Uutislistaukseen

Pyhän Annan lastenkirkko

Pyhän Annan lastenkirkko Vantaalla pysyy suljettuna toistaiseksi

26.1.2018 14.58

Kirkon sisäilmasta on meneillään kattava selvitys, jonka perusteella tehdään suunnitelma kustannusarvioineen. Lopullisen päätöksen kirkon kohtalosta tekevät Vantaan seurakuntien luottamuselimet aikaisintaan syksyllä.

 

Kirkon sisäilmasta on meneillään kattava selvitys, jonka on arvioitu valmistuvan loppukeväällä. Selvitykseen kuuluu tutkimuksia ja näytteiden ottoa ja niiden perusteella tehtävä suunnitelma kustannusarvioineen.

- Tarkoitus on selvittää, onko koko kirkko korjattavissa kohtuullisilla kustannuksilla ja voidaanko siellä taata turvallinen sisäilma, sanoo kiinteistöjohtaja Sari Turunen.

Kirkko on tällä hetkellä käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi, eikä korjauksia tehdä ennen selvityksen valmistumista.

Selvityksen tulokset ja kustannusarvio menevät Vantaan seurakuntien luottamuselinten päätettäväksi. Ensin asiaa käsittelee kiinteistöjohtokunta. Sen jälkeen esitys toimenpiteistä menee yhteiseen kirkkoneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon, jotka lopulta päättävät, korjataanko Pyhän Annan lastenkirkkoa.

Pyhän Annan lastenkirkon sisäilmassa havaittiin ongelmia loppusyksystä 2013. Lasten kerhotoimintaa rajoitettiin kirkon alakerrassa keväällä 2014. Syksystä 2015 kirkko on ollut suljettuna kokonaan ja vain pihalla on järjestetty toimintaa. Korjauksista huolimatta sisäilmaongelmiin ei ole löydetty ratkaisua.

Hakunilan seurakunnan toiminta jatkuu Hakunilan ja Länsimäen kirkoilla sekä Kolohongan kerhohuoneella normaalisti.

Pyhän Annan lastenkirkko on rakennettu vuonna 1968 ja peruskorjattu erityisesti lasten ja perheiden tarpeita ajatellen vuonna 2004.

Kuva Sini Pennanen