Uutislistaukseen

Tikkurilan kirkko banderollit 1.jpg

Tikkurilan kirkolle saa vinkata nimeä

25.11.2019 07.00

Vantaa-infossa Dixissä käynnistyy näyttely, jossa esitellään Tikkurilan tulevaa kirkkoa. Samaan aikaan Tikkurilan keskustaan nousevalle uudelle kirkolle saa ehdottaa nimeä.

Dixin Vantaa-Infossa (Ratatie 11, 2. krs) voi 3.12.2019‒6.1.2020 tutustua Tikkurilan kirkkohankkeeseen infotilan aukioloaikoina. Nyt esillä olevassa näyttelyssä pääsee jo ennakkoon kurkistamaan rakenteilla olevaan kirkkoon ja katsomaan esimerkiksi kirkkoon tulevia tiiliä.

Näyttelyn avajaisia vietetään ti 3.12. klo 15.30 – 17.30. Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast on paikalla kertomassa Tikkurilan uudesta kirkosta klo 16 – 16.30.

Tulevalle kirkolle otetaan parhaillaan vastaan nimiehdotuksia. Nimivinkkaus jatkuu näyttelyn tapaan loppiaiseen 6.1.2020 saakka tästä linkistä tai Vantaan seurakuntien etusivulta.  Ehdotuksensa jättäneiden kesken arvotaan elokuvalippuja (arvonnassa on jaossa viisi 2 lipun pakettia Tikkurilan Bio Grandiin).

Kirkkoherra Janne Silvast odottaa uteliaana nimivinkkejä.

- Vaikka kristinuskolla on 2000-vuotiset juuret ja selkeä identiteetti, niin on tärkeää, että ihmiset voivat kokea kirkon omakseen omassa ajassaan. Parhaimmillaan nimi voi kertoa kirkon ja seurakunnan identiteetistä, Silvast perustelee.

Jos joku sattuu olemaan sitä mieltä, että Tikkurilan kirkko tulisi jatkossakin tuntea yksinkertaisesti nimellä Tikkurilan kirkko, saa senkin mieluusti kertoa.

Entäpä, arveleeko Silvast, että nimi löytyy tätä kautta yleisöltä?

- Voi löytyä, mutta löytyi tai ei, niin suhtaudun asiaan uteliaasti. On merkittävää kuulla nimiehdotuksia, koska ne kertovat myös siitä, mitä ihmiset ajattelevat ja toivovat kirkosta.

Tikkurilan uuden kirkon on määrä valmistua adventiksi 2020. Kirkkoon tulee kirkkosalin ja työtilojen lisäksi muun muassa kahvila. Tällä hetkellä kirkon toimisto-osassa tehdään sisävalmistustöitä, runko ja muuratut väliseinät ovat jo valmiina. Työmaa on katettu sääsuojalla.

Kuva: Antero Harju