Uutislistaukseen

Vantaalainen golfkisa on kerännyt yli 100 000 euroa hyväntekeväisyyteen – Pelipäivä järjestetään Keimolassa 13. kerran

Toukokuun lopussa kokoontuu perinteisesti joukko golffareita Vantaan Keimolaan Yhteisvastuugolfiin. Päivässä kyllä kisataankin ja voittaja valitaan, mutta pääasia on viettää hyväntuulinen pelipäivä hyvään tarkoitukseen. 

Mies on lyönyt golfpallon liikkeelle ja seuraa katseella sen reittiä.

Kuva Yhteisvastuugolfista 2020. Kuvaaja Markku Pihlaja

Vuonna 2023 Yhteisvastuugolfin pelimaksujen tuotto oli 6 500 euroa. Koko Yhteisvastuugolfin historian aikana vuodesta 2012 alkaen pelipäivällä on kerätty yhteensä yli 100 000 euroa hyviin tarkoituksiin. 

- On uskomatonta, miten paljon olemme yhden päivän golfkisalla voineet välittää tukea eri ihmisryhmille. Siitä suurin kiitos mukana pelaamassa olleille golffareille. Ja ilman mutkatonta yhteistyötä Keimola Golfin kanssa tämä ei olisi ollut mahdollista, kehuu Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen

Pelipäivän tuotto lahjoitetaan kirkon vuotuiseen Yhteisvastuukeräykseen. Tuotto kertyy pelaajien osallistumismaksuista. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys tukee yksinäisyyttä kokevia nuoria Suomessa ja maailmalla. Vuosien varrella on tuettu niin ikäihmisiä, Haitin maanjäristyksen uhreja kuin vähävaraisia perheitäkin.

Yhteisvastuugolfin toteuttavat yhteistyössä Vantaankosken seurakunta ja Keimola Golf. 

Kisassa pelaa niin yksityisiä harrastajia kuin yritysten ja yhteisöjen edustajia. Yhteisvastuugolf on avoin kaikille, jotka ovat suorittaneet Green Cardin eli golfissa määritellyn perusosaamistason. 

Joka vuosi kisan avaukseen on pyritty kutsumaan vaikuttajia Vantaalta, kirkosta tai golfpiireistä. Tämän vuoden kutsuvieras on Vantaan kaupunginjohtaja Pekka Timonen

- Tämä on mahtava perinne, jota on ollut hienoa jatkaa. Edeltäjäni Hannu Pöntinen oli innokas golffari, joka loi Yhteisvastuugolfin konseptin, Tuominen kertoo.

Sittemmin Vantaan Yhteisvastuugolfista on otettu mallia muun muassa Espooseen ja Siuntioon.

Edes korona-aikana pelit Keimolassa eivät jääneet väliin. 

- Koronavuonna 2020 siirsimme pelipäivän toukokuusta elokuuhun ja yhden kerran peli keskeytettiin ukkosen takia, kertoo Helena Teerioja, joka on ollut koordinoimassa tapahtumaa alusta lähtien. 

- Ihanaa ovat pelaajat, joista monet ovat olleet mukana useita vuosia. Jo heidän ilmoittautuessaan voimme usein todeta, miten kivaa on, että jälleen tapaamme.

Tänä vuonna Yhteisvastuugolf pelataan ma 27.5. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.4.

Lisätietoja: 

2024-04-17 11:05:33.0