Uutislistaukseen

Nuoret maalasivat Tikkurilan kirkkotyömaan aitaan graffitin

Graffitin nimi on Yhdessä. Katutaiteen tekemistä ohjasi graffitiartisti Hende Nieminen.
Reetta Kuusiniemi ja Melissa Meltsas osallistuivat innolla graffitin maalaamiseen. Kuvassa kaksi nuorta läh...

Reetta Kuusiniemi ja Melissa Meltsas osallistuivat innolla graffitin maalaamiseen.

Tikkurilan kirkon rakennustyömaata ympäröi aita, jonka avulla kerrotaan rakennushankkeen etenemisestä ohikulkijoille. Sunnuntaina kymmenkunta nuorta maalasi aitaan graffititeoksen nimeltä Yhdessä.

Graffiti tehtiin luvan kanssa, sillä kyseessä oli työpaja. Nuoria ohjasi graffitiartisti Pete ”Hende” Nieminen. Nuoret suunnittelevat ja toteuttivat teoksen Henden kanssa.

– Nuoria oli kymmenkunta, suurin osa Vantaan ammattiopistosta Variasta. Klaukkalainen Roope oli mukana kahtena päivänä. Hän oli ainoana mukana jo luonnoksia laatimassa. Maalausvaiheessa mukana oli myös pari alle kouluikäistä sankaria, jotka tunsin entuudestaan. Jokaisella oli tässä jotakin tehtävää ja yhteistyön lopputulos on hieno, kehuu Hende.

Teokseen on kuvattu sydän, jonka sisällä on kädet, kukkia, mummo ja koira sekä teksti yhdessä. Se sopii hyvin Tikkurilan kirkon työmaa-aitaan, sillä kirkosta on tarkoitus tulla yhteisöllinen paikka.

 

Nieminen on saanut kansainvälistä tunnustusta

Maalausurakan päätteeksi Hende vastaanotti Suomen kristillisen rauhanliikkeen (SKR) vuoden 2019 rauhanpalkinnon. Palkinto myönnettiin hänelleLinkki avautuu uudessa välilehdessä jo aiemmin työstä oikeudenmukaisemman maailman puolesta ja kulttuurien välisen ymmärryksen parantamiseksi erityisesti nuorten parissa ja nuorten kanssa.

Nieminen on maalannut kantaaottavia julkisia seiniä, opettanut graffitimaalausta koululaisille sekä vetänyt Suomen ryhmää kolmivaiheisessa ihmisoikeuksia ja kansalaisaktivismia käsittelevässä Actlab-työpajakokonaisuudessa Armeniassa, Georgiassa ja Norjassa.

 

Lue koko uutinen Kirkko ja kaupunki -lehdestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Teksti: Pauli Juusela, kuva: Marianna Siitonen

1.10.2019 14.31