Yleisohjeet koronaviruksen ehkäisyyn Vantaan seurakuntayhtymässä 19.11.2021

 

Vantaan seurakunnissa luodaan turvallinen joulunvietto kaikille  

Koronarajoituksia otetaan käyttöön tilaisuuskohtaisesti - käytössä vahva maskisuositus

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ovat 18.11.2021 antaneet uusia ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiksi. Ohjeet koskevat joulun alusajan tilaisuuksia, erityisesti Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia. 

Rajoitukset eivät koske jumalanpalveluselämää ja hartauksia, eli messuja, hartauksia, kerhoja tai toimituksia kuten kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia. Rajoitukset eivät myöskään koske konsertteja ja esityksiä, kun kaikille on istumapaikat. 

Rajoitukset koskevat erityisesti Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia. Vantaan seurakunnissa tulee voimaan kaksi käytäntöä. Osaan tilaisuuksista pääsee koronapassilla, jolloin tilaisuuden henkilömäärää ei ole rajoitettu. Jos tilaisuuteen ei edellytetä koronapassia, tilaisuuden henkilömäärä on rajattu puoleen. Joihinkin tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen.  

Kunkin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden käytännön voi tarkistaa verkkosivujemme tapahtumakalenterista kirkkovantaalla.fi sekä vantaajoulu.fi -sivuilta. Rajoitukset ovat voimassa 25.11.-24.12. 

Kaikissa tilaisuuksissamme on vahva maskisuositus. 

  • Jumalanpalveluksia voi seurata verkkolähetyksinä seurakuntien Facebook-sivuilla ja Youtube-tileillä edelleen. Lue lisää tästä

Tehdään yhdessä kohtaamisista turvallisia.  

Lämpimästi tervetuloa joulunviettoon ja tilaisuuksiimme Vantaan seurakunnissa! 

Sinisellä pohjalla kasvomaskin kuva. Maski on aseteltu keskelle englanninkielistä tekstiä I love you.