”Tuputtamista ei tarvitse pelätä” – Kolme isosta kertoo vinkkinsä kesän riparilaisille

6.6.2018 10.46

Anna Nerola

Isosten mielestä ripariin kannattaa suhtautua avoimin mielin. Vantaankosken seurakunnan isonen Anna Nerola ajattelee, että riparilla oppii parhaiten itse tekemällä.

 

"Nykyaikana rippikoulu ei ole sitä, että pappi kertoo kristillisyydestä rippikoululaisten edessä”

17-vuotias Anna Nerola menee isoseksi Vantaankosken seurakunnan riparille.

1. Kuinka sinusta tuli rippileirien isonen?

– Kävin itse riparin 2015 kesällä. Kesätyöntekijä sanoi, että minussa on potentiaalia isoseksi. Viimeisenä riparipäivänä jokaisen piti kirjoittaa toisista jotain positiivista. Minun lapussani luki, että ”sinussa on selvää isosainesta, tule isoskoulutukseen”.

– Olin, että no, voisin mennä kokeilemaan, millaista se on. Kävin isoskoulutuksen, ja sille tielle jäin. Tänä kesänä menen isoseksi Vantaankosken seurakunnan järjestämille rippileireille Anna Tapion koululle ja Ramsdalin kurssikeskukseen. Niiden jälkeen olen ollut isosena seitsemällä rippileirillä.

2. Mitä isoset tekevät rippileirillä?

– Isosen tärkein työaika on silloin, kun riparilaisilla eli pikkusilla on vapaa-aikaa. Isosen tehtävänä on yhdistää porukkaa ja keksiä heidän kanssaan tekemistä, etteivät pikkuset vain makaa sängyllä puhelin kädessä.

– Hyvä isonen ottaa kaikki huomioon eikä jaottele porukkaa, vaan ottaa avoimesti kaikki vastaan. Jos joku ärsyttää hetkellisesti, isonen ei todellakaan tuo sitä esille, vaan pitää päänsä kylmänä.

– Isonen ei myöskään lähde pikkusten jekkuihin mukaan, esimerkiksi siihen, että otetaan juustosiivuja iltapalalta mukaan ja laitetaan niitä toisten sänkyihin.

► Mitä isonen tekee konfirmaatiopäivänä - Lue koko juttu Kirkko ja kaupungista

Teksti: Nina Riutta

Kuva: Esko Jämsä

« Uutislistaukseen