Adventin ekovinkki 2

Rauhoita adventtisunnuntait – lahjoita hyvään

Joulunodotus on vilinää ja vilskettä täynnä. Autojonot kauppakeskukseen yllättävät joululahjashoppailijan, ja uuni käy kuumana, kun joulupöydän antimet valmistuvat. Adventtisunnuntait muistuttavat joulun lähenemisestä ja siitä, ettei kaikki ole vieläkään valmista.

Kaiken kiireen keskellä lepopäivän pyhittäminen, latautuminen ja olennaiseen keskittyminen on kenties kaikkein tärkeintä. Mitä jos päättäisitkin rauhoittaa adventtisunnuntait? Jos hääräämisen sijaan hengähtäisitkin hetken ja miettisit, mikä on sinulle tärkeää. Mikä voisi olla niin tärkeää, että haluaisit tukea sitä pienellä summalla?

Moni vantaalainen käy sunnuntaisin kirkossa ja lahjoittaa kolehdin kautta rahaa valmiiksi valitulle kohteelle. Hyvä niin. Mutta entä ne, jotka viettävät sunnuntaiaamun kahvikuppi kädessä kotona? Voisiko osa adventtisunnuntain rauhoittamista olla pieni lahjoitus itse valittuun ja itselle tärkeään kohteeseen?
Tässä muutama vinkki kolehtikohteista, joihin voit lahjoittaa ihan kotisohvalta:


1.    Istuta 15 puuntainta Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja -palvelun kautta. Antamalla ekologisen lahjan tuet ympäristöä säästävää työtä kehitysmaissa.


2.    Lahjoita kävelyseuraa kotiin unohtuneelle vanhukselle HelsinkiMission Aikalahjat-palvelun kautta. Lahjallasi annat yksinäiselle vanhukselle vierellä kulkijan, kahviseuraa ja kuulijan - tai pientä seuraa ja apua arkiaskareisiin.


3.    Lahjoita polttoainetta lentokoneeseen Lähetyslentäjien kautta. Polttoaineella ei tueta lentoturismia vaan viedään aineellista apua ja toivoa vaikeakulkuisille ja vaarallisille alueille vähäpäästöisellä potkurikoneella.

 

Piirroskuva: puu, jossa kasvaa sydämiä