Virkatodistus ja sukuselvitys

Teemme sukuselvitykset tilausten mukaisessa saapumisjärjestyksessä. Keskimäärin tilaus otetaan työstettäväksi yhden-kahden viikon kuluessa tilaushetkestä.

Virkatodistuksen / sukuselvityksen tilaaminen

Voit tilata kauttamme valtakunnallisen, koko kirkon jäsenyysajan kattavan sukuselvityksen tai suppeamman elossaolotodistuksen hyväksyttyä käyttötarkoitusta varten.
Siviilirekisteriin kuulumisen ajalta sukuselvitys tilataan Digi- ja väestötietovirastosta.
Sukuselvitykset saat tilattua itse helposti, et tarvitse niiden tilaamiseen erillistä maksullista välityspalvelua.

Vantaan aluekeskusrekisterissä laaditaan
Agricolan suomalaisen,
Askolan,
Keravan,
Nurmijärven,
Porvoon suomalaisen, 
Pukkilan,
Sipoon suomalaisen,
Tuusulan seurakunnan ja 
Vantaan seurakuntien jäsenten virkatodistukset tai sukuselvitykset siltä ajalta, jonka he ovat olleet kirkon jäsenenä.

Perunkirjoitusta varten laadimme sukuselvitykset henkilöistä, jotka ovat viimeksi kirkkoon kuuluessaan olleet jäsenenä jossakin näistä seurakunnista. 

Virkatodistus henkilökohtaisilla tiedoilla (elossaolotodistus) lähetetään tai on noudettavissa tilausta seuraavana arkipäivänä. Sukuselvityksen toimitusaika on tällä hetkellä kaksi-kolme viikkoa. 

Mikäli ennakkoon on sovittu, että noudatte todistuksen asiakaspalvelupisteestämme, varautukaa todistamaan henkilöllisyytenne.

Toimitamme myös virkatodistuksia (ei sukuselvityksiä) ulkomaan viranomaisia varten monikielisellä lomakkeella. Kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Sukuselvitys

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä.

Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on siirtynyt järjestelmään, jossa tilaaja saa kaikkien Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien sukuselvitykset yhdestä aluekeskusrekisteristä. Meiltä voit tilata sukuselvityksen henkilöstä, joka on viimeksi ollut kirkon jäsenenä Vantaan aluekeskusrekisteriin kuuluvassa seurakunnassa.

Jos henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys tältä ajalta Digi- ja väestötietovirastosta. Perunkirjoitusta varten tarvittava sukuselvitys on hyvä tilata hyvissä ajoin.

Lue myös

► Sukututkimus