Hyppää sisältöön

Hämeenkylän huominen

Ryhmän yhteyshenkilö

Leena Kaseva
lkaseva@saunalahti.fi
050 5569012

Ryhmän tausta

Hämeenkylän poliittisesti sitoutumaton avoin valitsijayhdistys. Toimimme yhteistyössä Vantaan Avoin seurakunta -ryhmien kanssa.

Ryhmän tunnus/slogan vaaleissa

Elävä usko kristilliseen huomiseen

Tavoitteet

Toimintamme perustuu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon opetukseen Sanasta ja sakramenteista. Pidämme tärkeänä, että elävä kristillisyys näkyy ihmissuhteissa, elämässä sekä suhteessamme ympäristöön ja luontoon. 

Rohkaisemme seurakuntamme alueen kaiken ikäisiä ihmisiä osallistumaan toimintaan, tapahtumiin ja monimuotoiseen jumalanpalveluselämään. Toiminnallamme haluamme edistää seurakuntalaisia löytämään tien kotikirkkoon. Kaikissa kohtaamisissa vahvistuvat yhteisöllisyys ja hengellisen yhteyden kokemus. Seurakuntamme tehtävä on palvella ihmistä koko hänen elinkaarensa ajan. Olemme läsnä arjessa ja juhlassa Elämme ajassa, verkostoidumme ja tuemme seurakuntamme työntekijöitä heidän arvokkaassa, vaativassa työssään. 

Konkreettisia esimerkkejä asioista, joita ryhmä haluaa Vantaan seurakunnissa edistää tulevalla nelivuotiskaudella 2019-2022

Seurakuntamme toiminta on aktiivista, vuorovaikutteista ja tavoittavaa. Kaikessa tekemisessä kunnioitamme kristillisiä perusarvoja. 
- Lisäämme alueen nykyisten ja tulevien asukkaiden tietämystä kirkon ja oman seurakuntamme toiminnasta nykyaikaisen viestinnän keinoin.
- Kehitämme eri ikäryhmien (lasten, nuorten, aikuisten ja senioreiden) yhteistä toimintaa.
- Lisäämme seurakunnan eri toimintojen yhteistyötä taloudellisten resurssien mukaan.
- Kannustamme seurakuntalaisia vapaaehtoistyöhön.
- Autamme ja tuemme vaikeissa elämäntilanteissa olevia mahdollisuuksien mukaan.
- Konkretisoimme maahanmuuttajatyötä mm. ystävätoiminnalla. 
- Lisäämme yhteistyötä Vantaan ja lähialueen seurakuntien, Vantaan kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kanssa.

Viime nelivuotiskaudelta konkreettisia esimerkkejä asioista, joita ajoitte/jotka toteutuivat

Olemme pyrkineet yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja muiden seurakunnan eri toimikuntien kanssa pääsemään yhteisiin tavoitteisiin kehittämällä tasapuolisesti kaikkia työaloja. 

Vapaaehtoistyö on entisestään aktivoitunut ja olemme saaneet toimintaan lisää resursseja sekä henkilöitä. 

Työntekijät ovat seurakuntamme kasvot ja he ovat keskeisessä roolissa seurakuntaelämän kehittämisessä. Uudet työtekijät kirkkoherraa lukuun ottamatta valitsee seurakuntaneuvosto. Vaalikaudella seurakuntaneuvosto on ollut valitsemassa uusia osaavia työntekijöitä.

Seurakunnan taloudellinen tilanne on ollut haastava, mutta tarkka taloudenpito osaavien työntekijöiden ansiosta on luonut hyvät puitteet perustoiminnoille sekä uuden kehittämiselle.

Ryhmämme on ollut aktiivinen kiinteistöjen käyttöön ja korjauksiin liittyvissä asioissa. Lähikoulun toiminnan jatkumisen puolesta kirjelmöitiin Vantaan kaupungille. Olemme toimineet myös säännöllisesti Yhteisvastuun lipaskerääjinä paikallisen kaupan pihalla.

Linkki

Ryhmän facebook-sivut 2018 tulossa

// ]]>