Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa kuullaan tarinoita monessa tyylilajissa

24.5.2018 14.18

Maija Kauhanen 2 by Antti Kokkola_L.jpg

Vantaan Pyhän Laurin kirkossa pääsee nautiskelemaan kesätorstaisin keskellä päivää ilmaiskonserttien sarjasta. Helsingin pitäjän kirkonkylässä sijaitsevassa kirkossa kuullaan muun muassa viime vuoden Etno-Emma-palkittua Maija Kauhasta, Laura Sippolaa ja Milana Misiciä.

 

Suosittu kesäkonserttisarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6. - 2.8.2018. Konserttien kesto on noin 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä. Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelman saa halutessaan omakseen 5 eurolla.

Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist kertoo, että tämän vuoden sarja keskittyy tarinoihin.

- On erilaisia laulaja - lauluntekijöitä, jotka kertovat tarinoitaan elämästä. Näihin yhteisiin tarinoihin voi samaistua ja saada niistä lohtua. Siksi ne sopivatkin hyvin seurakunnan kirkkoon tuottamaan konserttisarjaan, koska sekin on mukana erilaississa elämäntarinoissa ja -vaiheissa, Lönnqvist sanoo.

Ääneen pääsevät esimerkiksi sellaiset kiinnostavat laulaja-lauluntekijät kuin ensimmäisenä lauluntekijän työstä Sibelius-Akatemiassa musiikin tohtoriksi väitellyt Laura Sippola ja taiteilijuuttaan omansa ja äitinsä Laila Kinnusen musiikin kautta peilaava Milana Misic.

- Ideana on tarjota musiikin eri lajeja keskiajan ja barokin musiikista poppiin ja iskelmään. Kynnys on kuuntelijalle matala. Voi tulla rohkeasti kuuntelemaan sellaistakin musiikkia, joka ei välttämättä normaalisti ole ykkössuosikki, tapahtumakoordinaattori kuvailee.

Laurin päiväkonsertit -sarjan kaikki konsertit

(Torstaisin klo 12 Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45)

7.6. Kanteletaiteilija Maija Kauhanen

Kesäsarja käynnistyy komeasti kanteletaiteilija - lauluntekijä Maija Kauhasen konsertilla. Yhden naisen orkesteriksikin tituleeratun Kauhasen vahva laulu, sydämeen käyvät tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet luovat ainutlaatuisen sointimaiseman.

 

14.6. Laura Sippola Trio: Meidän tie on tämä

Laulaja – lauluntekijä – pianisti Laura Sippola on pitkän ja omaehtoisen uran myötä luonut tyylin, joka nojaa singer/songwriter -traditioon, mutta on uniikki ja jäljittelemätön. Sippola valmistui syksyllä 2017 Suomen ensimmäiseksi lauluntekijätohtoriksi Sibelius-Akatemiasta ja julkaisi tammikuussa seitsemännen levyjulkaisunsa Intermezzon, jonka lauluissa kerrotaan muun muassa tarinoita pienen lapsen äidin elämästä, vanhenemisesta ja onnesta - tai sen puutteesta. Konsertissa Sippolan kanssa musisoivat Peter Engberg (kitara) ja Tuure Koski (basso).

 

21.6. Julia Tamminen, urut & Tomas Gricius, trumpetti: Fanfare festivo

Ohjelmassa on G. F. Händelin, G. Telemannin, D. Buxtehuden, Otto Kettingin ja Henri Tomasin juhlavia teoksia trumpetille ja uruille.

 

28.6. Pilvi Listo, cembalo: Das Wohltemperierte Klavier (Hyvinviritetty klaveeri)

Pilvi Listo soittaa osia J. S. Bachin Das Wohltemperierte Klavier -kokoelmasta ja muuta saman aikakauden musiikkia cembalolle.

 

5.7. Kamarikuoro Qoro Quando: HeinäQ

Qoro Quando on vantaalainen kamarikuoro, joka esittää konsertissaan monipuolisen kattauksen vokaalimusiikkia uudesta perinteiseen ja menevästä meditatiivisen rauhoittavaan. Kuoroa johtaa Jori Männistö.

 

12.7. Iina Katila (urut): Ranskalainen hetki

Iina Katila soittaa ranskalaisen urkukirjallisuuden teoksia.

 

19.7. Trio Sufira: Musiikkia myöhäiskeskiajalta

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira).

 

26.7. Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyvät suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka.

 

2.8. Milana Misic Trio: Aikoja sitten

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Pasi Kallion (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja.

► Lue myös: Pyhän Laurin kirkon päiväkonsertit tarjoavat musiikin maistiaispaloja - Mitä kuuluu konserttituottajan työhön (Kirkko ja kaupunki 6.6.2018)

Maija Kauhasen kuva: Antti Kokkola

« Uutislistaukseen