Kaikki paikat ovat pyhää maata, teksti ja vehnäpelto.

Retriitit ja hiljaisuus

Onnellinen on se, joka pääsee lähtemään, joka välttää pimeän, kylmän ja tavanomaisen; menee pois työn ulottuvilta, arjen tavoittamattomiin, pois vaatimusten ja suoritusten noidankehästä. Onnellinen se ihminen. -Kaija Pispa/ Vähän on tarpeen, Kirjapaja 2011

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen

Retriitissä voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Vantaan seurakunnat järjestää 10 - 15 retriittiä vuosittain. Osa retriiteistä on suunnattu työyhteisöille (esim. Vantaan kaupunki, ammattikorkeakoulut), osa opiskelijoille. Loput on suunnattu sinulle, joka kaipaat hiljaisuutta ja omaa aikaa, tulitpa sitten Vantaalta tai jostakin kauempaa.

Mikäli työyhteisösi olisi kiinnostunut järjestämään retriitin osana työhyvinvointipalveluja voit ottaa yhtettä retriiteistä vastaavaan pastoriimme Tarja Korpelaan 050 3888501. Asiakaspalvelu- , kasvatus- ja hoivatyössä toimiville retriitit ovat osoittautuneet oivalliseksi tavaksi tukea työntekijän jaksamista. Myös kiireisessä liike-elämässä toimiville retriitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden akkujen lataamiseen. Lue lisää työyhteisöretriittiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Retriittien sisältö ja ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa ilmoittaudu tästä -linkin kautta. 

Tilaukset: laura.ohtonen@evl.fi

TIEDOKSI

Korona-aikana hyväksymme retriittien peruutukset ilman peruutusmaksuja. Tärkeintä on, että ilmoitat sairastumisestasi heti retriitit.vantaa@evl.fi, niin voimme tarjota paikkaa eteenpäin. Pidetään huolta toisistamme ja pysytään terveinä. 

 

 

Metsä, jossa kuusia ja muita havupuita, takana kosteutta joka nousee sumuna korkeuksiin
Metsä tarjoaa monille meistä kosketuksen johonkin pyhään.

Pääsiäistä ennen arkiretriittiin 

Pääsiäistä ennen alkaa  11.3. klo 16.30-17.30 arkiretriitti, joka toteutetaan verkossa. Ryhmään otetaan 8 henkilöä. Ilmoittautumiset tarja.korpela@evl.fi . Paluupostissa saat ohjeet verkkokirjautumista varten ja materiaalin retriittiin. 

 

Covid 19 ja retriittitoiminta

Vantaan seurakuntien retriittitoiminta on tauolla 30.3.2021, jonka jälkeen tarkastelemme tillannetta uudelleen. Pandemia-aikana olemme toteuttaneet retriitit seuraavia ohjeita noudattaen:

Retriittitoiminnassa  otamme koronaviruspandemian huomioon THL:n suositusten mukaisesti työssämme ja toiminnassaamme seuraavasti:

  • työntekijät työskentelvät aina täysin terveinä
  • retriittien yhteiskuljetukset toteuteaan isolla bussilla tai osallistujien omin kyydein
  • kasvomaskit ovat pakollisia kuljetuksen aikana ja niiden käyttöä suositellaan myös retriitin virikepuheiden aikana
  • ruokailut järjestetään tarvittaessa porrastetusti
  • käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota retriitin kaikissa tilanteissa
  • retriitteihin otetaan vain 8 osallistujaa kahden ohjaajan lisäksi

Tilanteen muuttuessa palautamme jo maksetun retriittimaksun täysimääräisesti. Emme vastaa muista asiakkaalle aiheutuneista kustannuksista esim. jo varattujen junalippujen yms. osalta. 

HUOM.

Retriittien peruutusehdot: Mikäli peruutus tapahtuu 1 vkoa ennen tai myöhemmin laskutamme 50% retriitin hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu vuorokautta ennen tai myöhemmin laskutamme koko retriitin hinnan. Peruutusehdot eivätkoske force majeure -syitä. Sairaustapauksissa toivomme lääkärintodistusta. Peruutusmaksut eivät koske koronapandemiaa.

Ilmoittautumiset

  • Valitse sinulle sopiva retriitti tapahtumakalenteristamme hakusanaa "Retriitti" käyttäen. Retriitit näkyvät tapahtumina myös tämän sivun alalaidassa.
  • Retriittien asiakasrekisterin tietosuojaseloste tulee sinulle luettavaksi, kun ilmoittaudut ja saat vahvistuksen tietojen siirtymisestä järjestelmäämme.
  • Lähetämme retriitin ohjelman ja osallistumiskirjeen n. 3 vkoa ennen retriitin alkua. 

Palautetta ja toiveita

Mikäli haluat antaa palautetta retriiteistämme tai esittä toiveita liittyen retriittipaikkoihin otamme niitä mielellämme vastaan. Ole yhteydessä aikuiskasvatustyön pastoriin tarja.korpela@evl.fi tai retriittisihteeri Laura Ohtoseen laura.ohtonen@evl.fi . 

Lahjaksi voit tiedustella myös Retriittilahjakorttia, joka on oivallinen lahja kiireiselle lähimmäiselle, joka tarvitsee rentoutumista arjen keskellä. Lisätiedot: Tarja Korpela 050 3888501 tai Laura Ohtonen laura.ohtonen@evl.fi

 

 

Ota yhteyttä

Johtava kasvatustyön pastori, aikuiskasvatus, työnohjaus, retriitit ja hiljaisuuden viljely
Seurakuntatyön erityispalvelut
(09) 83061 Vaihde
Asemakatu 12a
01300 Vantaa

Tavoitettavissa parhaiten klo 9-16 arkisin.

Tuen ja koordinoin Vantaan seurakuntien vapaaehtois- ja aikuistyötä järjestämällä neuvotteluja, suunnittelemalla ja toteuttamalla koulutuksia ja virkistystapahtumia yhdessä työntekijöiden kanssa.

Pidän huolta, että vantaalaisille on tarjolla hiljaisuuden retriittejä ja hiljaisuuden tapahtumia ympäri vuoden.

Koordioin seurakuntien työnohjausta ja olen työnohjaajana käytettävissä seurakuntien työntekijöiden ja vapaaehtoisten työnohjaukseen( yksilöt sekä ryhmät), sielunhoitoon ja hengelliseen ohjaukseen.

Olen kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä ja hengellisyyden ja henkisyyden kysymyksistä arjen keskellä. Tätä haluan edistää toimimalla eri verkostoissa.

Minut tavoitat parhaiten arkisin klo 9-16. Jättämällä viestin puhelimen vastaajaan tai sähköpostitse löydämme toisemme varmasti.

Yhteisen seurakuntatyön palvelut: viestintä, retriitit, hankinnat, projektit, työsuojeluvaltuutettu
Seurakuntatyön erityispalvelut
(09) 83061
Asematie 12
01300 Vantaa

Viestintä, retriitit, hankinnat ja työsuojeluasiat, tapahtumat, projektit

Toimin kasvatus- ja sairaalatyönsihteerinä Vantaan seurakuntien yhteisen seurakuntatyön palveluissa. Tiedotan mm. retriiteistä, konserteista ja erilaisista yhteisistä tapahtumista. Kauttani tavoitat myös oppilaitostyön ja sairaalatyön työntekijät, jos et saa heihin muuten yhteyttä. Teen töitä pääsääntöisesti kasvatuksen ja sairaalatyön tiimeille, mutta etenkin viestintää myös koko yhteisille palveluille.

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostilla.

Olen opintovapaalla maanantaisin ja keskiviikkoisin, jolloin voit olla yhteydessä minuun sähköpostilla.

Arkiretriitti ennen pääsiäistä verkossa. Ilm. tarja.korpela@evl.fi