Yleisohjeet koronaviruksen ehkäisyyn Vantaan seurakuntayhtymässä 7.1.2022

Koronarajoituksia ainakin 31.1. saakka

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki julkiset kokoontumiset aikavälillä 28.12.2021-31.1.2022. Aluehallintoviraston ohjeet eivät kuitenkaan koske kirkon välttämätöntä toimintaa ihmisten kriisinkestävyyden ylläpitämiseksi koronapandemian aikana. Seurakuntien jumalanpalvelukset ja toimitukset, kuten hautaan siunaaminen, kaste ja avioliittoon vihkiminen tai ruoka-avun järjestäminen eri tavoin ovat toimintaa, joilla vähennetään yksinäisyyttä ja jotka kuuluvat kirkon välttämättömiin tehtäviin. 


Jumalanpalveluksissa ja toimituksissa henkilömäärärajoituksia

Jumalanpalveluksissa otetaan käyttöön henkilömäärärajoitukset siten, että tilaan saa tulla yhtäaikaisesti enintään 1/5 tilan enimmäishenkilömäärästä. Tilaisuudessa saa kuitenkin kaikissa tapauksissa olla kerrallaan enintään 30 henkilöä. Koronapassista luovutaan kaikissa tilaisuuksissa. Kaikki säännöllinen seurakuntien viikkotoiminta, kuten kerhot ja piirit, jää tauolle. Myös konsertit ja yhteislaulutilaisuudet sekä kuorolaulu keskeytetään.

Hautajaisissa ja muistotilaisuuksissa saa olla paikalla enemmän saattoväkeä. Lue lisää täältä. 


Lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua

Aluehallintoviraston antaman päätöksen mukaisesti seurakunnissa voidaan jatkaa vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Iltapäiväkerhojen lisäksi myös lasten päiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupunkien varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti. Kukin seurakunta tiedottaa erikseen lasten päiväkerho- ja harrastetoiminnan mahdollisesta jatkumisesta viimeistään viikolla 2 (10.-16.1.2022).


Tilaisuuksissa huolehditaan koronaturvallisuudesta ja käytössä on vahva maskisuositus. Jumalanpalveluksia ja hartauksia lähetetään suorana verkkoon. Tarkemmat tiedot löytyvät Vantaan seurakuntien tapahtumakalenterista
 

Henkilömäärät Vantaan seurakuntien tiloissa 28.12.2021–31.1.2022: (HUOM! Hautauksissa ja muistotilaisuuksissa saa olla paikalla enemmän saattoväkeä)

Hakunilan kirkko 30 henkilöä

Hämeenkylän kirkko 30 henkilöä

Kivistön kirkko 30 henkilöä

Korson kirkko 30 henkilöä

Korson kirkon pieni kirkkosali (kirkkosali 2) 8 henkilöä

Länsimäen kirkko 30 henkeä

Myyrmäen Virtakirkko 30 henkeä

Pyhän Laurin kappelin iso sali 16 henkilöä

Pyhän Laurin kappelin pieni sali 5 henkilöä

Pyhän Laurin kirkko 30 henkilöä

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko 30 henkilöä

Ruskeasannan kappeli 12 henkilöä

Seutulan kappeli 20 henkilöä

Tikkurilan kirkko 30 henkeä

 

Kaikkien Vantaan seurakuntayhtymän tilojen yleisökapasiteetit (pdf-tiedosto)

 

Lisätietoja antaa hautausmaan toimisto: Puh. 09 830 6220, sähköpostiosoite: vantaa.hautaustoimi@evl.fi

Sinisellä pohjalla kasvomaskin kuva. Maski on aseteltu keskelle englanninkielistä tekstiä I love you.