Muokattu 2.4.2020

Vapaaehtoistyö

Haluaisitko auttaa apua tarvitsevaa lähimmäistä tai olla mukana järjestämässä seurakunnan tapahtumaa? Vapaaehtoistoiminnassa on monia mielekkäitä tehtäviä, joihin voit tulla mukaan.

Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta ja virkistystoimintaa.

Haluaisitko hyödyntää omaa osaamistasi vapaaehtoisena? Ehdota rohkeasti uutta! Voit toimia vapaaehtoisena oman valintasi mukaan kertaluontoisesti tai pidemmän aikaa.

Tällä hetkellä vapaaehtoisia tarvitaan:

- Juttu- ja ulkoiluseuraa Lähimmäispalvelussa

Ilmoittaudu diakonityöntekijä Satu Enroldille tai pastori Matti Hyrylle.

 

Vapaaehtoistehtäviä

 • Etsimme Käsityökerhon vetäjää Café Pähkinään. Useampi käsityöihminen on toivonut käsityökerhoa, joka kokoontuisi Café Pähkinän tiloissa Pähkinärinteessä. Kerhossa tehtäisiin käsitöitä, opittaisiin uusia taitoja ja seurusteltaisiin mukavassa porukassa. Kerho aloittaa tammikuussa 2020, jos vetäjä löytyy.
 • Jumalanpalvelusavustajat eli kirkkoväärtit toimivat messuissa ja sanajumalanpalveluksissa tekstinlukijoina ja kolehdinkantajina sekä muissa avustustehtävissä. He voivat toimia myös ehtoollisenjakajina.
   
 • Pyhäkoulunopettajina toimii seurakunnan vapaaehtoisia. Pyhäkoulua voi pitää kirkolla, kerhotilassa tai kotona. Tehtävässä voi toimia yksin tai parin kanssa.
   
 • Lähimmäispalvelu on toisen ihmisen kuuntelemista, hänen kanssaan keskustelua ja tarvittaessa joissain käytännön asioissa, kuten ulkoilussa, auttamista. Lähimmäispalvelussa tuetaan usein yksinäisiä ihmisiä, mutta myös monet perheet ja maahanmuuttajat tarvitsevat tukea.
   
 • Tarjoiluavustajia tarvitaan useissa seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa. Avustajat vastaavat muun muassa kirkkokahvituksista ja ovat mukana valmistamassa erilaisten tapahtumien ruokatarjoilua.
   
 • Pienryhmien ohjaajat ohjaavat seurakunnan aikuisten ja senioreiden piirejä. Piireissä on mahdollisuus tutustua toisiin seurakuntalaisiin, saada tukea hengelliselle kasvulle, virkistyä ja oppia uusia taitoja.
   
 • Kyläsepot tarjoavat apuaan Hämeenkylän seurakunnan alueella asuville vanhuksille ja yksinäisille tekemällä pieniä kotitalouksien huolto-, ylläpito- ja kunnostustöitä. Kyläsepot vaihtavat lamppuja, kokoavat huonekaluja, ripustavat tauluja, leikkaavat nurmikoita, kolaavat lunta ja tekevät muita pihatöitä. Ammattilaisten töitä Kyläsepot eivät kuitenkaan tee. Kyläseppojen työ on maksutonta.
   
 • Tossuliisat neulovat kaikille seurakuntamme alueella syntyville vauvoille tossut. Tossuja jaetaan yhteistyössä alueen neuvoloiden kanssa.

Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi osoitteessa https://www.vapaaehtoistyo.fi/vantaaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakoniatoimisto palvelee Hämeenkylän kirkolla ti ja to klo 9 - 11. Muulloin tavoitat diakoniatyöntekijän puhelimitse.

Työskentelen Hämeenkylän seurakunnassa diakoniatyöntekijänä.

Minulta voit kysyä seurakunnan auttamis- ja diakoniatyöhön liittyvää. Jos kaipaat apua, ota yhteyttä tai tule käymään. Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat Hämeenkylässä löytyvät tältä sivulta.

Kirkkoherra
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Olen aloittanut Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherrana 1.2.2021 alkaen. Hämeenkylä on minulle tuttu vuosien takaa. Tulin Hämeenkylän lukioon töihin v. 1999 ja siirryin seurakuntapapiksi v. 2008. Erityisen iloinen olen vanhoista oppilaistani, joita olen saanut vihkiä ja joiden lapsia olen saanut kastaa. Jos haluat auttaa seurakuntaa ja alueen ihmisiä osaamisellasi, ota minuun yhteyttä.