Diakonia - tukea elämään

Seurakunnan diakoniatyö pyrkii antamaan henkistä, hengellistä ja aineellista tukea sekä auttamaan elämän kriisitilanteiden selvittelyssä. 

Diakoniapäivystys

Voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää ilman ajanvarausta 

  • tiistaisin klo 9-11 Hämeenkylän kirkon diakoniatoimistoon (Auratie 3). Sisäänkäynti diakoniatoimistoon kirkkoherranviraston ovesta (lippusalkojen vieressä).

 HUOM! Kesällä 2023 diakoniatoimisto on suljettu 13.-20.6., 17.-30.7. ja 10.-20.8.

Otathan mukaan tulo- ja menotositteet (esim. viimeisin tiliote tai perustoimeentulotukipäätös), mikäli tulet keskustelemaan taloudellisesta tilanteestasi. Diakoniatoimiston puhelinumero on 09 830 6472. Voit varata vastaanottoajan myös nettivarauksella.

Yhteinen pöytä -ruokailu

Hävikkiruuasta valmistettu maksuton Yhteisen pöydän ruokailu keskiviikkoisin klo 11-12:30 Hämeenkylän kirkolla.

Kevätkauden viimeinen ruokailu on keskiviikkona 31.5.

 

Taloudellinen auttaminen

Seurakunnan myöntämää tukea voivat hakea henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään kertaluonteisesti.

Avustusanomusta tehdessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, perustoimeentulo sekä avun hakemisen syy. Hakijalla tulee olla mukana tarvittavat asiakirjat (esim. tiliote ja/tai perustoimeentulotukipäätös). Diakoniatyöntekijät tekevät päätökset avustuksen myöntämisestä tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

 

Suruyhmät

Joudumme jokainen elämämme aikana kohtaamaan surua. Läheisen ihmisen menettäminen koskettaa.

Surussa on hyvä, jos rinnalla on toinen ihminen, kuunteija, tukija. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät voivat olla rinnalla kulkijoita myös surun kohdatessa. Ota yhteyttä ja tule juttelemaan.

Hämeenkylän kirkolla pidetään vuosittain sururyhmiä. Sururyhmässä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen.

Seuraava sururyhmä alkaa tiistaina 5.9. klo 13 Hämeenkylän kirkolla.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Anne Puumala p. 0503675743, anne.puumala@evl.fi 

Kevään 2024 sururyhmä kokoontuu ilta-aikaan.

 

 

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakoniapäivystys Hämeenkylän kirkolla ti klo 9-11 ja Café Pähkinässä to klo 10-12.

Työskentelen Hämeenkylän seurakunnassa diakoniatyöntekijänä.

Minulta voit kysyä seurakunnan auttamis- ja diakoniatyöhön liittyvää. Jos kaipaat apua, ota yhteyttä tai tule käymään. Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat Hämeenkylässä löytyvät tältä sivulta.

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!

 

Diakonissa
Hämeenkylän seurakunta

Virkavapaalla

Morjensta pöytään suoraan rajan takaa, Espoon puolelta!

Olen aloittanut diakoniassa Hämeenkylässä pääsiäisen alla Herran vuonna 2022. Aiemmin olen ollut diakoniahommissa Raahen maalaisseurakunnassa sekä Stadissa Roihuvuoren kaupunkiseurakunnassa. Sairaanhoitaja-diakonissaksi valmistuin Oulusta 2018. Nyt saan tehdä diakoniaa sielunmaisemassani hybridiseurakunnassa Kehä III:n varrella, lähellä luontoa ja palveluja.

Mua voi nähdä mm. kirkolla, Café Pähkinässä, kylänraitilla Hämeenkylän K-Superilla ja joskus paikallisessa Mäkkärissä. Tahdon palvella seurakuntaa rennolla meiningillä. Mut saa kiinni myös WhatsAppilla. :)

Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta

Diakoniapäivystys Hämeenkylän kirkolla ti klo 9-11 ja Café Pähkinässä to klo 10-12.