Seniorien hyvinvointipäivät 4.–7.10.2021

Seniorien hyvinvointipäivät järjestetään Vantaan seurakunnissa 4.–7.10.2021. Tutustu ohjelmaan ja valitse sinulle sopiva aika ja paikka.

Tapahtuma järjestetään

  • Asolan seurakuntatalolla ma 4.10. klo 9–14 (Rekolan seurakunta)
  • Myyrmäen Virtakirkossa ma 4.10. klo 11–16 (Vantaankosken seurakunta)
  • Tikkurilan kirkossa ti 5.10. klo 11–14 ruotsiksi (Vanda svenska församling, Pensionärernas Må bra dagen)
  • Hakunilan kirkossa ke 6.10. klo 9–14 (Hakunilan seurakunta)
  • Tikkurilan kirkossa ke 6.10. klo 11–16 (Tikkurilan seurakunta)
  • Hämeenkylän kirkossa to 7.10. klo 9–14 (Hämeenkylän seurakunta)
  • Korson kirkossa to 7.10. klo 12–17 (Korson seurakunta)

Suomenkielisissä seurakunnissa on sama ohjelma.

  • Juhani Koskelin: ”Iloa ihmissuhteista”
  • Hanna Valkeinen: ”Hyvinvointia liikunnasta”
  • Loistohoiva: ”Muistisairaan kohtaaminen” 

Ruotsinkielisessä Vanda svenska församlingin tapahtumassa on oma ohjelma (linkki Vanda svenska församlingin tapahtuman tietoihin).Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tarkempia tietoja seniorien hyvinvointipäivien tapahtumista on tällä sivulla alla.

Hyvinvointipäiviin on ennakkoilmoittautuminen 27.9. mennessä. Katso seurakuntakohtaiset ilmoittautumisohjeet oman seurakuntasi tapahtumatiedoista. Osallistumismaksu on viisi euroa, ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. 

Tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia koronaohjeitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Maskin käyttöä suositellaan.

Päivien aiheet ja puhujat

Essi Saarinen ja Vilhelmiina Vesterinen vierekkäin.

Essi Saarinen & Vilhelmiina Vesterinen, Loistohoiva: Muistisairauden kohtaaminen ja läheisen hyvinvoinnin tukeminen

Suomessa sairastuu muistisairauteen vuosittain noin 14 500 henkilöä. Tämä yleinen sairaus koskettaa päivittäin satoja perheitä, mutta silti monet kokevat olevansa tilanteen edessä todella yksin. Muistisairaan hoidossa on tärkeää ottaa huomioon myös läheisten jaksaminen. Liian usein lähiomainen kokee turhaan olevansa riittämätön ja yksin. Muistisairaan omaisellakin on oikeus omaan elämään ja omasta hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta. 

Muistisairauden kohtaamisesta ja läheisen hyvinvoinnin tukemisesta tulevat puhumaan Loistohoiva™ palvelusta vastaavat Essi Saarinen ja Vilhelmiina Vesterinen. Essi on koulutukseltaan fysioterapeutti (amk) ja Vilhelmiina on yhteisöpedagogi (amk). Molemmat ovat päätyneet vanhustenhoitoalalle halusta edistää ikääntyneiden ihmisten hyvinvointia ja edellytyksiä asua kotona.

Seniorien hyvinvointipäivillä jaamme vinkkejä muistisairauden kohtaamiseen, sekä siihen kuinka muistisairaan läheisen hyvinvointia voidaan tukea. Ohjelmasta hyötyy jokainen joka on kiinnostunut muistisairauksista, niiden ehkäistyistä ja siitä kuinka muistisairasta ja tilannetta voidaan tukea pienin keinoin. 

Loistohoiva on muistisairaiden ja heidän lähipiirinsä tukemiseen erikoistunut kotihoivayritys Uudellamaalla ja Tampereen seudulla. 

 

Kiia Haapasalo: Hyvinvointia liikunnasta

Yli 65-vuotiaiden liikuntasuosituksen ytimessä ovat jo pitkään olleet lihasvoiman, tasapainon ja notkeuden harjoittaminen sekä sydämen sykettä kohottava liikkuminen. Liikuntasuositus päivitettiin v. 2019, jolloin edellä mainittujen rinnalle nostettiin kevyt liikuskelu. Tutkimusnäyttö on osoittanut, että myös kevyellä liikuskelulla on terveysvaikutuksia. Tule kuulemaan luennolle lisää uusista liikuntasuosituksista! Saat myös käytännön vinkkejä omasta liikkumiskyvystä huolehtimiseen.

Kiia Haapasalo on fysioterapeutti sekä ryhmäliikunnan ohjaaja. Tällä hetkellä hän työskentelee Vantaan kaupungin liikuntapalvelualueella Ikiliikkuja-hankkeessa. Ikiliikkuja-hankkeen tavoitteena on luoda matalan kynnyksen liikuntapalveluja sekä lisätä ikäihmisten liikkumista. Hankkeen tavoitteena on kohdata ne ikäihmiset, joiden toimintakyky on jo joissain määrin heikentynyt. 

Hämeenkylän kirkossa tämän esityksen pitää Kiia Haapasalon sijasta Hanna Valkeinen, fysioterapeutti ja terveystieteiden opettaja.

Juhani Koskelin.

Juhani Koskelin: Iloa ihmissuhteista – suhde puolisoon, lapsiin, ystäviin ja itseen

Ihminen elää monenlaisissa suhteissa. Suhde omaan puolisoon, omiin lapsiin ja lastenlapsiin sekä suhteet ystäviin, sukulaisiin ja (entisiin) työtovereihin kuuluvat näihin suhteisiin. Ihminen voi itse vaikuttaa näiden suhteiden sisältöön omalla asennoitumisellaan. Miten korona on vaikuttanut ihmissuhteiden hoitamiseen? Mistä ihmissuhteiden hoitamiseen löytyy iloa?

Juhani Koskelin on 60-vuotias naimisissa oleva kahden jo omillaan asuvan lapsen isä. Hän on toiminut johtavana perheneuvojana yli 14 vuotta Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksessa. Työssään hän keskustelee eri ikäisten ihmisten kanssa heidän elämäntilanteeseensa, parisuhteeseensa ja perheeseensä liittyvistä haasteista. Koulutukseltaan Koskelin on teologian maisteri, paripsykoterapeutti ja työnohjaaja.