Vantaan seurakunnat kaipaa muistoja Tikkurilan purettavasta kirkosta

6.9.2018 11.46

Tikkurilan vanha kirkko.jpg

Vantaan seurakunnat etsii muisteluita ja kuvia pian purettavasta Tikkurilan vanhasta kirkosta. Muistoja kerätään Tikkurilan taivaan alla -blogin kautta, joka seuraa uuden kirkon taivalta. Tarvittaessa muisteluita ja kuvia voi jättää myös suoraan seurakunnan työntekijöille.  

Kaikenlaiset tarinat ja kuvat ovat tervetulleita. Olipa kyse sitten siitä, että on päässyt ripille Tikkurilan kirkossa, mennyt siellä naimisiin tai käynyt kerhossa. Tai kenties rakennus on ollut jokapäiväinen näky työmatkan varrella, tai sen kellot ovat herättäneet sunnuntaisin? On muisto iloinen tai haikea, lyhyt tai pitkä, muistotarina on tervetullut.
Vaikka uuden kirkon rakentuminen on odotettu tapahtuma, voi vanhasta luopumiseen liittyä myös haikeutta.
 
- Vaikka kirkko puretaan, haluamme kunnioittaa muistoja ja kaikkea siihen liittyvää hyvää. Tikkurilan vanhaan kirkkoon liittyy suurella joukolla ihmisiä paljon muistoja. Se on ollut monelle merkityksellinen paikka, olipa kyse sitten lapsista, rippikoulusta, vihkimisistä tai jumalanpalveluksista.Tämä on itsellemme, kuten myös muillekin tapa käsitellä luopumista, kertoo Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast.
 
Muisteloita, huomioita ja kuvia vuosien varrelta voi lähettää osoitteeseen tikkurilantaivaanalla@gmail.com tai sopia niiden jättämisestä muuta kautta. Halutessaan voi mainita, jos nimeään ei halua julkaistavan muiston yhteydessä. Kuvia lähettäviltä edellytetään, että kuviin on käyttöoikeus kuvan ottajalta ja kuvissa näkyviltä ihmisiltä.

Kuvia ja muistoja saatetaan julkaista Vantaan seurakuntien julkaisuissa, verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, kirkon muistojuhlassa, blogissa, Kirkko ja kaupunki -lehdessä tai aiheesta mahdollisesti tehtävässä näyttelyssä.
 
Tikkurilan vanhan kirkon edessä järjestetään järjestämään kiitosjumalanpalvelus sunnuntaina 16.9. klo 10. Tilaisuudessa hyvästellään vanha kirkko. Seurakunta hankkii paikalle kukkia, joita seurakuntalaiset voivat käydä laskemassa kirkolle tai tuoda halutessaan paikalle oman pienen kukan. Tilaisuuden jälkeen juodaan kahvit kirkon sisäpihalla tai sateen sattuessa Seurakuntien talon Nuorisotilassa.
 
Nuorisotilassa (Unikkotie 5 A) puolestaan vietetään Nuorisotilan walot sammuu – jäähyväistilaisuus lauantaina 15.9. klo 14–19. Tervetulleita mukaan kakkukahveille ovat kaikki Nuorisotilassa vuosien varrella käyneet.  Suurelle joukolle vantaalaisia on ollut merkityksellinen muun muassa tilassa perjantai-iltaisin pyörinyt Walkers-kahvila, jossa on kokoonnuttu yli 20 vuotta.  Sinä aikana on kasvettu aikuisiksi, solmittu ystävyyksiä, pariskuntia on syntynyt ja moni kahvilassa käynyt nuori on siirtynyt vuorollaan sitä pyörittäväksi vapaaehtoiseksi. Klo 14 paikalle kutsutaan erityisesti vuosina 1995–2000 tilassa käyneitä, klo 15 vuosina 2000–2005 tilassa käyneitä, klo 16 erityisesti vuosina 2005–2010 käyneitä ja klo 17 erityisesti vuosina 2010–2018 tilassa käyneitä. Viipyä saa niin kauan, kuin haluaa.
 
Jo vuosia vakavien sisäilmaongelmien vuoksi käyttökiellossa ollut Tikkurilan vanha kirkko ollaan purkamassa. 
 
Lisää tietoa purkuaikataulusta, kirkkohankkeesta ja väistötiloihin siirtymisestä löydät tästä: http://www.vantaanseurakunnat.fi/uutiset/-/news/39901515

« Uutislistaukseen