Uutislistaukseen

Vantaan seurakunnissa vietetään Rauhan viikkoa 26.11.–1.12. 

Rauhan teema näkyy Vantaan seurakuntien toiminnassa alkaen tuomiosunnuntaista 26.11. 

Rauhan viikko.

Viikon aikana seurakuntien tapahtumissa ja tilaisuuksissa aihetta käsitellään esimerkiksi ruokouksissa ja nuorten kanssa keskusteltaessa. Myös lapset on huomioitu viikon suunnittelussa, ja rauhan teemat näkyvät esimerkiksi muskareissa ja kerhojen askarteluteemoissa.  

Rauhan teema nousee esille myös seurakuntien sosiaalisen median tileillä muun muassa yhteisesti jaettavana rukouksena, sekä videohaastatteluna, jossa rauhan teemasta puhuu sotilas Aleksi Lysander.

Aleksi Lysander on Ranskan muukalaislegioonan kouluttama sotilas, joka on sotinut Afganistanissa, Afrikassa ja Ukrainassa. Videolla hän pohtii suhdettaan rauhaan ja katumukseen. Lysander kertoo myös peloistaan ja haaveistaan. 

Haastatellussa Lysander toivoo voivansa unohtaa sodan kokemukset, mutta kokee, että tehtyä ei saa tekemättömäksi ja siksi Lysander uskoo olevansa sotilas lopun ikäänsä. Mahdollisuutta tavallisen siviilin elämään ei enää ole. 

“En ole koskaan tavannut sotilasta, joka olisi antanut itselleen anteeksi.” 

Aleksi Lysanderia haastattelee Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Rebekka Naatus

Keskusteluapua  kirkolta ja somesta

Sotatilanteet eri puolilla maailmaa herättävät monessa pelkoa, huolta ja kysymyksiä. Jos koet tarvetta keskustella, ovat Vantaan seurakuntien papit ja diakonit tavoitettavissa henkilökohtaisia keskusteluja varten.  
 
Julkiseen keskusteluun osallistuminen on mahdollista myös seurakuntien somekanavilla Rauhan viikon postausten yhteydessä.  

Hiljenny kirkossa ja sytytä kynttilä

Voit halutessasi myös tulla kirkkoon hiljentymään, rukoilemaan ja sytyttämään kynttilän rauhan puolesta. Vantaan kirkkojen aukioloajat löydät tästä. 

Katso videohaastattelu:

YouTube-video

 

Fri Nov 24 13:21:00 EET 2023