Kesähäät kirkossa kiinnostavat – vapaita vihkiaikoja on vielä jäljellä

2.7.2018 13.42

Käsitelty kuva kirkosta ja vihkiparista

Suosituin hääsesonki on siirtynyt yhä myöhemmäksi loppukesään. Pyhän Laurin kirkko Suomen suosituin vihkikirkko.

 

Kesä on perinteisesti kaikkein suosituinta naimisiinmenoaikaa, jolloin kirkot täyttyvät iloisista hääseurueista. Mattimyöhäisten ei kuitenkaan kannata vielä heittää toivoaan, sillä vapaita aikoja löytyy edelleen ympäri pääkaupunkiseutua. Juhannuksena monissa isoissakin kirkoissa jäi vihkiaikoja käyttämättä, koska juhannushäät eivät ole yhtä haluttuja kuin aiempina vuosina.

Vaikka kesä onkin haluttua aikaa mennä naimisiin, pienem­pien seurakuntien kirkoissa se on yhä mahdollista. Esimerkiksi Oulunkylän kirkkoon mahtuu vielä monia pareja ja suositussa ­Kallion kirkossakin on vapaata heinäkuun aikana.

Pienempiä kirkkoja ei kannatakaan karsastaa, vaan niiden intiimi tunnelma voi olla juuri sitä, mitä hääpari haluaa.

Helsingissä suosituimmat hääkirkot ovat Vanha kirkko ja Helsingin tuomiokirkko. Tuomiokirkossa on silti edelleen vapaita vihkipäiviä kesäkuussa.

Espoon suosituin vihkikirkko on Espoon tuomiokirkko, jota on varattu säännöllisesti alkuvuodesta lähtien. Muissa Espoon kirkoissa on edelleen vapaita aikoja pitkin kesää.

Koko Suomen suosituin vihkikirkko on Vantaan Pyhän Laurin kirkko. Tänä kesänä sen alttarilla avioituu 76 paria. Sielläkin on silti vielä vapaata kesäkuun aikana. Pyhän Laurin kirkko on muutenkin kävijöiden suosiossa, sillä se voitti kevättalvella Kirkko & kaupungin äänestyksen pääkaupunkiseudun lempikirkosta.

Kiireisin vihkisesonki ei jää pelkkiin kesäkuukausiin, vaan suosituimmat kirkot ovat varattuja pitkälle syksyyn saakka. Esimerkiksi Helsingin Johanneksenkirkko on täyteen varattu lokakuulle asti. Kirkollisia vihki- ja siunaustilaisuuksia voi järjestää kuitenkin myös muualla kuin kirkossa, kuten kodeissa tai luonnon helmassa.

► Katso Vantaan Top 5 -kirkot, joissa on eniten vapaita vihkiaikoja kesällä - Koko juttu Kirkko ja kaupungissa

Teksti: Petri Jääskeläinen

Kuva: Esko Jämsä

« Uutislistaukseen