Talviloman 2020 toimintaa

Mukava loma ei välttämättä vaadi paljoa rahaa tai ulkomaanmatkaa. Kivaa tekemistä lapsille voi löytyä omilta kotikulmilta tai seurakunnan leiriltä.

Toimintaa lapsiperheille ja koululaisille Vantaalla

  • Talviloman ötökkämarionettikurssi Lastenkulttuurikeskus Toteemissa (Myyrmäentie 6) ma 17.2. klo 10–14. Millaisen ötökkämarionetin sinä haluaisit tehdä? Marionettia ohjataan ylhäältä päin naruilla. Materiaalina käytämme huopa-, styroksi- tai puupalloja sekä helmiä. Voit kuvittaa ötököitä myös piirtämällä ja maalaamalla. Omat eväät mukaan! Sopii 7–10 -vuotiaille, kesto 4 tuntia. Kurssimaksu 10 e/lapsi (sis. materiaalit), toinen lapsi samasta perheestä 5 e. Ilmoittautuminen: kulttuuriliput.vantaa.fi

  • VR-peliklubi Lumon kirjastossa ke 19.2. klo 13–15. Tule kokeilemaan VR-laseja ja pelaamaan niiden avulla erilaisia pleikkaripelejä.

  • Tarina herää eloon – kädentaitojen talvilomakurssi 7–10-vuotiaille Lastenkulttuurikeskus Pessissä (Kielotie 14) ma 17.2. ja ti 18.2. klo 10–14. Kädentaitojen talvilomakurssilla kuullaan eläintarina ja tutustutaan Pessin ”Miksi mörkö hymyilee?” -näyttelyyn. Niiden pohjalta valmistetaan eläinaiheisia käsinukkehahmoja käyttäen mm. muovailumassaa sekä oma taiteilijakirja, johon voi tallentaa omia tarinoita ja suunnitelmia. Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla kurssimaksu 20 e (sis. materiaalit) osoitteessa kulttuuriliput.vantaa.fi.

  • Perheiden laskiaistapahtuma su 23.2. klo 10–14 Korson seurakuntakeskuksessa (Merikotkantie 4). Kivaa laskiaistekemistä koko perheelle Yhteisvastuun hengessä! Tapahtuma alkaa perhemessulla klo 10 Korson kirkossa. Messun jälkeen perhemuskari klo 11.30 lasten tiloissa, kivoja sisä- ja ulkopuuhia ja Kielo ja Lilja -laamakaksikko tavattavissa klo 12.30 kirkon sisäpihalla. Tarjolla hernekeittoa ja laskiaispullia.

  • Koko perheen laskiaisrieha Ylästön seurakuntatalolla su 23.2. klo 10–13 (Lehtikummuntie 2). Ohjelmassa askartelua, glittertatuointia, arpajaiset, poniratsastusta, vetokoira-ajelua, seikkailurata. Laskiaisherkkuina rokkaa, grillimakkaraa, vohveleita, kermapullia. Tapahtuman tuotto YV-keräykselle. (Maksu käteisellä).

  • Hiihtoloman päiväretkileiri Rekolan kirkolla (Kustaantie 22) 17.–21.2. klo 9–16. Tarkoitettu 6–13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tapaaminen ja ruokailut ovat Rekolan kirkolla ja päivien sisältönä on erilaisia retkiä lähelle ja kauas. Leirin Veikkaus-tuettu hinta on 100 e/viikko vantaalaisille leiriläisille, muuten kaksinkertainen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja www.lastenkesa.fi

Leirille

  • Tarinan taikaa -talvilomaleiri Vehkarinteessä Haminassa 17.–21.2. Leirillä tehdään omat tarinalliset videot ja puuhataan sään salliessa paljon ulkona. Tiedossa myös askartelua, leikkiä, hiljentymistä ja saunomista. Leirin hinta on 140 euroa. Ilmoittautumiset sähköisesti. Tiedustelut ja ilmoittautumiset nuorisotyönohjaaja Outi Kivistö p. 050 381 6303. 
  • Maaliskuussa tulossa: Koululaisten ja perheiden harrastus- ja liikuntaleiri Kiipulassa Turengissa 20.–22.3. Leiri on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Tiedossa ulkoilua, saunomista ja uimista, nuotiohetki ja yhteistä hiljentymistä. Aikuiset 70 e ja koululaiset 40 e. Tiedustelut: nuorisotyönohjaaja Johanna Isaksson p. 040 746 5626. Ilmoittaudu tästä.
Lapsia potkukelkkojen päällä lumisella tiellä.