Uutislistaukseen

Kirkko ja kaupunki -logo

Vantaan seurakunnat irtisanoi Kirkko ja kaupunki -sopimuksen – Sopimuksen jatkosta tavoitteena neuvotella syksyllä

6.8.2019 14.57

Irtisanomisilmoitus jätettiin 6.8. Kirkko ja kaupunki -lehti jaetaan vantaalaisille normaalisti vuoden 2020 loppuun asti.

 

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti 4.6. irtisanoa yhteistyösopimuksen Kirkko ja kaupunki -median kanssa vuoden 2021 alusta. Irtisanomisilmoitus jätettiin 6.8.2019.

Kirkko ja kaupunki -lehti jaetaan vantaalaisille normaalisti vuoden 2020 loppuun asti. Vantaan seurakunnissa huolehditaan siitä, että seurakuntien jäsenet saavat ajantasaisen ja totuudenmukaisen tiedon ajankohtaisista tapahtumista, uutisista ja toiminnasta jatkossakin.

Tavoitteena on aloittaa uudet neuvottelut Vantaan seurakuntien ja Kirkko ja kaupunki -median kanssa jo syksyllä. Tahto uusien neuvottelujen käynnistämiseen sisältyi yhteisen kirkkovaltuuston irtisanomispäätökseen.

Neuvottelujen tarkoituksena on etsiä ratkaisua, jolla Kirkko ja kaupunki voi jatkaa pääkaupunkiseudun yhteisenä seurakuntamediana myös vuoden 2020 jälkeen.

Vantaan, Espoon ja Helsingin seurakuntien virkamiesjohto on käynnistänyt valmistelut uusien neuvottelujen aloittamiseksi jo kesäkuussa.

Kirkkovaltuuston kokouksesta tehty valitus

Kokouksesta, jossa irtisanomisesta päätettiin, on tehty kirkollisvalitus Helsingin hallinto-oikeudelle. Valituksen teki neljä Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston jäsentä, jotka kuuluvat Tulkaa kaikki -liikkeeseen. Valitus koski kokouksen koollekutsumista ja sen myötä siellä tehtyjen päätösten lainmukaisuutta.

Julkisesti on esitetty, että valitus siirtäisi irtisanomista vähintään vuodella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Valitus ei kuitenkaan sisällä pyyntöä täytäntöönpanokiellosta, jolloin valtuuston päätökset ovat voimassa. Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto antaa valitukseen lausunnon hallinto-oikeudelle.