Uutislistaukseen

Samae Koskinen konsertoi Pyhän Laurin kirkossa 4.10.

Laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen esiintyy perjantaina 4.10. klo 19 Vantaan Pyhän Laurin kirkossa Heijastus-konserttisarjan konsertissa. Liput keikalle maksavat vain 5 euroa, ja niitä myydään vain kirkon ovelta.
Samae Koskinen seisoo aurinkolasit päässä siniseksi maalatun vaneriaidan edessä ja pitelee toisella kädellä...

Samae Koskinen kertoo rakkaudesta ja panee merkille pieniä asioita, jotka oikeasti ovatkin isoja.

Nimen perusteella Samae Koskista, 40, on luultu maahanmuuttajaksi, saamelaiseksi ja shamaaniksi. Hän ei tiettävästi ole mikään niistä, vaan laulaja ja lauluntekijä.

– Teini-ikäisenä paras kaverini kertoi, että hänellä on Pakistanissa serkku nimeltään Samae. Kaverini toivoi minun käyttävän Sami-nimeni tilalla sitä, jos meillä olisi joskus bändi, Koskinen kertoo.

Poikien tiet erosivat. Se bändi jäi haaveeksi, mutta taiteilijanimi Samae Koskinen tuli käyttöön vuonna 1999 Sister Flo -bändissä. Ensimmäisen soololevyn Samae Koskinen julkaisi vuonna 2006. Siitä lähtien levyjä on syntynyt pääsääntöisesti kahden vuoden välein.

Koskinen säveltää ja sanoittaa itse kaikki kappaleensa. Elokuussa häneltä ilmestyi seitsemäs albumi. Se on nimeltään Maidstone, ja sen nimeen liittyy tarina.

 

Vastasyntyneen pitely on hengellinen kokemus

Uudelta levyltä löytyy Kukaan Meistä Ei Oo Täällä Liian Pitkään -niminen biisi. Samae Koskinen kertoo, että se on herättänyt kuuntelijoissa myötävärähtelyä, vaikka ensikuulemalta aihe on raskas.

– Viesti biisissä on kuitenkin toivontäyteinen. Vielä, kun ollaan täällä, otetaan kaikki irti. Siinä ei hyvästellä, vaan juhlitaan tätä hetkeä.

Myös Koskisen vanhoissa suosikkibiiseissä ollaan suurien tunteiden äärellä. Hän, jolla on kaikki kertoo Koskisen hääpäivästä. Sitä häntä pyydetään usein esittämään häihin.

– Sinä taas on biisi, jossa pidän parin päivän ikäistä poikaani sylissä ja mietin, että mitä nyt tapahtuu. Voin sanoa suoraan, että vastasyntyneen lapsen sylissä pitäminen oli hengellinen kokemus, tekstiä vain tuli.

Ympärillään Samae Koskinen huomaa asioita, jotka joidenkuiden mielestä voivat olla yhdentekeviä. Hän näkee niissä jotakin erityistä.

– Näen ihmisissä taikaa, varsinkin sellaisissa ihmisissä, joilla on kyky empatiaan ja taito asettua toisen saappaisiin. Ja luonnon kanssa olen välillä ihan polvillani, että miten voi olla näin hienoa.

Teksti: Nina Riutta
Kuva: Sirpa Päivinen

Lue koko juttu Kirkko ja kaupunki -lehdestä, josta löytyvät myös Kukaan meistä ei oo täällä liian pitkään -kappaleen sanat.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

2.10.2019 10.21