Vantaan asunnottomien yön tunnuskuva. Mustalla pohjalla nuotion liekki.

Asunnottomien yö tapahtuma maanantaina 17.10.2022 Tikkurilassa

Vantaan asunnottomien yö 2022 Vahti ry yhdessä eri toimijoiden kanssa järjestää

Aika:  maanantai 17.10.2022 klo 16-21

Paikka: Tikkurilan uusi tori (Kaupungin talon aukea).

Suomessa on vietetty YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi Asunnottomien yön merkeissä Asunnottomien yön kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon. Valtakunnallinen asunnottomien yön teema on:

TULEVAISUUS ILMAN ASUNNOTTOMUUTTA

Vantaan teema on:

RINNALLA KULKIEN OMAAN KOTIIN Vahti ry 10- vuotta - Juhlistaminen. Tapahtuma huomoioi myös sen, että kirkon diakoniatyötä on tehty 150 vuotta ja ammatillinen oppilaitos Keuda täyttää 60- vuotta.

klo 16 keskustelupaneeli asunnottomuus teemalla: Tiina Tuomela paneelia ohjaamassa. Poliitikkoja eri puolueista sekä kokemusasiantuntija ja Sininauhasäätiön asiantuntijat keskustelemassa. Palvilihahernekeiton tarjoilu (myös lihatonta versiota saatavilla) soppatykistä niin kauan kuin sitä riittää. Grillimakkaran tarjoilu, jota jaetaan niin kauan kuin riittää. Kirkon tilassa toimii hiustenleikkauspalvelu, joka toimii klo 20 asti. 

klo 17-18 lavalla esiintyjien soundcheckit järjestyksessä: Mikaela Mansikkala, Hannes ja Alinen.

klo 18 Ehtoollishetki Tikkurilan kirkolla, Asematie 12a esirukouksia voi käydä jättämässä. Ehtoollishetkessä vieraileville yllätyksenä matkaeväs mukaan. Järjestää Vantaan seurakunnat ja Sininauhasäätiö.

klo 18 lavalla virallinen tapahtuman avaus: Vantaan kaupungin maankäytön edustaja Henry Westlin

Lavalla esiintyy
klo 18.30 Alinen 
klo 19.15 Hannes
klo 19.45 Mikaela Mansikkala
klo 20.15 Ilari Hämäläinen

Vaatejakoa, joita saatu lahjoituksina. Hiusten leikkausta miehille, naisille. Vantaan eri toimijat ovat paikalla ja esittelevät omaa toimintaansa. 

Tilaisuus on täysin maksuton.

Tapahtumaa tukee taloudellisesti Vantaan kaupungin kulttuuritoimi ja mukana on lisäksi ainakin seuraavat toimijat. 

Laurea Ammattikorkeakoulu Tikkurila opettajat ja opiskelijat, Vantaan kaupungin asumispalvelut Koisorannan palvelukeskus ja Pähkinärinteen asumisyksikkö, Vantaan kaupungin asunnottomuuden ehkäisyhanke -  jalkautuva työ, Vantaan kaupungin hammashoito, Vantaan kaupungin jälkihuolto, Vantaan seurakunnat, Vantaan A-kilta ry, Vantaan tukihenkilötyöyhdistys ry, Vantaan elävän musiikin yhdistys (Velmu ry), , Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (Keuda): hius- ja kauneudenalan opettaja, ekokampaaja ja oppilaat, Sininauhasäätiö ja Matalan kynnyksen päiväkeskus Illuusia, Vahti ry:n vapaaehtoistyö, Suomen punainen risti (SPR) Tikkurilan osasto, Apuraide ry , Vantaan talous- ja velkaneuvonta, Vailla vakinaista asuntoa ry, Vantaan kaupunginmuseo, Vantaan kaupungin kirjasto, Yhteinen pöytä

 

Vantaan Asunnottomien yö - Etusivu (facebook.com)

Vahti ry:n yhteyshenkilöt

Tiina Tuomela
Vahti ry
050 5444634 tai 050 5408441
tiina.tuomela(a)luukku.com

Ulla Pyyvaara
Vahti ry
050 4430 102
asumisasiat(a)vvary.fi

 

Vantaan seurakunnista mukana työryhmässä:

Jari Hirvonen, puh. 050 573 6354, sähköposti: jari.hirvonen(a)evl.fi