muita rippikoulukokoontumisia järjestetään vasta, kun viranomaiset ovat antaneet siihen selkeän luvan. Emme tällä hetkellä tiedä, miten tilanne tulee kehittymään, mutta varautuminen vaihtoehtoisiin toteutuksiin käynnistetään.  

Kevään aikana pidämme yhteyttä rippikouluihin ilmoittautuneisiin nuoriin, heidän huoltajiinsa sekä isosiin. Jokaiselle rippikouluryhmälle pyritään järjestämään mahdollisuus osallistua leirille tai muulle lähiopetusjaksolle sitten kun se on turvallista ja tilanteen puolesta mahdollista. 

17.4.2020 16.30