Uutislistaukseen

Lasten kesäilo sai lahjoittamaan – Diakoniapappi: ”Tuli hyvä mieli!”

Toukokuussa järjestetty kesäkeräys lasten kesäilojen hyväksi tuotti yllätyssuuren tuloksen.

Iloinen poika vesiliukumäessä


Vantaankosken seurakunnassa oli huomattu, että vähävaraisilla lapsiperheillä ei ollut aina mahdollisuuksia kustantaa lapsille kesään kohokohtia, joita odottaa ja joista kertoa kavereille jälkeenpäin. Toukokuussa järjestetty kesäkeräys lasten kesäilojen hyväksi tuotti yllätyssuuren tuloksen. Eräs vantaalaisyritys lahjoitti 100 Linnanmäen ranneketta. 

- Tuli kyllä hyvä mieli, kun ei oikein tiedetty, mitä odottaa tästä keräyksestä monien muiden tärkeiden keräysten keskellä. Ilon tuottaminen lapsille ja oman alueen auttaminen on selvästi koskettanut, sanoo diakoniapappi Tiina László Vantaankosken seurakunnassa.

Lahjoitukset keräykseen ovat vaihdelleet 2 eurosta 400 euroon. Lähes sanattomaksi Lászlón veti vantaalaisyritys Tecalemit Flowsta tullut yhteydenotto.

- He olivat lukeneet keräyksestämme lehdestä ja halusivat lahjoittaa 100 ranneketta Linnanmäelle, jotka me sitten jaamme tarvitseville. 

- Toinen hieno yhteydenotto tuli isältä, joka sanoi olleensa aiemmin tilanteessa, että pojan kanssa olisi pitänyt keksiä lomatekemistä, mutta rahaa ei ollut. Hän kertoi asioidensa olevan nyt paremmin ja halusi siksi lahjoittaa ja auttaa toisia, László kertoo. 

Kesäkeräys oli 23.5. mennessä tuottanut Linnanmäen rannekkeiden lisäksi lähes 1500 euroa 30 eri lahjoittajalta. 

Kesä ja muut loma-ajat ahdistavat vähävaraisten lapsiperheiden kukkaroa entisestään. Kouluruokailun puuttuminen lisää ruokamenoja. Moni yksinhuoltaja saa lapset luokseen pidemmäksi aikaa, mutta rahaa ei ole yhtään enempää. Keräyksen tuotoilla Vantaankosken seurakunta auttaa alueensa vähävaraisia perheitä välttämättömissä menoissa, jolloin perheille jää rahaa sivuun kohokohtien järjestämiseen lapsille.

- Joka ikinen lahjoittaja ansaitsee ison kiitoksen, Tiina László sanoo.

Seurakunnilla on ollut mahdollisuus pienkeräysten järjestämiseen vasta tämän vuoden alusta. Aiemmin keräyksiä ovat voineet toteuttaa vain kirkon piirissä toimivat yhdistykset. 

► Keräys voimassa 31.5. asti - Lue lisää

Kuva: AdobeStock/alter_photo

24.5.2022 16.59