Lähde Jeesuksen jalanjäljille Korsosta ja nauti saunasta ennen yömessua

27.3.2019 12.49

Kari Nikkinen arvostaa pyhiinvaelluksella sekä hiljentymisen mahdollisuutta että yhteisöllisyyttä. Taustall... Kari Nikkinen arvostaa pyhiinvaelluksella sekä hiljentymisen mahdollisuutta että yhteisöllisyyttä. Taustalla näkyvä ortodoksikirkko on yksi pääsiäisen pyhiinvaellusreitin etapeista.

Kirkosta kirkkoon -pyhiinvaellus 20.4. johdattaa pääsiäisen tapahtumiin. Ilmoittaudu mukaan.

 

Joskus kannattaa ottaa ensimmäinen askel.

Niin teki Kari Nikkinen, joka eläkkeelle siirryttyään alkoi osallistua aktiivisesti moniin seurakunnan rientoihin. Nyt on vuorossa pääsiäislauantaina alkava pyhiinvaellus, jota Nikkinen odottaa innolla.

Korson seurakunnan luonnostelema pyhiinvaellusreitti kulkee Korson kirkolta Ruskeasannan kappelille, sieltä ortodoksiselle Kristuksen taivaaseenastumisen kirkolle ja Rekolan kirkon kautta takaisin lähtöpisteeseen.

– Mottoni on, että olipa matka lyhyt tai pitkä, aina on otettava ensimmäinen askel. Minä tein niin, vaikka aikaisemmin en ollut mukana seurakunnan tai kirkon toiminnassa, Nikkinen kuvailee.

– Olen saanut kirkon tapahtumista kavereita, mielenrauhaa ja hyvää oloa. Pyhiinvaelluksissa nautin siitä, että voi jutella muiden kanssa, mutta on mahdollisuus myös täydelliseen hiljentymiseen, Nikkinen kuvailee.

Kunnia pyhiinvaellusideasta lankeaa diakoniatyöntekijä Pia Olkkoselle, joka on järjestänyt aiemminkin pieniä pyhiinvaelluksia Korson seurakunnassa. Pyhiinvaelluksesta sukeutui kantava teema koko kirkkovuoden ajaksi.

Eväitä sielulle ja ruumiille

Pääsiäislauantaina hyvää oloa on tarjolla noin 20 kilometrin patikkareissun verran.

– Vaellus kulkee lähellä julkisen liikenteen reittejä, joten on mahdollista ajaa jokin pätkä bussilla ja liittyä joukkoon matkan varrelta. Välietapeilla on evästaukoja, kirkkojen esittelyä sekä hartauksia, johtava diakoniatyöntekijä Sirkka Väätäinen kertoo.

► Kirkolta kirkolle – pääsiäisen pyhiinvaellus la 20.4. klo 12 Korson kirkolta (Merikotkantie 4)

  • Voit osallistua koko reitille tai vaeltaa osan.
  • Ilmoittaudu 1.4. mennessä osoitteeseen diakonia.korso@evl.fi. Kerro samalla, vaellatko koko matkan vai osan reitistä.
  • Lisätiedot: Pia Olkkonen, p. 050 322 6560.

► Lue lisää, mitä vaellukselle tapahtuu - Koko juttu Kirkko ja kaupungissa

Teksti Susanna Somppi

Kuva Marianna Siitonen

« Uutislistaukseen