Uutislistaukseen

Vantaa kevätkuntoon! – Ulkoillaan ja kerätään roskia plogging-tapahtumissa

Plogging-tapahtumissa 27.4.-8.5. kohotetaan niin luonnon kuin ihmistenkin kevätkuntoa.
Ploggaaja kerää roskia lenkillään.

 

Plogging tarkoittaa roskajuoksua, jossa yhdistetään liikunta ja ulkoilu roskien keräämiseen. 

Plogging sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Tapahtumissa saa juosta tai kävellä. Liikkuessa kerätään reitin varrelle osuvat roskat.

Seurakunnat järjestävät yhdessä kaupungin kanssa tarvittavat välineet paikan päälle ja myös roskien poiskuljetuksen.

Kevään plogging-tapahtumat

La 27.4. klo 12–14 Kirkon lenkki Myyrmäen kirkolta Virtakirkolle
Reitti lähtee Myyrmäen kirkolta (Uomatie 1) ja kulkee pääosin Myyrmäenraittia pitkin Myyrmäen Virtakirkolle (Rajatorpantie 8). Tapahtumalla kerätään myös varoja lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen Suomessa ja maailman kriisialueilla Yhteisvastuukeräyksen kautta. Osallistumismaksu 20 e/aikuinen, 10 e/alle 18-v., alle 12-v. ilmaiseksi. Hintaan sis. kestojuomapullo, makkara, mehu ja huolto.

La 27.4. klo 12–15 GA-Spurtti Pyhän Laurin kirkon ympäristössä 
GA-Spurtissa voi valita 10, 5 tai 3 km reitin tai ploggailla kirkonkylän alueella. Spurtti lähtee Pakarituvan edustalta (Kuriiritie 1). Lenkin jälkeen tarjotaan virkistävä smoothie. Halutessaan voi lahjoittaa Yhteisvastuukeräyksen (Gemensamt Ansvar, GA) hyväksi euron/kilometri. 

Pe 3.5. klo 18–20 Hakunilassa
Kokoonnutaan Hakunilan kirkolla (Hakunilantie 48) ja ploggaillaan noin tunti matkalla urheilupuistoon ja toinen tunti palattaessa kirkolle.

Ti 7.5. klo 18 Siisti Korso -siivoustalkoot
Osallistutaan Siisti Korso -siivoustalkoisiin. Välineet jaetaan Korson kirkon edessä Lumon puolella klo 18. Talkoiden päätteeksi tarjolla kahvit, mehut ja grillimakkarat. 

Ke 8.5. klo 11 Plogging-kävely Myyrmäessä 
Lähtö Virtakirkolta (Rajatorpantie 8). Voi valita lyhyemmän tai pidemmän kävelyreitin. Jälkeenpäin tarjolla kahvit Virtakirkon kahvilassa.

9.4.2019 12.13