Puisen Jeesuspatsaan siunaavat kädet Pyhän Laurin kirkon ikkunalaudalla.

Retriitit ja hiljaisuus

Onnellinen on se, joka pääsee lähtemään, joka välttää pimeän, kylmän ja tavanomaisen; menee pois työn ulottuvilta, arjen tavoittamattomiin, pois vaatimusten ja suoritusten noidankehästä. Onnellinen se ihminen. -Kaija Pispa/ Vähän on tarpeen, Kirjapaja 2011

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen

Retriitissä voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Vantaan seurakunnat järjestää 10 - 15 retriittiä vuosittain. Osa retriiteistä on suunnattu työyhteisöille (esim. Vantaan kaupunki, ammattikorkeakoulut), osa opiskelijoille. Loput on suunnattu sinulle, joka kaipaat hiljaisuutta ja omaa aikaa, tulitpa sitten Vantaalta tai jostakin kauempaa.

Mikäli työyhteisösi olisi kiinnostunut järjestämään retriitin osana työhyvinvointipalveluja voit ottaa yhtettä retriiteistä vastaavaan pastoriimme Tarja Korpelaan 050 3888501. Asiakaspalvelu- , kasvatus- ja hoivatyössä toimiville retriitit ovat osoittautuneet oivalliseksi tavaksi tukea työntekijän jaksamista. Myös kiireisessä liike-elämässä toimiville retriitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden akkujen lataamiseen.

Retriittien sisältö ja ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa ilmoittaudu tästä -linkin kautta. Voit myös tilata itsellesi paperisen retriittiesitteen tai noutaa sen lähiseurakunnastasi.

Tilaukset: laura.ohtonen@evl.fi

TIEDOKSI

Mikäli olit ilmoittautunut kevään 2020 retriitteihin ja maksanut osallistumisesi hyvitämme laskun sinulle täysimääräisenä. Kysymme pankkiyhteystietosi takaisinmaksua varten puhelimitse, joten älä laita tietoja meille sähköpostilla. Tarjoamme uusia retriittejä järjestäessämme etuosto-oikeuden niille, jotka nyt jäivät ilman retriittiä.

 

 

Metsä. Aluskasvillisuudessa sammalia ja saniaisia. Kuusimetsää ja muutama koivu.

Tulossa syksyllä 2020

Vantaan seurakuntien retriitit ja hiljaisuuden toiminta ovat olleet tauolla koronapandemian takia kevään 2020 ajan. Syyyskuussa pyrimme palaamaan normaaliin ja retriittikalenteri on jo suunniteltu. Vahvistuksen retriittitoiminnan käynnistymiselle saamme elokuussa 2020, jolloin tilannetta tarkastellaan uudelleen.

Luvassa syksyllä on hiljaisuuden vaellusta lähiluonnossa (1-2 yön yli), mielen ja kehon hyvinvointiin liittyviä retriittejä ja kirkkovuoden teemoihin liittyviä retriittejä. Keväällä 2021 tulemme tarjoaman hiljaisuuden retriitin erityisesti opettajille ja miehille. Lisäksi tiedotamme tällä sivustolla myös seurakuntien yksittäisistä hiljaisuuden tapaahtumista, jotka usein ovat lauantaipäiviä.

Kevät 2020 on koetellut meitä kaikkia, toiset meistä ovat kaivanneet hiljaisuutta, toisille sitä on ollut tarjolla kenties liikaakin. Mikäli sinulla on herännyt toive erityisretriitistä jollekin ryhmälle esim. työyhteisössäsi tai lähiympäristössäsi, voit lähettää toiveesi retriiteistä vastaavalle pastorillemme Tarja Korpelalle, tarja.korpela@evl.fi . Pyrimme reagoimaan koronapandemian synnyttämiin tarpeisiin mahdollisuuksien mukaan.

Tässä vaiheessa kalenterimme on vahvistunut seuraavien retriittien osalta ja näihin voit jo ilmoittautua. 

Syksyn 2020 retriitit

Sytytä silmiini valo - hiljaisuuden retriitti Snoanissa 23.-25.10.2020

Retriitti Suomen vanhimmassa retriittikeskuksessa lähellä Hankoa, Lappohjassa. Ohjaajina Liisa Pietilä ja Tiina Palmu. Lisätiedot retriitistä tapahtumakalenterista retriitin nimellä. Hinta 160 e sis. kuljetuksen ja täysihoidon. 

Pyhän yllättäminä hiljaisuudessa ja levossa - hiljaisuuden retriitti Vantaan kaupungin henkilöstölle

30.10.-1.11.2020 Sääksäjärven rannalla, Hyvinkäällä

Metsäinen luonto, kappelihetket, kynttilöiden valo ja rantasaunan tuoksu. Kiirettömät ateriat ja hiljaisuus. Retriitti työelämän pyörteissä oleville, ohjaajana pastori Hanna Vuollo ja vielä vahvistamaton ohjaaja. HInta 160 e. sis. täysihoidon ja kuljetuksen. 

Kaipauksemme etsii kasvojasi - hiljaisuuden retriitti kaamoksen keskellä Sääksin leirikeskuksessa 13.-15.11.2020

Kehollinen retriitti, jossa mukana FT Helena Hallenberg ja pastori Tarja Korpela. Hinta 160 e. sis. täysihoidon ja kuljetuksen. 

Nuorten aikuisten ja opiskelijoiden retriitti Lopella 30.10. - 1.11.2020

Kesijärven leirikeskus kutsuu nuoria aikuisia ja opiskelijoita vetäytymään kirjapinojen takaa myönteiseen mykkäkouluun. Ohjaajina oppilaitospapit Jukka-Mikko Karjalalinen ja Sami Suhonen. Retriitin hinta 40 e. 

Retriittitoimintamme jälleen jatkuessa otamme koronaviruspandemian huomioon THL:n suositusten mukaisesti työssämme ja toiminnassaamme seuraavasti:

  • työntekijät työskentelvät aina täysin terveinä
  • retriittien yhteiskuljetukset toteuteaan isolla bussilla tai osallistujien omin kyydein
  • kasvomaskit ovat pakollisia kuljetuksen aikana ja niiden käyttöä suositellaan myös retriitin virikepuheiden aikana
  • ruokailut järjestetään tarvittaessa porrastetusti
  • käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota retriitin kaikissa tilanteissa

Tilanteen muuttuessa palautamme jo maksetun retriittimaksun täysimääräisesti. Emme vastaa muista asiakkaalle aiheutuneista kustannuksista esim. jo varattujen junalippujen yms. osalta. 

HUOM

Retriittien peruutusehdot: Mikäli peruutus tapahtuu 1 vkoa ennen tai myöhemmin laskutamme 50% retriitin hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu vuorokautta ennen tai myöhemmin laskutamme koko retriitin hinnan. Peruutusehdot eivätkoske force majeure -syitä. Sairaustapauksissa toivomme lääkärintodistusta.

Ilmoittautumiset

  •  Voit ilmoittautua retriittiin valitsemasi retriitin omilta sivuilta tapahtumakalenterissa Ilmoittaudu tästä -linkin kautta. Retriitit näkyvät tapahtumina tämän sivun alalaidassa.
  • Retriittien asiakasrekisterin tietosuojaseloste tulee sinulle luettavaksi, kun ilmoittaudut ja saat vahvistuksen tietojen siirtymisestä järjestelmäämme.
  • Mikäli linkki ei jostain syystä toimi, voit lähettää ilmoittautua myös laura.ohtonen@evl.fi osoitteeseen.

 

Palautetta ja toiveita

Mikäli haluat antaa palautetta retriiteistämme tai esittä toiveita liittyen retriittipaikkoihin otamme niitä mielellämme vastaan. Ole yhteydessä aikuiskasvatustyön pastoriin tarja.korpela@evl.fi tai retriittisihteeri Laura Ohtoseen laura.ohtonen@evl.fi . 

Lahjaksi voit tiedustella myös Retriittilahjakorttia, joka on oivallinen lahja kiireiselle lähimmäiselle, joka tarvitsee rentoutumista arjen keskellä. Lisätiedot: Tarja Korpela 050 3888501 tai Laura Ohtonen laura.ohtonen@evl.fi