Uutislistaukseen

Ana Cardoso Sofalasta sai perheelleen ruokaa Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumppanin kautta. Ana Cardoso Sofalasta sai perheelleen ruokaa Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumppanin kautta.

”Mosambikissa on yhä paikkoja, joihin ei ole päästy” – Kirkon Ulkomaanapu yrittää saada kouluja toimimaan, pääkaupungin seurakunnat tukevat

26.4.2019 11.17

Mosambikista tavoitettu humanitaarisen avun asiantuntija, vantaalainen Kaisa-Leena Juvonen iloitsee Vantaan seurakuntien eilen tekemästä 20 000 euron avustuspäätöksestä.

 

Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun asiantuntija Kaisa-Leena Juvonen vastaa puhelimeen autosta. Hän on matkalla hirmumyrsky Idain pahasti vaurioittamasta Beiran kaupungista Namakandaan tapaamaan paikallisia opetusviranomaisia. Tarkoitus on selvittää koulujen kuntoa ja oppilaiden ja opettajien tuen tarvetta alueella.

Juvonen toteaa ensin päätien olevan jo paremmassa kunnossa, juuttuu sitten rekkajonoon ja lähettää myöhemmin viestin. ”Moottoritien toinen kaista on romahtanut, paloja poissa.”

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti keskiviikkona myöntää 20 000 euron avustuksen luonnonkatastrofin uhrien auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Helsingin seurakuntayhtymä päätti aiemmin 30 000 euron avustuksesta ja Espoo 40 000 euron. Lisäksi Helsingin seurakuntayhtymä järjesti lipaskeräyksen, joka tuotti ainakin 27 000 euroa.

– Hienoa, että myös Vantaan seurakunnat haluavat auttaa. Olen itse vantaalainen, joten tämä tieto lämmittää kovasti. Voin myös vakuuttaa, että apu menee perille. Siitä me ja paikalliset yhteistyökumppanimme pidämme huolen, sanoo Juvonen.

► Tukea tarvitsevat lapset ja myös opettajat lasten tukemiseen - Lue koko juttu Kirkko ja kaupungistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Teksti Pauli Juusela

Kuva Alwynn Javier/ACT