Yleisohjeet koronaviruksen ehkäisyyn Vantaan seurakunnissa 12.3.2021

 

Seurakuntien tilaisuudet on peruttu sisätiloissa ja ulkona 30.4.2021 saakka – Lasten ja nuorten toiminnan osalta tarkista tilanne seurakunnastasi

Kirkot ovat auki yksityistä hiljentymistä ja välttämätöntä asiointia varten. Kirkollisia toimituksia, kuten häitä, ristiäisiä ja hautajaisia voi järjestää seurakuntien tiloissa voimassaolevien henkilörajoitusten mukaisesti. 

Saavuthan tiloihimme oireettomana.

 

 • Seurakuntien tiloissa ei järjestetä kokoontumisia 30.4.2021 saakka.

 • Maskia tulee käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktia ei ole mahdollista välttää.

 • Huolehdi omalta osaltasi turvaväleistä. Tiloissa olevien välille tulee pystyä jättämään 2 metrin turvaväli. Turvavälit on pidettävä myös jonotettaessa.

 • Hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa. Käsien puhdistamiselle tarjotaan tiloissa mahdollisuus.

 • Häitä, hautajaisia, ristiäisiä ja messuja järjestetään voimassaolevien rajoitusten mukaan siten, että osallistujamäärä on korkeintaan 6 henkeä pois lukien jumalanpalvelusten ja tilaisuuksien toimittajat kuten pappi ja kirkon palveluskunta. Ennen 19.2. sovittujen tilaisuuksien osalta voit olla yhteydessä seurakuntaasi. Henkilömäärärajoitus kuudesta henkilöstä astuu voimaan 22.2.2021.

 • Jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkossa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksia voi seurata verkkolähetyksinä seurakuntien Facebook-sivuilla ja Youtube-tileillä. Lue lisää tästä

 • Vakiintuneiden ja ennakkoilmoittautumiseen perustuvien lasten ja nuorten ryhmien toiminta voi jatkua pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 27.1.2021 tekemän alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevan päätöksen perusteella. Tarkempaa tietoa saa toimintaa järjestävästä seurakunnasta. Lasten ja nuorten toiminnassa toimitaan erityisten turvallisuusohjeiden mukaan ja noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Ryhmän kokoonpanon tulee olla vakiintunut ja perustua ennakkoilmoittautumiseen (esimerkiksi rippikoulu, isoskoulutus, varhaisnuorten kokkikerho).

 • Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden
  mukaisesti. Iltapäiväkerhojen lisäksi myös lasten päiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupunkien
  varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti. Tilanteen ja yksityiskohtaisemmat tiedot voi tarkistaa omasta seurakunnasta.

Tehdään yhdessä kohtaamisista turvallisia.

Sinisellä pohjalla kasvomaskin kuva. Maski on aseteltu keskelle englanninkielistä tekstiä I love you.