Pyhän Laurin pääreitin kartta

 

Pyhän Laurin vaellus

Kaupunkivaeltajan kesätapaus!

Pyhän Laurin vaellus on kuljettu ensimmäisen kerran Vantaalla vuonna 2008. Vaellus kuljetaan perinteisesti joka toinen vuosi, seuraavan kerran tämän viikon lauantaina 12.8.2023.

Vaelluksella on joka vuosi oma, vaihtuva teemansa, on vaellettu muun muassa ekoaskelin, kevein askelin, Franciscus Assisilaisen, ja Laurentiuksen jalanjäljissä, sekä historiallisen Kuninkaantien menneisyyttä pohtien. Vaellukselle lähdetään eri puolilta Vantaata, kaikki reitit päättyvät Vantaan Pyhän Laurin kirkolle. Pääreitti lähtee Helsingistä Vanhankaupungin lahdelta ja se on noin 10 kilometriä pitkä. Lyhin reitti lähtee Tikkurilasta, tämän reitin pituus on 4,5 kilometriä. 

Vaelluksen aikana päästään tarkkailemaan vantaalaista luontoa ja maisemia. Lähde mukaan ja anna luonnon ja historian tulla lähelle ja askeleen lentää.

Tervetuloa mukaan joukkoon kulkemaan kaupunkimaisemissa ja luonnon keskellä!

 

Pyhän Laurin vaelluksella äiti ja lapsi

Pyhä Birgitta - eurooppalainen tahtonainen 2023 vaelluksen esikuvana

Pyhä Birgitta oli ruotsalainen kuninkaallisiin ja itse paaviinkin vaikuttanut nainen, joka sai voimakkaita näkyjä ja ei pelännyt tuoda mielipiteitään julki. 2023 on Birgitan juhlavuosi ja vaelluksen teemana onkin hänen merkittävä elämäntyönsä. Birgitan mukaan nimettyjä luostareita on Suomessa Naantalissa ja mm. Tallinnan Piritassa. 

Pyhän Laurin vaellus la 12.8.

Pääreitti

Vanhakaupunginkoski Helsinki - Pyhän Laurin kirkko lähtö klo 10 Vanhakaupungin kosken sillalta, oppaana Pekka Siutila ja Hanna Vuollo,

Vantaan Vetokannanksen uimalan reitti

Reitin pituus 7,8 km lähtö klo 10. Ohjaaja diakoni Natasa Stambej. Myös Hämeenkylän ryhmä voi liittyä tähän joukkoon.

Korson seurakunnan neljän kirkon vaellus

Matka 14 km. Ohjaaja Kari Nikkinen. Lähtö Korson kirkolta klo 9.

Tikkurilan vaellusryhmä

Lähtö Asematieltä klo 11. Ohjaajana Anneli Mylläri ja Olli Hirvonen. Vanda svenskan ryhmää ohjaa Kaj Andersson.

Helsingin Tuomiokirkon ryhmä

ohj. Lea Purhonen ja Kari Koivula. Lähtö kirkon portailta klo 8. 

 

Vaellukset päättyvät Pyhän Laurin kirkolle, jossa Birigtta-aiheinen asiantuntijaluento klo 13 ja keskiaikainen messu klo 14. Ota mukaan hyvät jalkineet, jotka eivät ole ensi kertaa käytössä ja säähän sopiva vaatetus.