Uutislistaukseen

Tutustu Vantaankosken kirkkoherraksi hakeneisiin – Videot verkossa ja vaalipaneeli 8.12.

Kirkkoherrahakijoiden vaalipaneeli 8.12. on kaikille avoin. Verkossa voi katsoa hakijoiden omat esittelyvideot. Kirkkoherra valitaan todennäköisesti 21.12.


Vantaankosken seurakunnan kirkkoherran valinnan aikataulut ovat tarkentuneet. Seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 17.11. ylimääräisestä kokouksesta, jossa kirkkoherra on tarkoitus valita. Se pidetään ke 21.12. 

Kaikille avoin vaalipaneeli järjestetään Myyrmäen Virtakirkolla to 8.12. klo 18. Siellä ovat haastateltavina kolme kirkkoherraksi hakenutta: Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Elina Hellqvist, Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola ja Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen. Vaalipaneelissa seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua hakijoihin ja kuulla heidän ajatuksiaan. 

Hakijat esittäytyvät myös omilla videoillaan seurakunnan verkkosivuilla > Siirry sivulle tästä.

Verkossa voi tutustua myös Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin antamaan lausuntoon hakijoista > Lue lausunto tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Välillisessä vaalissa päätöksen tekee seurakuntaneuvosto

Vantaankoskella uuden kirkkoherran vaalitavaksi päätettiin välillinen vaali, jossa päätöksen tekee seurakuntaneuvosto. Vaihtoehto olisi ollut suora vaali, jossa kirkkoherran äänestävät seurakunnan äänioikeutetut jäsenet. Seurakuntaneuvosto on seurakuntalaisten vaaleilla valitsema päätöksentekoelin.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli antaa valitulle hakijalle virkamääräyksen. Piispa Teemu Laajasalo asettaa uuden kirkkoherran virkaansa. 

Vantaankosken seurakunta on Vantaan toiseksi suurin seurakunta, johon kuuluu noin 28 000 vantaalaista. Se sijaitsee Länsi-Vantaalla mm. Myyrmäen, Kaivokselan, Martinlaakson, Vantaankosken ja Kivistön alueilla. 

Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen irtisanoutui 15.8. alkaen. Virkaa hoitaa vt. kirkkoherra Auli Saarsalmi-Paalasmaa.

Tiedot Vantaankosken kirkkoherran valinnasta verkossa kootusti > Siirry sivulle tästä

Kuvat: Sanna Viherväs
Kuvankäsittely: Eveliina Lindroth

 

18.11.2022 09.51