Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus järjestää Tunnekeskeisen parisuhdekurssin.

  • kurssi on tarkoitettu pariskunnille ja se on maksuton.
  • kurssi on ennaltaehkäisevä eikä sovellu pareille, joilla on akuutti kriisi tai isoja, ratkaisemattomia ongelmia parisuhteessaan.
  • kurssilaisten odotetaan osallistuvan jokaiseen kokoontumiskertaan, kokoontumiset rakentuvat edellisten kertojen teemoille.
  • kurssiin liittyy myös harjoitusten ja kotitehtävien tekemistä sekä kirjan Sue Johnsonin Kunpa sinut tuntisin paremmin lukeminen.
  • kurssin puolivälin paikkeilla on yksi parikohtainen tapaaminen ohjaajien kanssa.
  • mukaan mahtuu 8 pariskuntaa.

Pysäytä negatiiviset kehät

Monesti arjen keskellä voi tuntua, että tunneyhteys kumppaniin on heikko tai suorastaan olematon. Ei osata tai uskalleta puhua asioista suoraan, ymmärretään toisen viestit väärin. Lämpimän ja rakastavan suhteen sijaan elämää täyttävät riidat ja negatiiviset toimintamallit, jotka ajavat pariskuntaa kauemmaksi toisistaan. Jossain syvällä piilossa ovat kuitenkin tarpeet tulla kuulluksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi.

Kiintymyssuhde kumppaniin on elintärkeä. Siksi tunneyhteyden katkeamisen uhka saa ihmisen reagoimaan tähän uhkaan itselleen tyypillisellä tavalla, esimerkiksi hyökkäämällä tai vetäytymällä. Nämä keinot usein pahentavat tilannetta entisestään. Tunnekeskeinen parisuhdekurssi perustuu kiintymyssuhdeajatteluun, jonka avulla opetellaan tunnistamaan parisuhteen negatiivisia kehiä, avaamaan niitä sekä ymmärtämään omaa ja toisen käyttäytymistä yhteyden katkeamisen uhatessa.

Negatiivisten kehien pysäyttäminen sekä pinnan alla olevien tunteiden löytäminen ja jakaminen kumppanin kanssa auttavat hoitamaan ja rakentamaan tunneyhteyttä ja sitä myötä vahvistamaan rakastavaa, turvallista ja hyvinvoivaa parisuhdetta.

Yhteinen Elämämme – leiri sateenkaaripareille

8.-10.11.2019 Kellokosken tunnelmallisessa juhlatalossa Tuusulassa

Leirin teema on Tunnekeskeinen vuorovaikutus, jossa käymme Sue Johnssonin ”Kunpa tuntisin sinut paremmin” –kirjan mukaisesti parisuhteen voimavaroja.

Kurssin tavoitteena on oppia ymmärtämään oman parisuhteen vuorovaikutusta, vahvistaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä sekä myönteistä ja rakastavaa suhdetta kumppaniin.

Leirin ohjaajina toimivat perheneuvoja ja psykoterapeutti Titta Huotari Vantaan seurakuntayhtymän perheneuvonnasta ja perhe-ja paripsykoterapeutti (koul.) Hensku Kettusaari Helsingin seurakuntayhtymän Snellusta.

Leirin hinta on 150 e/pari sis. ohjelman, saunomista, täysihoidon, kurssin kirjan sekä vakuutuksen.

Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä ennen leirille lähtöä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 18.10.2019 mennessä hkettusaari@evl.fi / puh. 09-2340 2355.