Uutislistaukseen

Hakunilan Musiikkiviikolla laadukkaita ilmaiskonsertteja

Hakunilan seurakunnan musiikkiviikolla kirkoissa soi gospel, klassinen ja lastenlaulut sekä herkät ja melodiset tulkinnat niin Suomi-hiteistä kuin espanjalaisista kitarasävelistäkin. 

Eeppi Ursin pianon ääressä. Kuvaaja Jyri Sariola.

Eeppi Ursin. Kuva: Jyri Sariola

Hakunilan seurakunnan musiikkiviikkoa vietetään maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Musiikkiviikko kokoaa yhteen muusikot ja musiikinystävät. Ilmaisia konsertteja järjestetään Hakunilan kirkossa ja Länsimäen kirkossa. Musiikkiviikko avataan ja päätetään sunnuntaimessulla. 

Musiikkiviikon tunnelmallisimmat lupaukset antavat torstai-illassa musisoiva Eeppi Ursin ja lauantain alkuillan kitaristi Osmo Palmu. Eeppi Ursin on New Yorkissa asuva palkittu jazzlaulaja, joka tuo Hakunilan kirkkoon konserttinsa My Finnish Soul. Konsertti sisältää tunnettuja suomiklassikoita herkkinä ja melodisina laulu-piano-sovituksina. Osmo Palmu on taiturimainen klassisen kitaran osaaja. Konsertissaan Serenata Española Palmu yhdistelee espanjalaista ja suomalais-karjalaista kitaraperinnettä persoonallisella tavallaan. 

Muita musiikkiviikon konsertteja ovat Cecilia-kuoron ja Hannu Holman lauluoppilaiden gospel-konsertti My Lord, What a Morning, Juha Paukkerin Mozartista ja Bachista inspiroituva urkukonsertti sekä Pekka Laukkarinen Duon Lempparikonsertti kaikenikäisille lapsille. Musiikkiviikon avaavassa messussa 3.3. lauletaan Nuoren Seurakunnan Veisuja ja päätösmessuussa10.3. kuullaan kansainvälisiä säveliä Vivace-leidien tulkitsemana. 

Musiikkiviikko järjestetään jo 21. kerran. Musiikkiviikon perusta on hyväntekeväisyydessä. Kaikki musiikkiviikon konsertit ovat ilmaisia. Halutessaan osallistuja voi lahjoittaa kymmenen euron suuruisen osallistumismaksun Yhteisvastuukeräykselle. Vuonna 2024 Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla autetaan nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla. 

 

MUSIIKKIVIIKON OHJELMA: 

Su 3.3. klo 12 Nuoren seurakunnan veisuja – Musiikkiviikon avausmessu (Hakunilan kirkko)  

Ti 5.3. klo 19 My Lord, What a Morning –konsertti, Cecilia-kuoro ja Hannu Holman lauluoppilaat (Länsimäen kirkko)  

Ke 6.3. klo 12.30 Urkukonsertti Mozartia, Bachia ja improvisaatiota, Juha Paukkeri (Hakunilan kirkko)  

To 7.3. klo 19 My Finnish Soul –konsertti, Eeppi Ursin (Hakunilan kirkko)  

Pe 8.3. klo 17 Lempparikonsertti kaikenikäisille lapsille, Pekka Laukkarinen Duo (Hakunilan kirkko)  

La 9.3. klo 16 Serenata Española -kitarakonsertti, Osmo Palmu (Hakunilan kirkko) 

Su 10.3. klo 12 Vivace-leidit kuoro – musiikkiviikon päätösmessu (Hakunilan kirkko)

2024-02-21 14:04:00.0