Diakonia - Tukea elämään

Seurakunnan diakoniatyö pyrkii antamaan aineellista, henkistä ja hengellistä tukea ja auttamaan elämän kriisitilanteiden selvittelyssä. 

Diakoniapäivystys

HUOM! Toistaiseksi diakoniatyöntekijät päivystävät  VAIN  puhelinpäivystyksellä.  

Päivystysaika on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 puhelinnumerossa 09 8306 472.  Voit varata puhelinajan myös nettivarauksella
Hameenkylanseurakunta.fi > Diakonia > apua ja tukea

Yhteisen pöydän lounas

Keskiviikkoisin klo 11- 12.30. 

Koronavirustilanteesta johtuen ruokailijoiden määrää on rajoitettu niin, että  isossa seurakuntasalissa voi olla kerrallaan 40 henkilöä ja pienessä seurakuntasalissa 20 henkilöä. Varaudu hieman jonottamaan.  Vaihtoehtoisesti voit myös saada ruokapaketin kotiisi.

Yhteisen pöydän joulukirkko on keskiviikkona 15.12. klo 10.45.

Kirkkohetken jälkeen saat jouluruokapaketin kotiin vietäväksi. Yhteistä ruokailua emme koronavirustilanteen vuoksi voi järjestää.

 

Taloudellinen auttaminen

Seurakunnan myöntämään tukeen ovat oikeutettuja henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään kertaluonteisesti.

Avastusanomusta tehdessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, perustoimeentulo sekä avun hakemisen syy. Hakijalla tulee olla mukana tarvittavat asiakirjat. Diakoniatyöntekijät tekevät päätökset avustuksen myöntämisestä tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

Joulunajan avustaminen

Joulunajan diakonia-avustuksia haetaan avustushakemuskaavakkeella, joita on saatavilla kirkkoherranvirastosta arkisin klo 9-13, Café Pähkinästä arkisin klo 10-14 ja Yhteisen pöydän ruokailun yhteydessä keskiviikkoisin klo 11-12.30 diakoniatyöntekijöiltä.

Hakemukseen tulee liittää tositteet tuloista ja menoista, mahdollinen toimeentulotukipäätös tai viimeisin tiliote.

Hakemukset on palautettava liitteineen perjantaihin 10.12. mennessä.

Avustuspäätöksestä ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti joko puhelimitse tai sähköpostilla 16.12. mennessä.

Suruyhmät

Joudumme jokainen elämämme aikana kohtaamaan surua. Läheisen ihmisen menettäminen koskettaa.

Surussa on hyvä, jos rinnalla on toinen ihminen, kuunteija, tukija. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät voivat olla rinnalla kulkijoita myös surun kohdatessa. Ota yhteyttä ja tule juttelemaan.

Hämeenkylän kirkolla pidetään vuosittain sururyhmiä. Sururyhmässä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen.

Seuraava sururyhmä kokoontuu 9.11.2021 alkaen Pähkinärinteessä Café Pähkinässä, Lammaskuja 2 A.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Anne Puumalalle (anne.puumala@evl.fi)

Café Pähkinän vastuulliset lahjakortit

Café Pähkinän hankkeen yhteydessä aloitettu pilotti koko vuoden 2022 kestävästä keräyksestä diakonisen avustustoiminnan rahoittamiseen. Keräyksen kautta on mahdollista hankkia apua tarvitsevalle ihmiselle tai perheelle lahjakorttina esim. siivous, paikka lapsiparkissa, laulu, kukka tai ruokailu yhteisen pöydän lounaalla. 

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakoniatoimisto palvelee Hämeenkylän kirkolla ti ja to klo 9 - 11. Muulloin tavoitat diakoniatyöntekijän puhelimitse.

Työskentelen Hämeenkylän seurakunnassa diakoniatyöntekijänä.

Minulta voit kysyä seurakunnan auttamis- ja diakoniatyöhön liittyvää. Jos kaipaat apua, ota yhteyttä tai tule käymään. Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat Hämeenkylässä löytyvät tältä sivulta.

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!

 

Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakoniatoimisto palvelee Hämeenkylän kirkolla ti ja to klo 9 - 11. Muulloin tavoitat diakoniatyöntekijän puhelimitse.

Työskentelen Hämeenkylän seurakunnassa diakoniatyöntekijänä.

Minulta voit kysyä seurakunnan auttamis- ja diakoniatyöhön liittyvää. Jos kaipaat apua, ota yhteyttä tai tule käymään. Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat Hämeenkylässä löytyvät tältä sivulta.