Uutislistaukseen

Tikkurilan kirkolla aiheena ovat lähetystyö ja valta

Suomen Lähetysseuran ja Tikkurilan seurakunnan tammikuussa järjestämässä teologisessa symposiumissa pohditaan, miten valta jakautuu lähetystyössä. Päivän lopuksi on vuorossa messu ja lähetystyöntekijöiden siunaaminen, jossa läsnä on piispa Teemu Laajasalo. 

Tekstissä teologinen symposiumi ja Tikkurilan seurakunnan sekä Suomen lähetysseuran logot.

Mielikuvat vaikuttavat lähetystyössä. Kenen on katse, jolla katsomme, ja kenen kertomus, joka kuullaan? Symposiumissa aiheena on, miten valta on kansainvälisessä yhteistyössä jakautunut ja miten sitä tulevaisuudessa halutaan jakaa. 

Asiantuntijoiden johdolla Tikkurilan kirkolla pohditaan myös sitä, millainen on antirasistinen kirkko ja miten milleniaalit kokevat lähetystyön. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osa ohjelmasta (klo 13–15.45) myös suoratoistetaan Lähetysseuran YouTube-kanavalla. 

Teologinen symposiumi: Lähetystyö ja valta

To 18.1.2024 kello 13–18.45 Tikkurilan kirkko (Asematie 12 a)

Ohjelma:

– Klo 13 Alkusanat ja -rukous: Janne Silvast, kirkkoherra, Tikkurilan seurakunta

– Klo 13.15 Deconstruction of colonialities in mission co-operation? Masiiwa Ragies Gunda, ohjelmajohtaja, Kirkkojen maailmanneuvosto ja Pauliina Parhiala, toiminnanjohtaja, Suomen Lähetysseura

– Klo 14.30 Ambomaamme – lähetyskirjallisuuden me ja muut: Olli Löytty, kirjallisuuden tutkija

– Klo 15.45 Päivällinen (omakustanteinen)

– Klo 17.00 Antirasistinen kirkko? Hanna Mithiku, johtava asiantuntija, Rauhankasvatusinstituutti. Mithiku puhuu aiheesta, millainen olisi antirasistinen kirkko ja miten sinne päästäisiin? Millaista olisi suvaitsevaisuuden sijaan toimia yhdenvertaisesti?

– Klo 17.45 Tulevaisuuskuvia lähetystyöstä, Tiia Orpana, seurakuntapastori. Oulunkylän seurakunta. Orpana johdattelee pohtimaan, miltä paikallisseurakuntien lähetystyö ja kansainvälinen työ näyttää millenniaalien ja nuorempien sukupolvien näkökulmasta. Millaisia tulevaisuuskuvia ja unelmia nuorilla on lähetystyöhön liittyen? Osallistujat pääsevät myös jakamaan omia kokemuksia, ideoita ja toiveita.

– Klo 18.40-18.50 Loppusanat Dora Puhakka (NNKY-liitto)

– 19.00 Messu ja lähetystyöntekijöiden siunaaminen piispa Teemu Laajasalo sekä kirkkoherra Janne Silvast
Lähetystyöhön siunataan: Lotta Gammelin (Nepal), Marjo Paavola (Kolumbia) sekä Anu Vasamies (Senegal).

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Poikkea tai tule vaikka koko päiväksi mukaan! 

Tue Jan 09 14:52:00 EET 2024