Katja Tynkkynen työskentelee Latinalaisen Amerikan aluetiedottajana ja kummityön koordinaattorina Suomen Lähetysseuran työntekijänä. Hän asuu Kolumbiassa yhdessä puolisonsa Antin ja kaksivuotiaan poikansa Pietarin kanssa. Työalueeseen kuuluvat Kolumbian lisäksi Bolivia ja Venezuela.

"Kolumbia on kärsinyt vuosikymmenien ajan sisällissodan ja huumekaupan aiheuttamista väkivaltaisuuksista, ja ihmisoikeusrikkomukset ovat arkipäivää. Lähetysseura tukee maassa muun muassa ruohonjuuritason rauhanhankkeita, ihmisoikeustyötä sekä kummityötä. Myös Venezuelan työ kohtaa monia haasteita maan kamppaillessa poliittisen kriisin ja humanitaarisen katastrofin kanssa.

Boliviassa Lähetysseuran työ keskittyy etenkin alkuperäiskansojen ja naisten aseman vahvistamiseen sekä lapsityöläisten olojen ja koulutuksen sekä ruokaturvan parantamiseen. Työalueen maissa tuloerot ovat hyvin suuria. Lähetysseura kumppaneineen tekee työtä kaikkein haavoittuvimpien ryhmien parissa.

Olen hyvin kiitollinen päästessäni tekemään työtä, jossa voin omalla pienellä panoksellani olla mukana edistämässä oikeudenmukaisen rauhan rakentamista sekä ihmisoikeuksien toteutumista. Lasten oikeudet ja lastensuojelu ovat minulle sydämen asioita, ja kummityön koordinaattorina saan olla mukana ehkäisemässä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Tiedottajana pääsen raportoimaan maiden tilanteista sekä kertomaan työmme tuloksista alueella. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikesta tuesta ja rukouksista Kolumbian ja työmme hyväksi."

(Kuva: Suomen Lähetysseura)