Yleisohjeet koronaviruksen ehkäisyyn Vantaan seurakuntayhtymässä 27.5.2021

 

Vantaan kirkoissa ja seurakuntien tiloissa otetaan käyttöön sektorimalli, joka mahdollistaa kirkkotilojen tilaisuudet turvallisesti yli 10 hengen osalta. -  Rippikoulut järjestetään normaaliin tapaan

Saavuthan tiloihimme oireettomana. Ohjeistukset ovat voimassa 22.6. saakka. 

 • Jumalanpalveluksia sekä kirkollisia toimituksia, kuten häitä, ristiäisiä ja hautajaisia järjestetään seurakuntien tiloissa koronaturvallisesti.  

 • Kirkot jaetaan sektoreihin, joihin kuhunkin voidaan ottaa korkeintaan 10 henkilöä. Näin ollen kirkkotilaan voidaan ottaa turvallisesti enemmän väkeä. Esimerkiksi Pyhän Laurin kirkkoon mahtuu sektorimallilla yhteensä 60 henkilöä, joista alasaliin 40 ja parvelle 20. Tilakohtaiset henkilömäärät ja sektorimalliin siirtymisen aikataulu tiedotetaan seurakunnittain. 

 • Sektoreissa pitää pystyä noudattamaan yli kahden metrin turvaväliä.   

 • Maskia tulee käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktia ei ole mahdollista välttää.

 • Huolehdi omalta osaltasi turvaväleistä. Tiloissa olevien välille tulee pystyä jättämään 2 metrin turvaväli. Turvavälit on pidettävä myös jonotettaessa.

 • Hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa. Käsien puhdistamiselle tarjotaan tiloissa mahdollisuus.

 • Jumalanpalveluksia voi seurata verkkolähetyksinä seurakuntien Facebook-sivuilla ja Youtube-tileillä. Lue lisää tästä

 • 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastustoiminta voidaan seurakunnissa toteuttaa 3.5. alkaen sisä- ja ulkotiloissa rajatusti. Lisätietoja yksityiskohdista saa seurakunnista. Toiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota terveysturvallisuuden toteutumiseen, turvaväleihin ja hygieniavaatimuksiin mm. pintojen tehostettuun puhdistamiseen ja käsihygieniaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Ohjaajat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. 

 • Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden
  mukaisesti. Iltapäiväkerhojen lisäksi myös lasten päiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupunkien
  varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti. Tilanteen ja yksityiskohtaisemmat tiedot voi tarkistaa omasta seurakunnasta.

 • Vantaan seurakuntien rippikoulut voidaan hiippakunnan ohjeistuksen mukaan näillä näkymin toteuttaa kesällä 2021 lähes normaaliin tapaan. Rippikoulukesä on nuorille usein unohtumaton ja tärkeä etappi. Seurakunnissa halutaan huolehtia siitä, että jokaiselle rippikoululaiselle tarjoutuu mahdollisuus hyvään rippikoulukokemukseen turvallisesti tulevana kesänä.  Kesäkuusta alkaen myös leirimuotoinen rippikoulu on mahdollinen. Seurakunnat tiedottavat käytännöistä kutakin ryhmää koskien erikseen.     

Tehdään yhdessä kohtaamisista turvallisia.

Sinisellä pohjalla kasvomaskin kuva. Maski on aseteltu keskelle englanninkielistä tekstiä I love you.