Seutulan kappeli

Solbackantie 6, 01760 Vantaa

Seutulan kappeli

Hirsistä rakennettu Seutulan eli Köningstedtin kappeli valmistui talkootyöllä vuonna 1925 Köningstedtin kartanon maille.

Vantaankosken seurakunnan alueella sijaitseva kappeli on pieni, suorakaiteinen ja satulakattoinen kirkko, jonka alttaripäädystä ulkonee runkohuonetta matalampi seurakuntasali- ja asuntosiipi. Istumapaikkoja kappelissa on 120.

Katso panoraamakuvat

Tilan käyttö

Kappelia voi varata juhlatilaisuuksiin iltaisin ja viikonloppuisin.

Tilavaraukset

Kaste, häät, hautajaiset, juhlat, kokous tulossa? Varaa Seutulan kappeli  Vantaan seurakuntien  tilavarauspalvelusta, p. 09 8306 333, tilavaraukset.vantaankoski@evl.fi, ma-pe klo 9–15.

Vahtimestarien kanssa voi sopia tilojen esittelystä, p. 050 341 8381.

Musiikkitilaisuuksien varaukset: kanttori Kari Jerkku, p. 050 414 5244, kari.jerkku@evl.fi

Seutulan kappeli juhlatilana

Tunnelmalliseen kappeliin mahtuu 120 henkilöä, jos kaikki istumapaikat ovat käytössä. Jos toimituksen yhteydessä halutaan järjestää kahvitus tai muistotilaisuus, järjestetään pöydät samaan tilaan (katso kuva). Tällöin toiselle puolelle salia jää istumapaikkoja 64 ja pöytien ääreen mahtuu 30 henkilöä. Noutopöytä järjestetään tällöin kerhohuoneeseen. Esimerkiksi pienten kastekahvien järjestäminen onnistuu Seutlan kappelissa hyvin.

Varusteet

Kappelissa on 5 pöytää ja noutopöytä. Kappelissa on piano. Seurakunnalla on kastepuku, jota voi varata kastetilaisuuksiin.

Keittiö

Salin vieressä on pieni keittiö, jossa kahvinkeitin, liesi, mikroaaltouuni ja astianpesukone. Uunia ei ole. Käytettävissä on Arabian valkoinen kahvi- ja ruoka-astiasto 30 hengelle. Valkoiset juhlapöytäliinat ovat vuokrattavissa. Vuokraus sovitaan varauksen yhteydessä. Lapsille on varattu kaksi syöttötuolia.

Maksut

Vantaan seurakuntien jäsenille kirkollisten toimitusten yhteydessä keittiön käytöstä peritään 80 €. Muiden tilaisuuksien veloituksesta lisätietoja kirkkoherranvirastosta.

Parkkipaikat

Kappelilla on maksuttomia parkkipaikkoja.

Esteettömyys

Esteetön sisäänkäynti. Pääsisäänkäynnille portaat ja luiska. Kulkuväylä pääsisäänkäynnille on paikoin jyrkkä (kaltevuus 18 %). Alttarin edustalle esteetön pääsy. Kerhotilaan esteetön reitti kappelin kautta.

Hääpareille tiedoksi

"Parhain vihkiaika on mikä tahansa kesäpäivä, jolloin linnut livertävät ja luonto kukoistaa. Kesällä voi vihkiä ulkonakin."

  • Kappelin käytävän pituus on noin 25 metriä.
  • Tuolit on sijoitettuna käytävän molemmilla puolilla, joten kappelissa on niin sanottu  sulhas- ja morsianpuoli.
  • Seutulan vihkiryijy on vaalea "Auringonkehrä". Ryijy on Marttojen kappelille lahjoittama.
  • Kappelilla on pienten urkujen lisäksi käytössä urkuharmoni. Urkuharmoni sopii hyvin kansanmusiikkimaisiin häämarsseihin.

"Monet parit ovat halunneetkin marssit harmonilla, kun olen niitä esitellyt. Seutulassa voi kohtuullisesti soittaa myös hillitympiä marsseja kuten Prinsessa Ruusunen tai Elgarin "The land of hope and glory" eli Maa tulevaisuuden.  Ollenkaan harmonilla ei onnistu isoille uruille tarkoitetut sävellykset, kuten Widorin Toccata tai sovitus Tähtien sota -elokuvan teemasta."

-Kari Jerkku, kanttori

 

 

Lue myös:

Seutulan kappelin historia

 

Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

su 16.12. klo 19.00

Solbackantie 6, 01760 Vantaa

Kauneimmat joululaulut

Joululaulujen yhteislaulutilaisuus
ma 24.12. klo 12.00 -13.00

Solbackantie 6, 01760 Vantaa

Jouluaaton hartaus

Jouluaatto, aiheena Lupaukset täyttyvät.